Tillbaka till menyerna

Vår och sommar

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1079 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 481 Kcal

      Caesarsallad

    • Middag - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1322 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Lunch - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Middag - 554 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1164 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Mellanmål - 345 Kcal

      Lowcarbmüsli

    • Dessert

  • Torsdag - 737 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 296 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Middag - 435 Kcal

       Burgare med gräddfilsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 882 Kcal

    • Frukost - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

    • Lunch - 318 Kcal

      Spenatomelett i ugn

    • Middag - 338 Kcal

      Räk- och laxsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.6 gram

Fett: 64.6 gram

Protein: 66.3 gram

Energi: 1036.9 kcal

  • Måndag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Måndag lunch 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Måndag middag 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander
  • Tisdag frukost 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Tisdag lunch 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Tisdag middag 554 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Härlig kombination av lax, rödbetor och sälta från fetaosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 3 st rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 95 g gröna oliver
    • 2 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 3 st rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 95 g gröna oliver
    • 2 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
  • Onsdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag mellanmål 345 Kcal

    Lowcarbmüsli

    En knaprig lågkalori müsli som du kan toppa din yoghurt med.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 175 g paranötter
    • 175 gram hasselnötter
    • 100 g pekannötter
    • 2 dl solrosfrön
    • 3 msk kokosfett
    • 2 tsk malen kanel
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 1 msk flytande honung
    • 1 dl kokosflingor
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg nötterna i en matberedare och mixa grovt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter och frön i omgångar.
    • Tillsätt kokosfett i varje omgång och strö på kryddor.
    • Ringla ytterst lite honung över och blanda ner kokosflingor och kokosskivor.
    • Låt kallna och förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 175 g paranötter
    • 175 gram hasselnötter
    • 100 g pekannötter
    • 2 dl solrosfrön
    • 3 msk kokosfett
    • 2 tsk malen kanel
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 1 msk flytande honung
    • 1 dl kokosflingor
    • 2 dl kokosskivor
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 296 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 10 st små plommontomater
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 10 st små plommontomater
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0 basilika

    Torsdag middag 435 Kcal

     Burgare med gräddfilsås

    En riktigt fräsch måltid med hamburgare, färsk mango, jordgubbar och en klick gräddfilsås på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 318 Kcal

    Spenatomelett i ugn

    En stadig frukost som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten i en liten pajform. Skala och skiva rödlök tunt och lägg över tillsammans med spenat.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 10 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Fredag middag 338 Kcal

    Räk- och laxsallad

    Fräsch räk- och laxsallad med en currydressing till, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på räkor och laxskivor.
    • Strimla sockerärtor och dela sparris och lägg på salladen.
    • Dela tomaterna och lägg vi sidan om tillsammans med några gurkskivor.
    • Servera med currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing
Mejeri
  • 125 g keso
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1.67 dl gräddfil
  • 3 dl grädde
  • 200 g fetaost
  • 75 g halloumi
  • 2 msk riven ost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st grapefrukt
  • 10 blad romansallad
  • 50 g ärtskott
  • 150 g sötpotatis
  • 1 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st avokado
  • 1 st kålrot
  • 3 st rödlök
  • 265 g färsk grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st citronskiva
  • 2 st färska fikon
  • 3 st rödbetor
  • 2 dl rucola
  • 3 st citronklyfta
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st citron
  • 0.9 st gurka
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 100 g haricots verts
  • 15 st små plommontomater
  • basilika
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st morot
  • 30 g bladspenat
  • 2 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g sparris
Torrvaror
  • 1.2 dl kokosflingor
  • 9 msk olivolja
  • 1.5 dl svarta linser
  • 1 tsk honung
  • 2 msk torkade tranbär
  • 176 g paranötter
  • 100 g pekannötter
  • 4 dl solrosfrön
  • 2 msk flytande honung
  • 4 dl kokosskivor
  • 3 dl kaffe
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 dl pumpafrön
  • 1 dl valnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 4 st ägg
  • 250 g laxfilé
  • 500 g kycklingfilé
  • 400 g torskrygg
  • 150 g nötfärs
  • 50 g färska räkor
  • 3 skiva kallrökt lax
Övrigt
  • 2 msk ceasardressing
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk grov senap
  • 95 g gröna oliver
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 176 gram hasselnötter
  • 3 msk kokosfett
  • 15 g Lallerstedts currydressing
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk rosmarin
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk kanel

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!