Tillbaka till menyerna

v47/21

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 613 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 338 Kcal

      Räk- och laxsallad

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.4 gram

Fett: 39.3 gram

Protein: 43.4 gram

Energi: 613.3 kcal

  • Måndag lunch 338 Kcal

    Räk- och laxsallad

    Fräsch räk- och laxsallad med en currydressing till, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på räkor och laxskivor.
    • Strimla sockerärtor och dela sparris och lägg på salladen.
    • Dela tomaterna och lägg vi sidan om tillsammans med några gurkskivor.
    • Servera med currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Måndag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
Frukt/grönt
  • 2 dl blandsallad
  • 0.25 st rödlök
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g sparris
  • 5 st små plommontomater
  • 0.25 st gurka
  • 0.5 st gul lök
  • 0.75 klyfta vitlök
  • 100 g cocktailtomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g färska räkor
  • 3 skiva kallrökt lax
Övrigt
  • 15 g Lallerstedts currydressing
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
Mejeri
  • 100 g halloumi

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!