Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 766 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch - 230 Kcal

      Fiskspett à la GI

    • Middag - 382 Kcal

      Citronkyckling med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 778 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Morot- och ingefärssmoothie

    • Lunch - 382 Kcal

      Citronkyckling med blomkålsmos

    • Middag - 246 Kcal

      Tomatsoppa med kanel och ingefära

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 861 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 246 Kcal

      Tomatsoppa med kanel och ingefära

    • Middag - 534 Kcal

      Grekiska hamburgare med fetacrème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 790 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 534 Kcal

      Grekiska hamburgare med fetacrème

    • Middag - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 805 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 788 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Middag - 249 Kcal

      Kokt rimmad oxbringa med pepparrot- och senapssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 838 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 249 Kcal

      Kokt rimmad oxbringa med pepparrot- och senapssås

    • Middag - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34.6 gram

Fett: 46.3 gram

Protein: 57.3 gram

Energi: 803.7 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Keso med bär

    Använd färska blåbär och hallon eller djupfrysta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 230 Kcal

    Fiskspett à la GI

    Fisk på spett - serveras gärna med dillmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 230 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 175 g havskattfilé
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 tsk salt
    • 0 citronpeppar
    • 0

    Gör så här

    • Blötlägg spetten i någon timme, så att de inte blir brända i stekpannan.
    • Skär fisken i lagom stora bitar och varva på spetten. 
    • Pensla rikligt med olivolja på fiskspetten och strö över citronpeppar och salt. 
    • Grilla spetten runtom i en grillpanna i cirka 10 minuter.
    • Servera gärna med en dillmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 175 g havskattfilé
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 tsk salt
    • 0 citronpeppar
    • 0

    Måndag middag 382 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva
  • Tisdag frukost 150 Kcal

    Morot- och ingefärssmoothie

    En orange vitaminboost som går att äta till både frukost eller mellanmål. Perfekt on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Gör så här

    • Skala morötterna.
    • Skär morötter och äpple i bitar och lägg ner i en blender.
    • Skär ingefära i mindre bitar och lägg ner tillsammans med gurkmeja.
    • Mixa och späd med vatten till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Tisdag lunch 382 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Tisdag middag 246 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Spännande smakkombination av tomat, kanel och ingefära. Soppan toppar du med halloumi som ger en god sälta och mandlar som ger fint tuggmotstånd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja
  • Onsdag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Onsdag lunch 246 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Spännande smakkombination av tomat, kanel och ingefära. Soppan toppar du med halloumi som ger en god sälta och mandlar som ger fint tuggmotstånd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Onsdag middag 534 Kcal

    Grekiska hamburgare med fetacrème

    Hamburgare toppad med färska grönsaker och en klick fetacréme på. Lägg burgarna på en bädd av salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda med smulad fetaost, salt och svartpeppar och forma till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek burgarna ca 7 minuter.
    • Smula ner resten av fetaosten i en skål och blanda med de övriga ingredienserna till fetacrèmen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaten i klyftor.
    • Servera hamburgarna på en bädd av salladsblad tillsammans med fetacrème, tomatskivor, rödlök, pesto och svarta oliver.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 534 Kcal

    Grekiska hamburgare med fetacrème

    Hamburgare toppad med färska grönsaker och en klick fetacréme på. Lägg burgarna på en bädd av salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda med smulad fetaost, salt och svartpeppar och forma till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek burgarna ca 7 minuter.
    • Smula ner resten av fetaosten i en skål och blanda med de övriga ingredienserna till fetacrèmen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaten i klyftor.
    • Servera hamburgarna på en bädd av salladsblad tillsammans med fetacrème, tomatskivor, rödlök, pesto och svarta oliver.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad
  • Lördag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Lördag lunch 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Lördag middag 249 Kcal

    Kokt rimmad oxbringa med pepparrot- och senapssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kg oxbringa
    • 20 dl vatten
    • 2 st morot
    • 1 st schalottenlök
    • 10 st vitpepparkorn
    Pepparrots- och senapssås
    • 1 st schalottenlök
    • 3 msk smör
    • 3 msk pepparrot
    • 0.33 msk senap
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 dl kokspad
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 500 g sparris

    Gör så här

    • Placera köttet i en stor kastrull och täck med vatten.
    • Låt koka upp.
    • Skala och dela morötterna och löken i stora bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med vitpepparkornen.
    • Sjud på svag värme i ca 2 timmar tills oxbringan blivit riktigt mör.
    • Tag av grytan från värmen och låt svalna i ca 20 minuter.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Tillsätt pepparrot och senap.
    • Rör ner kokspadet och grädden och låt koka kraftigt i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och servera med köttet och kokt grön sparris och eller andra grönsaker.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kg oxbringa
    • 20 dl vatten
    • 2 st morot
    • 1 st schalottenlök
    • 10 st vitpepparkorn
    Pepparrots- och senapssås
    • 1 st schalottenlök
    • 3 msk smör
    • 3 msk pepparrot
    • 0.33 msk senap
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 dl kokspad
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 500 g sparris
  • Söndag lunch 249 Kcal

    Kokt rimmad oxbringa med pepparrot- och senapssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kg oxbringa
    • 20 dl vatten
    • 2 st morot
    • 1 st schalottenlök
    • 10 st vitpepparkorn
    Pepparrots- och senapssås
    • 1 st schalottenlök
    • 3 msk smör
    • 3 msk pepparrot
    • 0.33 msk senap
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 dl kokspad
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 500 g sparris

    Gör så här

    • Placera köttet i en stor kastrull och täck med vatten.
    • Låt koka upp.
    • Skala och dela morötterna och löken i stora bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med vitpepparkornen.
    • Sjud på svag värme i ca 2 timmar tills oxbringan blivit riktigt mör.
    • Tag av grytan från värmen och låt svalna i ca 20 minuter.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Tillsätt pepparrot och senap.
    • Rör ner kokspadet och grädden och låt koka kraftigt i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och servera med köttet och kokt grön sparris och eller andra grönsaker.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kg oxbringa
    • 20 dl vatten
    • 2 st morot
    • 1 st schalottenlök
    • 10 st vitpepparkorn
    Pepparrots- och senapssås
    • 1 st schalottenlök
    • 3 msk smör
    • 3 msk pepparrot
    • 0.33 msk senap
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 dl kokspad
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 500 g sparris

    Söndag middag 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 6 msk grädde
  • 150 g halloumi
  • 480 g fetaost
  • 46 tsk smör
  • 9 msk crème fraiche
  • 250 g keso
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • 2 dl havrefraiche
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 4 st citron
  • 8 klyfta vitlök
  • 1 st blomkål
  • 200 g sockerärtor
  • 4 dl gröna ärtor
  • 4 st citronskiva
  • 10 st morot
  • 1 st äpple
  • 9 tsk ingefära
  • 1 st gul lök
  • 8 st salladsblad
  • 4 styck tomat
  • 2.4 st rödlök
  • 2 st mini squash
  • 1 st rött äpple
  • 4 st färska champinjoner
  • 5 st rödbetor
  • 50 g blandad sallad
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 4 st schalottenlök
  • 1000 g sparris
  • 1 tsk röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.7 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 0.5 st gurka
  • 2 tsk citronzest
  • 100 g ärtskott
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g laxfilé
  • 175 g havskattfilé
  • 1100 g kycklinglårfilé
  • 1200 g nötfärs
  • 1600 g torskrygg
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
  • 1 st kokt ägg
  • 2 kg oxbringa
  • 500 g fläskkarré
Torrvaror
  • 10.5 msk olivolja
  • 400 ml krossade tomater
  • 3.5 tsk agavesirap
  • 2 tsk rapsolja
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk salt
  • citronpeppar
  • 5.5 krm örtagårdskrydda
  • 4 st dillkvistar
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 2 tsk kanel
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 nypa chiliflakes
  • 4 msk persilja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 4 msk grön pesto
  • 8 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 msk balsamico
  • 2 msk färsk timjan
  • 20 st vitpepparkorn
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
Övrigt
  • 4 msk mandlar
  • 60 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 24 st svarta oliver
  • 0.66 msk senap
  • 2 dl kokspad
  • 8 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!