Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 146 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 106 Kcal

      Rotfruktssoppa

    • Middag - 40 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1051 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 40 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Middag - 779 Kcal

      Korv Stroganoff med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 597 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.5 gram

Fett: 33.3 gram

Protein: 18.6 gram

Energi: 448.5 kcal

  • Måndag lunch 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Måndag middag 40 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 40 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
  • Tisdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg upp äggen i äggkoppar och strö på lite salt.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk kaviar

    Tisdag lunch 40 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 40 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Tisdag middag 779 Kcal

    Korv Stroganoff med sallad

    Lättlagad korv stroganoff med lite chilisås i som serveras med en god rucolasallad till. Perfekt att laga till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 779 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär korven i strimlar.
    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat
  • Torsdag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater
Frukt/grönt
  • 1 st palsternacka
  • 0.25 st kålrot
  • 2 st morot
  • 2 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 95 g ruccola
  • 0.5 st röd paprika
  • 6 st cocktailtomat
  • 150 g cocktailtomater
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.33 msk basilika
  • 1 st lagerblad
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk sötstark senap
  • salt och svartpeppar
  • 3 krm salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
Övrigt
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1.5 msk stark chilisås
  • 200 g frusen spenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 1 msk kaviar
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 4 st ägg
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 150 g färskost
  • 200 g halloumi
  • 2 dl riven ost
Torrvaror
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 6 msk pumpakärnor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!