Tillbaka till menyerna

V33

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 884 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1571 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Middag - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 769 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 869 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1032 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1003 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 368 Kcal

      Salccicia och grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1241 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Hallonsmoothie med granatäpple

    • Lunch - 368 Kcal

      Salccicia och grönsaksplåt

    • Middag - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.7 gram

Fett: 61.1 gram

Protein: 59.5 gram

Energi: 1052.8 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola
  • Tisdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Tisdag lunch 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Tisdag middag 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Onsdag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
  • Torsdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Torsdag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Torsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Fredag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Fredag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Fredag middag 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Lördag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Lördag lunch 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Lördag middag 368 Kcal

    Salccicia och grönsaksplåt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen och gröp ur lite av insidan.
    • Lägg squashinnehållet på en ugnsplåt.
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna.
    • Häll på lite honung och strö på salt och peppar.
    • Toppa med nötter.
    • Lägg halvorna på ugnsplåten tillsammans med korv, tomater och oliver.
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö på salt och peppar och häll på olivolja.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på rosmarin och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin
  • Söndag frukost 239 Kcal

    Hallonsmoothie med granatäpple

    En god och nyttig smoothie med få ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner  hallon och granatäpplekärnor i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk till en fin konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Söndag lunch 368 Kcal

    Salccicia och grönsaksplåt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen och gröp ur lite av insidan.
    • Lägg squashinnehållet på en ugnsplåt.
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna.
    • Häll på lite honung och strö på salt och peppar.
    • Toppa med nötter.
    • Lägg halvorna på ugnsplåten tillsammans med korv, tomater och oliver.
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö på salt och peppar och häll på olivolja.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på rosmarin och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Söndag middag 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3.5 tsk olivolja
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 50 g pinjenötter
  • 3 tsk honung
  • 6 st valnöt
Övrigt
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2 msk majonnäs
  • 10 st svarta oliver
  • 20 g groddar
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1.25 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 4 dl rucola
  • 1 dl blåbär
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 3 st salladslök
  • 50 g skogschampinjoner
  • 200 g haricots verts
  • 150 g minimajs
  • 3 st riven morot
  • 1 st morot
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 st lime
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 2 st zucchini
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 1 portion blomkålsris
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 250.5 g cocktailtomater
  • 4 st fänkål
  • 1 st apelsin
  • 1 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 50 g machesallad
  • 8 st rädisor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g nötfärs
  • 6 st ägg
  • 6 skiva lövbiff
  • 250 g kycklingfilé
  • 100 g parmaskinka
  • 250 g varmrökt lax
  • 175 g salcciakorv
  • 500 g lammfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk färsk oregano
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 msk ljus soja
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 50 g pad thai woksås
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • färsk rosmarin
  • 2 msk rosmarin
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
Mejeri
  • 150 g fetaost
  • 4.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 250 g ricottaost
  • 1 msk crème fraiche
  • 0.5 msk smör
  • 75 g chevreost
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2 dl parmesan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!