Tillbaka till menyerna

Vårvecka

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 480 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 480 Kcal

      Omelett med rökt lax och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 308 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 308 Kcal

      Chicken Tikka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 574 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 574 Kcal

      Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 521 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 521 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 530 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 530 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.3 gram

Fett: 33.1 gram

Protein: 31.8 gram

Energi: 484 kcal

  • Måndag middag 480 Kcal

    Omelett med rökt lax och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 50 g rökt lax
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop äggen lätt med en gaffel med 1 msk vatten, salt och peppar.
    • Skiva ost och squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter.
    • Häll i omelettsmeten och lägg på laxskivor.
    • Stek några minuter tills omeletten blir fast men fortfarande krämig på ytan. Toppa med dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 50 g rökt lax
    • 0 st dillkvistar
  • Tisdag middag 308 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Onsdag middag 574 Kcal

    Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med mynta, olja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken i smör runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Lägg ett salladsblad på en tallrik och lägg upp fisken.
    • Fördela jordgubbs- och mozzarellasalladen över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna någon minut. Häll på en gnutta honung och strö på lite salt.
    • Toppa tallriken med solroskärnor och dekorera med apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin
  • Torsdag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Fredag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Lördag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Söndag middag 530 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    En smakfull kycklingröra i omelettwrap blir en perfekt lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
    • Strimla kycklingköttet och lägg i en skål.
    • Blanda ner övriga ingredienser och lägg röran på omeletten  med salladsblad.
    • Rulla ihop och toppa med tomat, rödlök och lite riven ost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 50 g rökt lax
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 300 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 250 g färdiggrillad kyckling
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 2 msk solrosolja
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 80 g cashewnötter
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 dl havremjöl
  • 0.5 tsk honung
Mejeri
  • 50 g halloumi
  • 105 tsk smör
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 2 msk gräddfil
  • 0.25 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 1.5 st rödlök
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st lime
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
Kryddor/smaksättare
  • dillkvistar
  • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
  • 3 msk koriander
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk mynta
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 msk persilja
Övrigt
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!