Tillbaka till menyerna

Vårturbo forts

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 67.4 gram

Fett: 55.8 gram

Protein: 64.4 gram

Energi: 1036.5 kcal

  • Måndag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 578 Kcal

    Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    En perfekt lunch eller middag - grönsaker med korv och en klick ajvarcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skär rotfrukterna och löken i mindre bitar.
    • Dela och skär squash, paprika och haricot verts i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek alla grönsaker med salt, svartpeppar och hackad persilja.
    • Gör sitt i korven och stek jämt på sidorna.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ajvarcrémen.
    • Servera grönsakspytt med korven och toppa med ajvarcréme och persilja.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja
  • Tisdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Tisdag middag 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås
  • Onsdag frukost 305 Kcal

    Bananplättar med blåbär och papaya

    Lyxa till söndagsfrukosten med bananplättar toppad med blåbär och papaya!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Blanda ihop keso med honung och vaniljpulver en skål.
    • Lägg plättar och vaniljkeso på en tallrik och toppa med blåbär och ev. papaya.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Onsdag lunch 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Onsdag middag 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Torsdag lunch 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Torsdag middag 284 Kcal

    Rotfruktssoppa med lax

    En kalorisnål men mättande soppa med goda smaker av rotfrukter och lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och tärna rotfrukter.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken.
    • Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Koka soppan i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    • Sänk värmen, tärna laxen och sjud laxen tills den är klar i ca 3 minuter.
    • Tillsätt purjolök i soppan strax innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök
  • Fredag frukost 464 Kcal

    Chiagröt med mango och apelsin

    Fräsch chiagröt med mango och apelsin toppad med nötter och honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 msk chiafrön
    • 3 dl havremjölk
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl fryst mango
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st apelsin
    • 2 msk rostade kokosflakes
    Topping
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda ihop chiafrön med mjölk och honung i en skål.
    • Rör om och ställ i kylen över natten.
    • Lägg mango i en skål eller i en bägare.
    • Lägg på chiafrögröten.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer.
    • Lägg granatäpplekärnor över och apelsinfiléer.
    • Toppa med kokos.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och häll på flytande honung.
    • Lägg på nötterna på gröten och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 msk chiafrön
    • 3 dl havremjölk
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl fryst mango
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st apelsin
    • 2 msk rostade kokosflakes
    Topping
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 tsk flytande honung

    Fredag lunch 452 Kcal

    Spenattortilla

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 452 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt spenatblad och låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg blandningen i en liten ugnsform.
    • Vispa ihop ägg, ricotta, salt och peppar och häll blandningen i formen.
    • Skär halloumin i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    • Fördela halloumi över formen och strö på pistagenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Låt svalna och skär upp tortillan i bitar.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Fredag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Fredag dessert 160 Kcal

    Syrliga cashewnötsbollar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk kokosmjöl
    • 4 msk honung
    • 2 msk citronsaft
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en fin smet.
    • Forma till bollar och rulla i bärpulver.
    • Förvara i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk kokosmjöl
    • 4 msk honung
    • 2 msk citronsaft
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten
    • 3 msk lingonpulver
  • Lördag frukost 273 Kcal

    Amerikanska pannkakor

    Få en bra start på dagen med dessa mumsiga pannkakor - servera med färska bär och en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Lördag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Lördag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Söndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Söndag lunch 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Söndag middag 138 Kcal

    Grönsakssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan. Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten. Smaka av med kryddor.
    • Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter. Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1050 g kycklingfilé
  • 4 st chorizo
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
  • 8 st ägg
  • 350 g korv med hög kötthalt
  • 300 g högrevsburgare
  • 150 g laxfilé
  • 600 g nötfärs
  • 2 st äggvitor
  • 300 g varmrökt lax
  • 700 g högrev
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk bladpersilja
  • 13 msk persilja
  • 8 msk ajvar relish
  • 0.75 msk malen curry
  • 1.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • dillkvistar
  • 1 tsk dill
  • 4.5 msk stark chilisås
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk röd pesto
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk grön pesto
  • 3 msk lingonpulver
  • 50 g pad thai woksås
  • 1 tsk salt
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
Torrvaror
  • 10.5 msk olivolja
  • 5 st katrinplommon
  • 4 tsk flytande honung
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl svarta linser
  • 3 msk pumpakärnor
  • 4 msk chiafrön
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 1 msk pistagenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl cashewnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 5 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 1 dl havregryn
  • 5 st torkade dadlar
Frukt/grönt
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2.5 st äpple
  • 4 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 300 g rotselleri
  • 4 st gul lök
  • 0.75 st squash
  • 1.5 st röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 10 klyfta vitlök
  • 250 g kålrot
  • 6 st morot
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st grön sparris
  • 6 st rädisor
  • 0.5 st citron
  • 1 st banan
  • 2 dl färska blåbär
  • 0.25 st papaya
  • 2.5 st rödlök
  • 3 styck tomat
  • 82 g rucola
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 2.5 st gul paprika
  • 0.25 st fänkål
  • 0.75 st purjolök
  • 1 dl fryst mango
  • 1 st granatäpple
  • 1 st apelsin
  • 50 g grönsallad
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 9 dl blandsallad
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st lime
  • 30 g spenat
  • 3 st schalottenlök
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st selleristjälk
  • 20 g grönkål
  • 50 g broccoli
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 3 msk majonnäs
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 1 dl gula linser
  • 2 msk rostade kokosflakes
  • 200 g frusen spenat
  • 4 msk honung
  • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
Mejeri
  • 5 dl gräddfil
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 24 msk smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g keso mexican salsa
  • 450 g mozzarella
  • 3 dl havremjölk
  • 175 g ricottaost
  • 100 g halloumi
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk mjölk
  • 150 g pepparrotsost
  • 1 dl grädde
  • 1 dl havredryck

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!