Tillbaka till menyerna

V4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.4 gram

Fett: 38.7 gram

Protein: 56.8 gram

Energi: 901.5 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 315 Kcal

    Köttfärswok med grönsaker

    God rätt som du tillagar snabbt och smidigt! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och finhacka gul lök. Skär broccoli i buketter. Skala och finhacka morot. Strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i nötfärs, vitlök, ingefära, lök och alla grönsaker. Tillsätt teriyakisås och ketjap manis. Salta och peppra. Låt woka i 5 min.
    • Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad gräslök och skivad färsk chili. Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Måndag middag 345 Kcal

    Asiatisk kycklingwok

    Snabblagad rätt med smaker från Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 stycken morötter
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0.75 dl teriyakisås
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 cm purjolök
    • 3 msk salta cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Hacka paprika och squash.
    • Strimla kycklinglårfilén.
    • Hetta upp en panna med olja.
    • Stek kycklingen tills den är genomstekt.
    • Lägg ner alla grönsaker i pannan stek i ett par minuter tillsammans med kycklingen.
    • Tillsätt teriyaki sås, limejuice, salt och peppar.
    • Strö över hackad koriander och dra pannan från värmen.
    • Lägg upp kycklingwok i skålar och toppa med hackad koriander, strimlad purjolök och cashewnötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 stycken morötter
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0.75 dl teriyakisås
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 cm purjolök
    • 3 msk salta cashewnötter

    Måndag mellanmål 163 Kcal

    Banan cookies

    Snabbakade småkakor, går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Mosa bananen.
    • Hacka valnötterna.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter
  • Tisdag lunch 265 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Tisdag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
  • Onsdag frukost 265 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Onsdag lunch 315 Kcal

    Köttfärswok med grönsaker

    God rätt som du tillagar snabbt och smidigt! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och finhacka gul lök. Skär broccoli i buketter. Skala och finhacka morot. Strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i nötfärs, vitlök, ingefära, lök och alla grönsaker. Tillsätt teriyakisås och ketjap manis. Salta och peppra. Låt woka i 5 min.
    • Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad gräslök och skivad färsk chili. Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Onsdag middag 338 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter
  • Torsdag lunch 338 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Torsdag middag 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto
  • Fredag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Fredag middag 345 Kcal

    Asiatisk kycklingwok

    Snabblagad rätt med smaker från Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 stycken morötter
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0.75 dl teriyakisås
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 cm purjolök
    • 3 msk salta cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Hacka paprika och squash.
    • Strimla kycklinglårfilén.
    • Hetta upp en panna med olja.
    • Stek kycklingen tills den är genomstekt.
    • Lägg ner alla grönsaker i pannan stek i ett par minuter tillsammans med kycklingen.
    • Tillsätt teriyaki sås, limejuice, salt och peppar.
    • Strö över hackad koriander och dra pannan från värmen.
    • Lägg upp kycklingwok i skålar och toppa med hackad koriander, strimlad purjolök och cashewnötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 stycken morötter
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0.75 dl teriyakisås
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 cm purjolök
    • 3 msk salta cashewnötter

    Fredag mellanmål 121 Kcal

    Mango och kokosglass med mynta

    Superenkel mango och kokosglass som serveras med färsk mynta på toppen - perfekt efterrätt till en varm sommardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 121 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g mango (fryst)
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0.5 dl färsk mynta
    Dekoration
    • 1 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Gör först mangoglassen genom att lägga ner alla ingredienserna en matberedare och mixa till en slät glass.
    • Lägg glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Ta ut glassen 30 minuter innan servering och forma till kulor och lägg upp i höga glas eller i skålar.
    • Dekorera med färsk mynta.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g mango (fryst)
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0.5 dl färsk mynta
    Dekoration
    • 1 dl färsk mynta
  • Lördag frukost 265 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Lördag lunch 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Lördag middag 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto
  • Söndag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Söndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Söndag middag 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl mjölk
  • 4 g smör
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 1 msk gräddfil
  • 0.5 dl parmesan
  • 100 g halloumi
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
Övrigt
  • 3 dl bär (frysta)
  • 0.25 dl lönnsirap
  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk röd pesto
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
Frukt/grönt
  • 2.5 st gul lök
  • 6.25 klyfta vitlök
  • 2 stycken morötter
  • 1 st paprika
  • 0.25 st squash
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 3 cm purjolök
  • 1 st banan
  • 0.75 st rött äpple
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 150 g broccoli
  • 2.5 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st limeklyfta
  • 6 st salladsblad
  • 175 g cocktailtomater
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 10 st cocktailtomat
  • 500 g mango (fryst)
  • 1 dl ruccolasallad
  • 1 st selleristjälk
  • 50 g rotselleri
  • 0.15 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st grönt äpple
  • 3 st citronklyfta
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 3 msk salta cashewnötter
  • 3.5 dl havregryn
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 30 gram kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl valnötter
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 dl kokosgrädde
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 500 g nötfärs
  • 150 g kycklingfärs
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 0.5 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 1.75 dl teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 1.25 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 msk gräslök
  • 2 krm färsk chili
  • 4.5 msk färsk basilika
  • 4 krm örtagårdskrydda
  • 4 st basilikakvist
  • 1.5 dl färsk mynta
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk mynta

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.