Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1085 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • Middag - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 513 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch

    • Middag - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1167 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Middag - 653 Kcal

      Grekisk Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 413 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1191 Kcal

    • Frukost - 314 Kcal

      Yoghurt med mango

    • Lunch - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1141 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Havregröt med blåbär och vanilj

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 551 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.6 gram

Fett: 49.6 gram

Protein: 57 gram

Energi: 865.9 kcal

  • Måndag lunch 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Måndag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Tisdag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Tisdag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Onsdag lunch 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Onsdag middag 653 Kcal

    Grekisk Pokébowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Skölj kikärtor och lägg i en skål. Blanda ner citron, olja, persilja, lök, paprika, salt och peppar.
    • Lägg sallad i 2 djupa skålar och lägg på kikärtsalladen.
    • Smula över fetaost och lägg paprika bredvid.
    • Dela tomater och lägg på salladen tillsammans med oliver.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.
    • Servera med ajvar relish.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva
  • Torsdag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Fredag frukost 314 Kcal

    Yoghurt med mango

    En fruktig yoghurt skål - passar perfekt till en somrig frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skiva och hacka mango och lägg vid yoghurten.
    • Dela passionsfrukt och gröp ur kärnorna.
    • Toppa skålen med passionsfrukt och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Fredag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Lördag frukost 429 Kcal

    Havregröt med blåbär och vanilj

    En riktigt god havregrynsgröt med massor av blåbär och lite vaniljpulver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Blanda ner solrosfrön, vaniljpulver och blåbär och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.
    • Toppa med blåbär och häll på sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Lördag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Lördag middag 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad
  • Söndag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Söndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g tonfisk
  • 5.5 st ägg
  • 500 g kassler
  • 225 g laxfilé
  • 650 g nötfärs
  • 2 skivor skinka
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 100 g grillade paprikor på burk
  • 6 st svarta oliver
  • 1 msk tacosås
Mejeri
  • 4.53 dl gräddfil
  • 3.83 g smör
  • 2 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 2.5 dl riven ost
  • 1 dl keso, 4%
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl parmesan
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl sojamjölk
  • 100 g halloumi
  • 2 msk keso
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm torkade franska örter
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk färsk dill
  • 3 msk persilja
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 kruka färsk basilika
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
  • 1 tsk srirachasås
Frukt/grönt
  • 3.75 klyfta vitlök
  • 1 st citron
  • 5 st små plommontomater
  • 2 st salladsblad
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2.5 st morot
  • 0.25 st granatäpple
  • 8 st hallon
  • 10 st grön sparris
  • 1.4 st gurka
  • 4 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 4 st citronklyfta
  • 2.25 msk rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 65 g blandad sallad
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st citronskiva
  • 2 st selleristjälk
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st zucchini
  • 225 g cocktailtomater
  • 0.5 st mango
  • 1 st passionsfrukt
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 1 dl ruccolasallad
Torrvaror
  • 2 tsk sesamfrö
  • 6.5 tsk olivolja
  • 4 dl konserverade kikärtor
  • 600 g krossade tomater
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk solrosfrön
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!