Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 641 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 244 Kcal

      Ostfyllda oxrulader med varm champinjonsallad

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 864 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 448 Kcal

      Stekt lax med äppelsallad

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 819 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.1 gram

Fett: 41.9 gram

Protein: 67.6 gram

Energi: 775 kcal

  • Måndag lunch 244 Kcal

    Ostfyllda oxrulader med varm champinjonsallad

    En rätt som kombinerar husmanskost och lyxrätt - ostfyllda oxrulader tillsammans med en varm färsk champinjonsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 60 g färskost med vitlök
    • 50 g haricots verts
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Varm champinjonsallad
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Lägg köttskivorna på en skärbräda.
    • Fördela osten i mitten på skivorna (spara lite till dekoration om du vill) .
    • Lägg på lite haricot verts på varje skiva och strö på salt och peppar.
    • Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn ruladerna runt om i några minuter.
    • Häll på 1 dl vatten och låt sjuda i ca: 10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
    • Hacka alla grönsaker till salladen, spara rucola och gräslök till topping.
    • Hetta upp en stekpanna och fräs grönsakerna varma.
    • Servera ruladerna med sallad och toppa med rucola och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 60 g färskost med vitlök
    • 50 g haricots verts
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Varm champinjonsallad
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 1 msk gräslök

    Måndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag lunch 448 Kcal

    Stekt lax med äppelsallad

    Lax med en ljuvlig äppelsallad till. Toppa måltiden med granatäppelkärnor på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med salladen.
    • Riv äpplena grovt.
    • Skala och riv rättikan.
    • Blanda rättika och äpple med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Ställt kallt.
    • Skär laxfilén fyra bitar.
    • Strö på salt och citronpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och olja och bryn filéerna runt om i ca 7 minuter eller till laxen genomstekt.
    • Fördela spenatbladen på tallrikar och lägg en bit lax och äppelsallad på.
    • Toppa med granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Onsdag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Onsdag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lövbiff
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 500 g laxfilé
  • 1000 g kycklingfilé
  • 250 g fläskkarré
Mejeri
  • 60 g färskost med vitlök
  • 2 tsk smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 50 g haricots verts
  • 100 g champinjon
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul lök
  • 155 g rucola
  • 2 st palsternacka
  • 3 st morot
  • 140 g sockerärtor
  • 2 dl purjolök
  • 3 dl babyspenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st äpple
  • 0.5 st rättika
  • 1 msk citronsaft
  • 9 st mini squash
  • 1 st gul paprika
  • 4 st små plommontomater
  • 1 st rödlök
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st salladslök
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 5 msk pinjenötter
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • salt och citonpeppar
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk grön pesto
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 4 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!