Tillbaka till menyerna

V48

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 507 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15 gram

Fett: 36.3 gram

Protein: 38.6 gram

Energi: 538.7 kcal

  • Måndag middag 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås

    När du längtar efter en härlig pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    • Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    • Fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    • Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    • Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    • Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    • Toppa med stekt bacon och färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist
  • Tisdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Torrvaror
  • 150 g bönpasta
  • 2.5 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 1 st squash
  • 1 st morot
  • 3 klyfta vitlök
  • 600.5 g cocktailtomater
  • 1 st orange paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 12 st smålökar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 100 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
Mejeri
  • 1.5 dl grädde
  • 150 g Boursinost
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 100 g soltorkade tomater i olja
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 6 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!