Tillbaka till menyerna

V33

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1545 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 616 Kcal

      Köttfärsgratäng med grönsaker

    • Middag - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Dessert

  • Tisdag - 1545 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Middag - 616 Kcal

      Köttfärsgratäng med grönsaker

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Dessert

  • Onsdag - 1862 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Middag - 664 Kcal

      Spansk omelett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1862 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Middag - 664 Kcal

      Spansk omelett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 97.8 gram

Fett: 100.1 gram

Protein: 105.9 gram

Energi: 1703.2 kcal

  • Måndag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Måndag lunch 616 Kcal

    Köttfärsgratäng med grönsaker

    En god, varm och höstig köttfärsgratäng tillsammans med massor av goda grönsaker i. Toppa gratängen med färsk timjan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 616 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda köttfärs med vitlök, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda i en bunke.
    • Lägg köttfärsen i en ugnsfastform.
    • Lägg över ost och bred på ajvar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skär de andra grönsakerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över färsen och häll över grädde.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Måndag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Måndag mellanmål 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis
  • Tisdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Tisdag lunch 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Tisdag middag 616 Kcal

    Köttfärsgratäng med grönsaker

    En god, varm och höstig köttfärsgratäng tillsammans med massor av goda grönsaker i. Toppa gratängen med färsk timjan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 616 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda köttfärs med vitlök, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda i en bunke.
    • Lägg köttfärsen i en ugnsfastform.
    • Lägg över ost och bred på ajvar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skär de andra grönsakerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över färsen och häll över grädde.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Tisdag mellanmål 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis
  • Onsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Onsdag lunch 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Onsdag middag 664 Kcal

    Spansk omelett

    Tillaga en god omelett till frukost, lunch eller mellanmål med manchego ost, avokado och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 664 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 skiva manchegoost
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 0.5 st avokado
    • 1 msk valnötter
    • 1 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
    • Lägg på ost och skinka och låt stelna till en omelett.
    • Lägg på en tallrik och lägg på tärnad avokado, valnötter och lite torkade örter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 skiva manchegoost
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 0.5 st avokado
    • 1 msk valnötter
    • 1 tsk torkade örter
  • Torsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Torsdag lunch 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Torsdag middag 664 Kcal

    Spansk omelett

    Tillaga en god omelett till frukost, lunch eller mellanmål med manchego ost, avokado och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 664 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 skiva manchegoost
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 0.5 st avokado
    • 1 msk valnötter
    • 1 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
    • Lägg på ost och skinka och låt stelna till en omelett.
    • Lägg på en tallrik och lägg på tärnad avokado, valnötter och lite torkade örter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 skiva manchegoost
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 0.5 st avokado
    • 1 msk valnötter
    • 1 tsk torkade örter
Torrvaror
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 8 msk linfrön
  • 32 st torkade aprikoser
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl svart quinoa
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk valnötter
Kryddor/smaksättare
  • 10 tsk kanel
  • 4 krm salt
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 dl ajvar relish
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 tsk kebabkrydda (Kockens)
  • 5 msk bladpersilja
  • 3 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • oregano
Frukt/grönt
  • 3 st äpple
  • 16 st aprikos
  • 8 klyfta vitlök
  • 3.3 st rödlök
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st squash
  • 2.5 st gul paprika
  • 0.8 st röd paprika
  • 0.3 st gurka
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 4 st physalis
  • 2 st citron
  • 10 st cocktailtomat
  • 8 st citronklyfta
  • 1 st avokado
Mejeri
  • 8 dl havremjölk
  • 16 skiva ost
  • 1.5 dl grädde
  • 4 tsk smör
  • 3 dl kvarg 0,2 %
  • 260 g mozarella
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 6 skiva manchegoost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g nötfärs
  • 600 g kalvfärs
  • 1000 g lammfärs
  • 6 st ägg
  • 60 g lufttorkad skinka
Övrigt
  • 6 st jordgubbe färsk
  • 2 msk honung
  • 10 st cornichongurkor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!