Tillbaka till menyerna

V41

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 980 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.3 gram

Fett: 47.4 gram

Protein: 101.7 gram

Energi: 980.2 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 344 Kcal

    Kycklingfärswok med chili och ingefära

    En lättlagad rätt med asiatiska smaker och lite hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Skär broccoli i buketter och använd även roten och skär i små bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka chili.
    • Riv vitlök och ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt grönsakerna och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka i någon minut till.
    • Servera med böngroddar.
    • Dekorera med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag middag 630 Kcal

    Kycklingpaj med champinjoner

    En smakrik och krämig paj som passar utmärkt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 st grillad kyckling
    • 1 st paprika
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 st färska champinjoner
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bladspenat
    • 1 dl riven ost
    Äggstanning
    • 2 st ägg
    • 2 dl keso, 4%
    • 0.5 dl persilja
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    Tillbehör
    • 200 g cocktailtomater
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare.
    • Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg.
    • Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.
    • Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen.
    • Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 185 grader.
    • Rensa kycklingen och dela i medelstora bitar.
    • Hacka paprika i bitar och skär champinjonerna i klyftor.
    • Strimla purjolök och skala och riv vitlök.
    • Hetta upp olja i en stekpanna med och stek paprika, purjolök, champinjoner och vitlök.
    • Tillsätt grädde, hönsbuljongtärning, tomatpuré, srirashasås, salt och peppar.
    • Låt puttra på svag värme i 3 minuter.
    • Finhacka persilja.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner keso, persilja, provencale örtkrydda.
    • Häll sedan ner grönsaksblandningen och rör ihop.
    • Lägg spenatbladen i botten på pajskalet.
    • Lägg över kycklingen och häll i äggstanningen.
    • Toppa med riven ost och ställ i ugnen i 25-30 minuter.
    • Dekorera pajen med persilja och servera tillsammans med cocktailtomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 st grillad kyckling
    • 1 st paprika
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 st färska champinjoner
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bladspenat
    • 1 dl riven ost
    Äggstanning
    • 2 st ägg
    • 2 dl keso, 4%
    • 0.5 dl persilja
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    Tillbehör
    • 200 g cocktailtomater
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 msk färsk persilja
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 st morot
  • 2 st paprika
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 100 g böngroddar
  • 1 st limeklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 5 st färska champinjoner
  • 25 g bladspenat
  • 200 g cocktailtomater
  • 25 g rucola
Torrvaror
  • 1.5 tsk olivolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 st ägg
  • 1 st grillad kyckling
Kryddor/smaksättare
  • 1 påse Chicken Thai wok krydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk srirachasås
  • 0.5 dl persilja
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • 2 msk färsk persilja
Mejeri
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl keso, 4%

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.