Tillbaka till menyerna

Vår 2024 Säsongsbetonad meny

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1207 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 588 Kcal

      Fiskgryta med tomat och timjan

    • Middag - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1422 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    • Lunch - 588 Kcal

      Fiskgryta med tomat och timjan

    • Middag - 405 Kcal

      Sesamlax med gräslökssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1203 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1360 Kcal

    • Frukost - 168 Kcal

      Red Delicius Drink

    • Lunch - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Middag - 608 Kcal

      Burrata med pesto och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 978 Kcal

    • Frukost - 168 Kcal

      Red Delicius Drink

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 623 Kcal

      Lammstek med fetaostkräm

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1667 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 623 Kcal

      Lammstek med fetaostkräm

    • Middag - 424 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    • Mellanmål

    • Dessert - 534 Kcal

      Påsktårta

  • Söndag - 942 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 424 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.9 gram

Fett: 73.1 gram

Protein: 73.7 gram

Energi: 1254.2 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 588 Kcal

    Fiskgryta med tomat och timjan

    En tomatbaserad fiskgryta med goda smaker av färska örter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 588 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 g smör
    • 1 msk skaldjursfond
    • 100 g vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st zucchini
    • 0.25 st salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och fänkål. bryn grönsakerna i smör tills de blir mjuka.
    • Tillsätt skaldjursfond, vatten, grädde och tomatpuré och koka upp.
    • Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fiskfiléerna i mindre bitar.
    • Skär paprika och zucchini  i mindre bitar.
    • Tillsätt fiskbitarna och grönsakerna till fiskgrytan och låt sjuda i ca 4-5 minuter.
    • Toppa med salladslök och garnera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 g smör
    • 1 msk skaldjursfond
    • 100 g vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st zucchini
    • 0.25 st salladslök

    Måndag middag 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök
  • Tisdag frukost 429 Kcal

    Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    En god frukostblandning, allt mellan ägg, avokado, grapefrukt och nötter. En frukost på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Gröp ur avokadon och skiva köttet.
    • Skär grapefrukten i filéer. 
    • Lägg avokado, grape och nötter på en tallrik och lägg på de stekta äggen. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Tisdag lunch 588 Kcal

    Fiskgryta med tomat och timjan

    En tomatbaserad fiskgryta med goda smaker av färska örter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 588 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 g smör
    • 1 msk skaldjursfond
    • 100 g vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st zucchini
    • 0.25 st salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och fänkål. bryn grönsakerna i smör tills de blir mjuka.
    • Tillsätt skaldjursfond, vatten, grädde och tomatpuré och koka upp.
    • Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fiskfiléerna i mindre bitar.
    • Skär paprika och zucchini  i mindre bitar.
    • Tillsätt fiskbitarna och grönsakerna till fiskgrytan och låt sjuda i ca 4-5 minuter.
    • Toppa med salladslök och garnera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 g smör
    • 1 msk skaldjursfond
    • 100 g vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st zucchini
    • 0.25 st salladslök

    Tisdag middag 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Onsdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Torsdag frukost 168 Kcal

    Red Delicius Drink

    En mättande röd drink med rödbeta, selleri och citron – fullt med vitamin A,C,K. Järn och Folsyra. Rödbeta stärker levern och har en utrensande effekt. Denna drink mättar extra bra med chiafrön som är full av antioxidanter och omega 3.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 168 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.5 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st citron
    • 6 dl vatten
    • 2 msk chiafrön

    Gör så här

    • Skala och skiva rödbetor och lägg i en blender.
    • Skär gurka och selleri i mindre bitar och lägg ner i blendern.
    • Mixa till en jämn smet och tillsätt citron och vatten.
    • Mixa till en juice och lägg ner chiafrön.
    • Låt stå 20 min eller längre innan du dricker denna juice.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.5 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st citron
    • 6 dl vatten
    • 2 msk chiafrön

    Torsdag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Torsdag middag 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter
  • Fredag frukost 168 Kcal

    Red Delicius Drink

    En mättande röd drink med rödbeta, selleri och citron – fullt med vitamin A,C,K. Järn och Folsyra. Rödbeta stärker levern och har en utrensande effekt. Denna drink mättar extra bra med chiafrön som är full av antioxidanter och omega 3.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 168 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.5 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st citron
    • 6 dl vatten
    • 2 msk chiafrön

    Gör så här

    • Skala och skiva rödbetor och lägg i en blender.
    • Skär gurka och selleri i mindre bitar och lägg ner i blendern.
    • Mixa till en jämn smet och tillsätt citron och vatten.
    • Mixa till en juice och lägg ner chiafrön.
    • Låt stå 20 min eller längre innan du dricker denna juice.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.5 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st citron
    • 6 dl vatten
    • 2 msk chiafrön

    Fredag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Fredag middag 623 Kcal

    Lammstek med fetaostkräm

    En härlig lammstek tillsammans med en grönkålssallad och en god fetaostkräm - bjud familjen på en mysig fredagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °.
    • Lägg steken på en ugnsplåt.
    • Blanda ketjap manis och soja i en skål.
    • Blanda ner örtkryddor och riv ner en vitlöksklyfta i marinaden.
    • Häll över marinaden på köttet och sätt in i ugnen i ca 45 min-1 timme.
    • Köttet ska ha en innetemperatur runt 55-60 grader.
    • Grovhacka grönkål och skala och strimla löken.
    • Tina sojabönorna.
    • Lägg grönkål och lök i en skål och ringla över olivolja och pressa saft från en halv citron.
    • Krydda med salt och peppar och massera in olja och citron med grönsakerna.
    • Vänd ner sojabönor och blanda runt.
    • Smula ner fetaost i en skål.
    • Tillsätt crème fraiche, rosmarin och kryddor och pressa i lite citron.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Skär lammsteken i skivor och servera tillsammans med grönkålssallad och fetaostkräm.
    • Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
  • Lördag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Lördag lunch 623 Kcal

    Lammstek med fetaostkräm

    En härlig lammstek tillsammans med en grönkålssallad och en god fetaostkräm - bjud familjen på en mysig fredagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °.
    • Lägg steken på en ugnsplåt.
    • Blanda ketjap manis och soja i en skål.
    • Blanda ner örtkryddor och riv ner en vitlöksklyfta i marinaden.
    • Häll över marinaden på köttet och sätt in i ugnen i ca 45 min-1 timme.
    • Köttet ska ha en innetemperatur runt 55-60 grader.
    • Grovhacka grönkål och skala och strimla löken.
    • Tina sojabönorna.
    • Lägg grönkål och lök i en skål och ringla över olivolja och pressa saft från en halv citron.
    • Krydda med salt och peppar och massera in olja och citron med grönsakerna.
    • Vänd ner sojabönor och blanda runt.
    • Smula ner fetaost i en skål.
    • Tillsätt crème fraiche, rosmarin och kryddor och pressa i lite citron.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Skär lammsteken i skivor och servera tillsammans med grönkålssallad och fetaostkräm.
    • Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Lördag middag 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Lördag dessert 534 Kcal

    Påsktårta

    En fantastiskt god tårta med en kladdkaksbotten med hallonmousse som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sukrin fluffigt.
    • Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd pajform med avtagbar kant.
    • Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Tina hallon. Lägg gelatinblad i vatten.
    • Koka upp grädde, och sukrin.
    • Gör ett snitt i vaniljstången och lägg ner i grädden.
    • Låt koka upp och se till att alla vaniljfröna har släppt stången.
    • Ta upp stången och blanda ner gelatinbladen (utan vatten).
    • Häll blandningen över kladdkakan.
    • Ställ in i kylen i 4 timmar.
    • Toppa med skivad physalis, hallon och passionsfrukt.

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt
  • Söndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Söndag middag 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
Mejeri
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 171 g smör
  • 12 dl grädde
  • 5 msk gräddfil
  • 250 g mozzarella
  • 100 g burrata
  • 200 g fetaost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 dl havregrädde
  • 150 g Boursin färskost
Övrigt
  • 2.25 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 24 st svarta oliver
  • 450 g tofutti sour supreme créme fraiche
  • 200 g mörk choklad
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st gelatinblad
  • 100 gram hallon färska
Frukt/grönt
  • 3 dl blåbär
  • 4 st gul lök
  • 2 st fänkål
  • 10 klyfta vitlök
  • 2 st röd paprika
  • 1 st zucchini
  • 1 st salladslök
  • 500 g kålrot
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st grapefrukt
  • 50 g sockerärtor
  • 3.5 st gurka
  • 1 st morot
  • 4.75 st citron
  • 10 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 10 styck tomat
  • 4 st rödbetor
  • 1000 g selleri
  • 1 st kokta rödbetor
  • 1 dl rucola
  • 10 dl isbergssallad
  • 2 st rött äpple
  • 4 st selleristjälk
  • 200 g frysta sojabönor
  • 400 g färsk grönkål
  • 2 st rödlök
  • 1 dl hallon
  • 4 st kvisttomat
  • 200 g sparris
  • 150 gram hallon (frysta)
  • 9 st physalis
  • 1 st passionsfrukt
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk skaldjursfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk gurkmeja
  • 3 msk gräslök
  • 2.5 msk balsamico
  • 3.25 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk grön pesto
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk soja
  • 4 tsk färsk rosmarin
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk dill
  • 2 krm vaniljpulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g torskfile
  • 425 g laxfilé
  • 200 g chorizo
  • 6 st ägg
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 500 gram räkor i lag
  • 1600 g lammstek
  • 500 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 5 st valnöt
  • 1 tsk sesamfrö
  • 6 tsk rapsolja
  • 4 msk chiafrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 1 msk pistagenötter
  • 1 dl sukrin gold
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl sukrin melis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!