Tillbaka till menyerna

V6

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.9 gram

Fett: 40.4 gram

Protein: 60.1 gram

Energi: 900 kcal

  • Tisdag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Tisdag lunch 345 Kcal

    Asiatisk kycklingwok

    Snabblagad rätt med smaker från Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 stycken morötter
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0.75 dl teriyakisås
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 cm purjolök
    • 3 msk salta cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Hacka paprika och squash.
    • Strimla kycklinglårfilén.
    • Hetta upp en panna med olja.
    • Stek kycklingen tills den är genomstekt.
    • Lägg ner alla grönsaker i pannan stek i ett par minuter tillsammans med kycklingen.
    • Tillsätt teriyaki sås, limejuice, salt och peppar.
    • Strö över hackad koriander och dra pannan från värmen.
    • Lägg upp kycklingwok i skålar och toppa med hackad koriander, strimlad purjolök och cashewnötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 stycken morötter
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0.75 dl teriyakisås
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 cm purjolök
    • 3 msk salta cashewnötter

    Tisdag middag 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Onsdag lunch 269 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Onsdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Torsdag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Torsdag lunch 269 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Torsdag middag 360 Kcal

    Köttfärssås med hyvlad squashtagliatelle

    Squash hyvlar du med en potatisskalare eller en grönsakssvarv. Fungerar bra till de flesta pastarätter istället för spagetti/tagliatelle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 1 krm torkad basilika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st squash
    • 8 st cocktailtomater
    Dekoration
    • 2 styck färska basilikablad

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar.
    • Skär selleri i små tärningar.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås, torkad och färsk, hackad basilika.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Hyvla tagliatelle från squashen och lägg på tallrikar.
    • Lägg på köttfärssås och dekorera med basilika.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 1 krm torkad basilika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st squash
    • 8 st cocktailtomater
    Dekoration
    • 2 styck färska basilikablad
  • Fredag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 360 Kcal

    Köttfärssås med hyvlad squashtagliatelle

    Squash hyvlar du med en potatisskalare eller en grönsakssvarv. Fungerar bra till de flesta pastarätter istället för spagetti/tagliatelle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 1 krm torkad basilika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st squash
    • 8 st cocktailtomater
    Dekoration
    • 2 styck färska basilikablad

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar.
    • Skär selleri i små tärningar.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås, torkad och färsk, hackad basilika.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Hyvla tagliatelle från squashen och lägg på tallrikar.
    • Lägg på köttfärssås och dekorera med basilika.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 1 krm torkad basilika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st squash
    • 8 st cocktailtomater
    Dekoration
    • 2 styck färska basilikablad

    Fredag mellanmål 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Fredag dessert 109 Kcal

    Yoghurtglassbakelser med pistage

    Perfekta små glassbakelser att ha i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 dl pistagenötter
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 msk flytande honung

    Gör så här

    • Finhacka en matsked pistagenötter till topping och spara.
    • Lägg resten av pistagenötterna, yoghurt och honung i en bunke.
    • Mixa slät med en stavmixer.
    • Häll upp smeten i silikonmuffinsformar och ställ in i frysen i 2 timmar.
    • Dekorera med pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 dl pistagenötter
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 msk flytande honung
  • Lördag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Lördag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Lördag middag 554 Kcal

    kesopizza

    Kesopizza med lufttorkad skinka

    Här får du prova att göra pizzabotten av keso. Inte dumt alls!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven parmesanost
    • 1 krm torkad oregano
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 6 st svarta oliver
    • 6 st färska champinjoner
    • 125 g mozzarella
    • 1.5 dl pizzasås
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 8 st cocktailtomater
    • 2 st basilikakvistar

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    • Knäck ägg i en bunke och häll ner keso.
    • Mixa ägg och keso till en slät smet med en stavmixer.
    • Skala och riv vitlök och rör ner den i smeten tillsammans med riven parmesan och oregano.
    • Häll smeten på ugnsplåten så den får en rund form.
    • Ställ in i ugnen i 25 minuter.
    • Låt svalna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Kärna ur och skiva oliver.
    • Skiva champinjoner och mozzarella.
    • Bred på pizzasås på bottnen och lägg sedan på rödlök, champinjoner, oliver och mozzarella.
    • Ställ in pizzan i ugnen i 10-15 minuter.
    • Dela cocktailtomater i två delar.
    • Lägg skivor av lufttorkad skinka på pizzan och toppa med cocktailtomater och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven parmesanost
    • 1 krm torkad oregano
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 6 st svarta oliver
    • 6 st färska champinjoner
    • 125 g mozzarella
    • 1.5 dl pizzasås
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 8 st cocktailtomater
    • 2 st basilikakvistar

    Lördag dessert 109 Kcal

    Yoghurtglassbakelser med pistage

    Perfekta små glassbakelser att ha i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 dl pistagenötter
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 msk flytande honung

    Gör så här

    • Finhacka en matsked pistagenötter till topping och spara.
    • Lägg resten av pistagenötterna, yoghurt och honung i en bunke.
    • Mixa slät med en stavmixer.
    • Häll upp smeten i silikonmuffinsformar och ställ in i frysen i 2 timmar.
    • Dekorera med pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 dl pistagenötter
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 msk flytande honung
  • Söndag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Söndag lunch 182 Kcal

    Paprikasoppa med kesoröra

    Snabblagad och perfekt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Gör så här

    • Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Bryn paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull.
    • Tillsätt vatten, buljong, honung, provençalsk krydda, salt och peppar.
    • Låt sjuda tills paprikan mjuknar.
    • Mixa soppan slät.
    • Blanda keso och hackad soltorkad tomat i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick kesoröra och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Söndag middag 338 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
Frukt/grönt
  • 4 dl blåbär (frysta)
  • 400 g jordgubbar (färska)
  • 2 st mango
  • 2 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 2 stycken morötter
  • 1 st paprika
  • 2 st squash
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 11 cm purjolök
  • 300 g frysta gröna ärter
  • 1 st potatis
  • 0.5 st citron
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st grön paprika
  • 2 st morot
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 st selleristjälk
  • 16 st cocktailtomater
  • 0.75 st broccolistånd
  • 1.75 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 6 st färska champinjoner
  • 2 st röda paprikor
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
Mejeri
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 5 g smör
  • 0.5 dl grädde
  • 225 g Apetina panéer
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 100 g halloumi
  • 2 dl keso, 4%
  • 1 dl riven parmesanost
  • 125 g mozzarella
  • 100 g keso
  • 75 g färskost med vitlök
Torrvaror
  • 4 msk frystorkade jordgubbar
  • 6.5 tsk olivolja
  • 3 msk salta cashewnötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 300 g nötfärs
  • 2 st ägg
  • 3 skiva lufttorkad skinka
Kryddor/smaksättare
  • 0.75 dl teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 krm spiskummin
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 krm torkad basilika
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 styck färska basilikablad
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 krm torkad oregano
  • 2 st basilikakvistar
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 tsk färsk timjan
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 6 st svarta oliver
  • 1.5 dl pizzasås
  • 3 st soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.