Tillbaka till menyerna

V31

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 413 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Enkel men god köttfärssås

      413 kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 413 Kcal

    • Frukost

    • Enkel men god köttfärssås

      413 kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 352 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Het ratatouille med Apertinas Paneer

      352 kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 999 Kcal

  • Fredag - 647 Kcal

    • Frukost

    • Ugnsbakad lax med pesto och sötpotatispommes

      647 kcal

      Ugnsbakad lax med pesto och sötpotatispommes

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.4 gram

Fett: 27.8 gram

Protein: 43.4 gram

Energi: 564.7 kcal

  • Måndag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Tisdag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Onsdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Torsdag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Torsdag middag 647 Kcal

    Ugnsbakad lax med pesto och sötpotatispommes

    Pesto, mozzarella och pinjenötter ger den ugnsbakade laxen god smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 100 g mozzarella
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0.75 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 50 g rucola
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Salta och peppra laxen. Lägg laxen på en ugnsplåt. Bred på pesto på laxen. Skär mozzarella i skivor. Lägg mozzarellaskivorna på laxen med peston. Tillsätt örtagårdskrydda och pinjenötter.
    • Skala sötpotatis och skär i stavar. Lägg på plåten tillsammans med laxen. Tillsätt olivolja och örtagårdskrydda samt salt och peppar. Ugnsbaka tillsammans i 20 min.
    • Lägg rucolasallad på ett fat. Placera laxen tillsammans med rostad sötpotatis på rucolabädden. Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 100 g mozzarella
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0.75 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 50 g rucola
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
  • Fredag lunch 647 Kcal

    Ugnsbakad lax med pesto och sötpotatispommes

    Pesto, mozzarella och pinjenötter ger den ugnsbakade laxen god smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 100 g mozzarella
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0.75 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 50 g rucola
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Salta och peppra laxen. Lägg laxen på en ugnsplåt. Bred på pesto på laxen. Skär mozzarella i skivor. Lägg mozzarellaskivorna på laxen med peston. Tillsätt örtagårdskrydda och pinjenötter.
    • Skala sötpotatis och skär i stavar. Lägg på plåten tillsammans med laxen. Tillsätt olivolja och örtagårdskrydda samt salt och peppar. Ugnsbaka tillsammans i 20 min.
    • Lägg rucolasallad på ett fat. Placera laxen tillsammans med rostad sötpotatis på rucolabädden. Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 100 g mozzarella
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0.75 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 50 g rucola
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
Frukt/grönt
  • 2 st selleristjälk
  • 1.5 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st grön paprika
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.75 st sötpotatis
  • 50 g rucola
Torrvaror
  • 2.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs
  • 300 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • 1 msk grön pesto
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 2 st basilikakvist
Mejeri
  • 1 dl parmesan
  • 225 g Apetina panéer
  • 100 g mozzarella

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.