Tillbaka till menyerna

vecka 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 314 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 474 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 474 Kcal

      Blomkålsris med currykyckling – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 373 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 373 Kcal

      Squashtagliatelle med krämig laxsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.5 gram

Fett: 19.4 gram

Protein: 32.5 gram

Energi: 387.2 kcal

  • Måndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag middag 474 Kcal

    Blomkålsris med currykyckling – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Currykyckling
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk malen curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 100 g vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.33 msk malen curry
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 3 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1.5 dl matlagningsyoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner kycklinglårfiléerna. Strö på salt, peppar, curry och spiskummin. Bryn några minuter. Häll på ketjap manis och vatten. Sjud i ca 10 min eller tills kycklingen är klar. Gör under tiden blomkålsriset genom att riva blomkål grovt med ett rivjärn. Skala och finhacka lök och morot. Finhacka paprika. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner alla ingredienser. Tillsätt curry, citronsaft, salt och peppar. Stek i någon minut och blanda ner kikärtor och bladpersilja. Servera med kycklingen och yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    Currykyckling
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk malen curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 100 g vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.33 msk malen curry
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 3 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1.5 dl matlagningsyoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Torsdag middag 373 Kcal

    Squashtagliatelle med krämig laxsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Gör så här

    • Svarva squash eller använd en potatisskalare.
    • Lägg spagettin i en skål och häll över lite olja, salt och svartpeppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn någon minut.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka ihop någon minut.
    • Skär laxen i tärningar och skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Späd med mer grädde om det behövs.
    • Tillsätt dill och salta och peppra.
    • Riv lite citronzest över och toppa med färskriven parmesan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 150 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • örtagårdskrydda
  • 3 msk bladpersilja
  • 0.66 msk malen curry
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk dill
Torrvaror
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 dl konserverade kikärtor
Frukt/grönt
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st morot
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st citron
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 100 g sparris
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
Mejeri
  • 0.5 dl gräddfil
  • 10 g smör
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl parmesan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!