Tillbaka till menyerna

V8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1037 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Middag - 463 Kcal

      Tonfisksallad med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 463 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 463 Kcal

      Tonfisksallad med ägg

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 859 Kcal

    • Frukost - 285 Kcal

      Ägghack med skinka och gräslök

    • Lunch - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 250 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1142 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Ägghack med tonfisk

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 456 Kcal

    • Frukost - 456 Kcal

      Äggröra med bacon

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1490 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 639 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Middag - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.6 gram

Fett: 53.7 gram

Protein: 56.3 gram

Energi: 813.9 kcal

  • Måndag lunch 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Måndag middag 463 Kcal

    Tonfisksallad med ägg

    Fräsch och mättande sallad som passar utmärkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Blanda ihop örtcrèmen i en skål.
    • Hacka persiljan. Lägg sallad i en skål och blanda ner persilja. Häll på dressingen och blanda om.
    • Skala och skiva rödlök tunt. Skiva paprikan och skär tomater i mindre klyftor.  Lägg grönsakerna på salladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.  Toppa med oliver och strö på salt och peppar. Dekorera med persilja.
    • Dela äggen och lägg runt om.
    • Servera med örtcrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 463 Kcal

    Tonfisksallad med ägg

    Fräsch och mättande sallad som passar utmärkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Blanda ihop örtcrèmen i en skål.
    • Hacka persiljan. Lägg sallad i en skål och blanda ner persilja. Häll på dressingen och blanda om.
    • Skala och skiva rödlök tunt. Skiva paprikan och skär tomater i mindre klyftor.  Lägg grönsakerna på salladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.  Toppa med oliver och strö på salt och peppar. Dekorera med persilja.
    • Dela äggen och lägg runt om.
    • Servera med örtcrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 285 Kcal

    Ägghack med skinka och gräslök

    Ägghack med skinka som passar både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna.
    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, gräslök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg upp på en tallrik och serverar med salladsblad och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Onsdag lunch 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär
  • Torsdag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Fredag frukost 252 Kcal

    Ägghack med tonfisk

    Lättlagad äggmåltid med tonfisk och sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Fördela tonfisk på en tallrik.
    • Hacka ägget grovt och blanda med majonnäs, gräddfil och gräslök.
    • Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
    • Lägg salladsblad och ½ paprika per portion bredvid tonfisken och ägghacket bredvid.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Fredag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Fredag middag 639 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad
  • Lördag frukost 456 Kcal

    Äggröra med bacon

    Klassiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och stek bacon knaprigt. Lägg upp på en tallrik.
    • Dela tomater och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på tallriken. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja
  • Söndag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Söndag lunch 639 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Söndag middag 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    En perfekt rätt när ni är många runt bordet, eller som storkok för flera matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 20 g rökt skinka
  • 800 g torskrygg
Övrigt
  • 0.5 msk majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk gräslök
  • 80 g tikka masala currypasta
  • 0.25 kruka färsk koriander
Frukt/grönt
  • 4 st cocktailtomat
  • 3 st salladsblad
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st broccolistånd
Torrvaror
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 dl kumminrostade cashewnötter
Mejeri
  • 2 dl grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!