Tillbaka till menyerna

vacka13

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 998 Kcal

    • Frukost - 237 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch - 136 Kcal

      Utflyktsmat - Grönsakssoppa

    • Middag - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 609 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 609 Kcal

      Avokado med ägghack och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 316 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 316 Kcal

      Kräftstjärtsallad med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.7 gram

Fett: 41.7 gram

Protein: 29.6 gram

Energi: 641.3 kcal

  • Tisdag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Tisdag lunch 136 Kcal

    Utflyktsmat - Grönsakssoppa

    En vegetariskt och god soppa där du kan lägga till tofu om du önskar extra protein. Förvara soppan i en termosmugg under utflykten för att den ska hålla sig varm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter.
    • Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten.
    • Smaka av med kryddor. Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter.
    • Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd

    Tisdag middag 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar
  • Onsdag middag 609 Kcal

    Avokado med ägghack och purjolök

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 609 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st avokado
    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 cm purjolök
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 4 st cocktailtomater i olika färger

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort kärnan.
    • Hacka ägget och blanda tillsammans med majonnäs, salt och peppar.
    • Fördela ägghacket på avokadon och toppa med hackad purjolök och finhackad rödlök.
    • Servera med tomat och citronskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st avokado
    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 cm purjolök
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • Torsdag middag 316 Kcal

    Kräftstjärtsallad med romsås

    En ljuvlig kräftstjärtsallad att bjuda sina vänner på en varm sommardag, denna sallad serverar du tillsammans med en krämig romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g blandad sallad
    • 225 g sparris
    • 125 g sockerärtor
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 170 g kräftstjärtar
    • 2 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar och strimla rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Lägg ner kräftstjärtar.
    • Blanda ner dill och pressa citron över.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna lätt i en panna utan fett.
    • Lägg upp allt på salladen och toppa med gräslök, pinjenötter och granatäpplekärnor.
    • Servera med romsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g blandad sallad
    • 225 g sparris
    • 125 g sockerärtor
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 170 g kräftstjärtar
    • 2 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
Frukt/grönt
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st mango
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st selleristjälk
  • 20 g färsk grönkål
  • 0.25 st broccolistånd
  • 1 kruka krispsallad
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st granatäpple
  • 0.75 st citron
  • 1 st avokado
  • 10 cm purjolök
  • 0.75 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 30 g blandad sallad
  • 225 g sparris
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk mynta
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk salt
  • 3 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1.5 msk gräslök
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 40 g smör
  • 0.5 dl gräddfil
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st ägg
  • 5 st kokt ägg
  • 125 gram räkor i lag
  • 100 g rimmad lax
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 msk stenbitsrom
Övrigt
  • 1.5 dl majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!