Tillbaka till menyerna

v43/21

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 267 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingsoppa med rotfrukter

      267 kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 605 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Köttfärspanna med halloumiost

      605 kcal

      Köttfärspanna med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 542 Kcal

  • Fredag - 605 Kcal

    • Frukost

    • Köttfärspanna med halloumiost

      605 kcal

      Köttfärspanna med halloumiost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.4 gram

Fett: 27.5 gram

Protein: 38.4 gram

Energi: 504.5 kcal

  • Tisdag middag 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök och rotfrukter.
    • Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Onsdag middag 605 Kcal

    Köttfärspanna med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver

    Gör så här

    • Skär osten i bitar och squash i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter tills den får färg.
    • Lägg upp osten på en tallrik.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn färs, lök, vitlök i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örter.
    • Lägg ner osten och blanda om.
    • Servera med ruccolasallad, skivade tomater och oliver.
    • Toppa med röd pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver
  • Torsdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök och rotfrukter.
    • Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Torsdag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag lunch 605 Kcal

    Köttfärspanna med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver

    Gör så här

    • Skär osten i bitar och squash i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter tills den får färg.
    • Lägg upp osten på en tallrik.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn färs, lök, vitlök i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örter.
    • Lägg ner osten och blanda om.
    • Servera med ruccolasallad, skivade tomater och oliver.
    • Toppa med röd pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver
Frukt/grönt
  • 4 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 2 st palsternacka
  • 500 g kålrot
  • 2 st morot
  • 1 st squash
  • 100 g rucola
  • 16 st cocktailtomat
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g nötfärs
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 10 st katrinplommon
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk malen curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 tsk torkade örter
  • 4 msk röd pesto
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 200 g halloumi
  • 100 g fetaost
Övrigt
  • 8 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.