Gör så här
- Sätt ugnen på 175 ̊C.
- Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem på en ugnsfast plåt.
- Riv vitlök och ingefära och fördela tillsammans med rapsolja på kycklingen.
- Krydda med salt och peppar.
- Ugnsbaka kycklingfiléerna i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
- Gör sedan jordnötssåsen.
- Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chilifrukt.
- Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök, chili och ingefära.
- Mortla jordnötterna i en mortel och häll även dem i kastrullen.
- Bryn några minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime.
- Låt såsen koka ihop ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Skala gurkan, skär bort kärnhuset och skär den i halvmånar.
- Skala morötterna och skiva dem grovt.
- Ta bort blasten på rädisorna och skiva dem i tunna skivor.
- Blanda grönsakerna i en skål med honung, vitvinsvinäger och hackad gräslök.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt salladen marineras i kylskåp i ca 30 minuter.
- Sprid ut salladen på fyra tallrikar, fördela kycklingfiléerna på salladen och toppa med jordnötssåsen.