Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 503 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 921 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Middag - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 970 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Middag - 552 Kcal

      Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 760 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 552 Kcal

      Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    • Middag - 208 Kcal

      Asiatisk vårsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.1 gram

Fett: 49.8 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 788.4 kcal

  • Måndag middag 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk Havssalt tsk
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g gram pinjenötter
    • 500 g Cocktailtomater 100 g
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g gram rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.
  • Tisdag lunch 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk Havssalt tsk
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g gram pinjenötter
    • 500 g Cocktailtomater 100 g
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g gram rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Tisdag middag 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.
  • Onsdag lunch 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Onsdag middag 552 Kcal

    Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 2 msk hackade rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Skala vitlöken.
    • Hacka vitlök, salladslök och chili fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, saften av ½ lime, salt och peppar.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Lägg på en ostskiva på burgaren.
    • Servera burgarna på stora salladsblad med skivad mango och avokado.
    • Toppa med sås, strimlad purjolök, hackade rostade och saltade mandlar.
    • Dela limen och dekorera varje tallrik med tillsammans med en persiljekvist.
  • Torsdag lunch 552 Kcal

    Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 2 msk hackade rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Skala vitlöken.
    • Hacka vitlök, salladslök och chili fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, saften av ½ lime, salt och peppar.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Lägg på en ostskiva på burgaren.
    • Servera burgarna på stora salladsblad med skivad mango och avokado.
    • Toppa med sås, strimlad purjolök, hackade rostade och saltade mandlar.
    • Dela limen och dekorera varje tallrik med tillsammans med en persiljekvist.

    Torsdag middag 208 Kcal

    Asiatisk vårsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 208 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 tsk fisksås
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 3 tsk ingefära
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm cm purjolök
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g minimajs

    Gör så här

    • Koka upp vatten, buljong, fisksås och soja i en kastrull.
    • Lägg ner chili, ingefära och vitlök.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingen i soppan.
    • Strimla purjolök och skiva sockerärtor och minimajs och lägg ner i soppan.
    • Låt sjuda 2 minuter och smaka av med lime och färsk koriander.
Frukt/grönt
  • 3 klyfta vitlök
  • 1000 g Cocktailtomater 100 g
  • 2 st rödlök
  • 100 g gram rucola
  • 3 st avokado
  • 0.5 st gurka
  • 2 st stjärnfrukt
  • 2 msk gräslök
  • 2 st citron
  • 2 st salladslök
  • 1 st gul chili
  • 2 st lime
  • 4 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 4 msk strimlad purjolök
  • 0.5 st röd chili
  • 3 tsk ingefära
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 5 cm cm purjolök
  • 50 g sockerärtor
  • 100 g minimajs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g nötfärs
  • 2 st ägg
  • 360 g laxfilé
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 500 g kycklingfärs
  • 200 g kycklingfilé
Mejeri
  • 1 dl grädde
  • 250 g mozarella
  • 8 msk kesella
  • skivor västerbottenost
  • 1 dl créme fraiche
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk torkad basilika
  • 1 tsk Havssalt tsk
  • 1 tsk svartpeppar
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk mango chutney
  • 6 kvist färsk persilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
Torrvaror
  • 2 msk grön pesto
  • 100 g gram pinjenötter
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk hackade rostade saltade mandlar
Övrigt
  • 16 st svarta oliver
  • 4 msk majonnäs
  • 500 g vatten
  • 3 tsk fisksås
  • 1 msk soja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!