Tillbaka till menyerna

V7

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.2 gram

Fett: 83.6 gram

Protein: 87 gram

Energi: 1340.8 kcal

  • Måndag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Måndag lunch 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 570 Kcal

    Lax med saffransgrönsaker

    En perfekt lyxig varmrätt att servera under jultiderna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar.
    • Bryn filéerna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över.
    • Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och skär löken i klyftor.
    • Skär fänkålen och paprikan i skivor.
    • Stek grönsakerna i lite olivolja.
    • Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme.
    • Lägg i sockerärtorna och koka i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
    • Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Toppa laxen med dillmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 570 Kcal

    Lax med saffransgrönsaker

    En perfekt lyxig varmrätt att servera under jultiderna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar.
    • Bryn filéerna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över.
    • Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och skär löken i klyftor.
    • Skär fänkålen och paprikan i skivor.
    • Stek grönsakerna i lite olivolja.
    • Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme.
    • Lägg i sockerärtorna och koka i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
    • Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Toppa laxen med dillmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    En härligt färgrik rätt med höstens svamp och betor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök
  • Onsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    En härligt färgrik rätt med höstens svamp och betor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs
  • Torsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Torsdag middag 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot
  • Fredag frukost 192 Kcal

    Avokado med frukt

    Skiva upp lite goda frukter och ät tillsammans med en avokado!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skär avokado i skivor och lägg på en tallrik.
    • Skär kiwi och melon och lägg bredvid.
    • Toppa med paprikaskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Fredag lunch 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Fredag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon
  • Lördag frukost 229 Kcal

    Nyponfrallor med dadlar och valnötter

    Härliga frukostfrallor som du enkelt fryser in och tar upp vid behov. Variera gärna pålägget!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 8 dl havremjöl
    • 2.5 dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Skiva de urkärnade dadlarna och blötlägg i ½ deciliter vatten.
    • Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå i några minuter. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka valnötter.
    • Toppa bullarna med havregryn och de hackade valnötter. Låt jäsa under bakduk i minst i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 175 grader 30 minuter innan gräddning så hinner den bli varm.
    • Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna på galler under bakduk.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 8 dl havremjöl
    • 2.5 dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk valnötter

    Lördag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    För dig som gillar äggröra och tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Lördag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Lördag dessert 646 Kcal

    Glutenfri semmelkaka

    En god och nyttig semmelkaka som är ljuvligt god och enkel att baka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Mandelmassakräm
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandlar
    • 1 krm salt
    • 1 droppe bittermandelarom
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mandelspån
    • 1 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla torra ingredienser. Vispa ner 3 ägg och 1 äggula (spara äggvitan till mandelmassan) och häll smeten i en bakplåtsklädd form med en avtagbar kant.
    • Grädda 20 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Gör mandelmassakrämen genom att blanda ihop alla ingredienser (plus 1 äggvita) och bred över kakan.
    • Bred på vispad grädde och toppa med egenrostade mandelspån och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Mandelmassakräm
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandlar
    • 1 krm salt
    • 1 droppe bittermandelarom
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mandelspån
    • 1 msk hasselnötter
  • Söndag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Söndag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Söndag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9.5 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 1000 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 500 g kycklingfilé
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 600 g fläskfile
  • 700 g oxfilé
  • 4 skiva bacon
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 350 g torskrygg
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 5 st cornichongurkor
  • 2 dl Nicks Use like Sugar
  • 200 g mandelmassa
Frukt/grönt
  • 1 st salladsblad
  • 4 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 500 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 1 st citron
  • 1 st fänkål
  • 1.2 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 200 g sockerärtor
  • 2 dl blåbär
  • 250 g trattkantareller
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st liten sötpotatis
  • 100 g spenat
  • 2 st polkabetor
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 3 dl blandsallad
  • 15 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st paprika
  • 3.25 msk rödlök
  • 4 st schalottenlök
  • 2 st palsternacka
  • 4 st snackspaprika
  • 1 st squash
  • 2 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st kiwi
  • 0.1 st cantaloupemelon
  • 150 g champinjon
  • 1 st hjärtsallad
  • 4 st silverlök
  • 0.5 styck tomat
  • 0.5 st aubergine
  • 50 g grönsallad
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
Kryddor/smaksättare
  • 7 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1.7 tsk örtagårdskrydda
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 6 msk dill
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 msk kalvfond
  • 3 dl ajvar relish
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk basilika
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 droppe bittermandelarom
  • 2 st dillkvistar
Mejeri
  • 150 g Boursinost
  • 1 dl keso, 4%
  • 237 g smör
  • 10 dl grädde
  • 2 dl sojayoghurt
  • 2 dl parmesan
  • 25 g färsk jäst
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
Torrvaror
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 msk olivolja
  • 0.5 msk solrosfrön
  • 8 st torkade dadlar
  • 8 dl havremjöl
  • 2.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 3 tsk flytande honung
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk valnötter
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl mandlar
  • 1 dl mandelspån
  • 1 msk hasselnötter
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!