Tillbaka till menyerna

VECKA 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 694 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 260 Kcal

      Melon och fetasallad

    • Middag - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.8 gram

Fett: 29.3 gram

Protein: 30.9 gram

Energi: 694 kcal

  • Måndag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Måndag lunch 260 Kcal

    Melon och fetasallad

    Melon och fetaost blir en god smakkombination!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g rucola
    • 200 g tärnad melon
    • 50 g fetaost
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk pumpakärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Lägg rucola i en skål och blanda ner melontärningar.
    • Skiva fetaosten i tärningar och lägg på salladen.
    • Strö på svartpeppar och pumpafrön.
    • Dekorera med lite färska myntablad

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g rucola
    • 200 g tärnad melon
    • 50 g fetaost
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk pumpakärnor
    • 1 st myntakvist

    Måndag middag 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 50 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 50 g rucola
  • 200 g tärnad melon
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 125 g färgglada tomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
Kryddor/smaksättare
  • svartpeppar
  • 1 st myntakvist
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 kruka färsk mynta
Torrvaror
  • 0.5 msk pumpakärnor
  • 1 tsk olivolja
Övrigt
  • 2.5 dl kikärtor
  • 1 msk tahini

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!