Tillbaka till menyerna

V3

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 734 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 658 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 290 Kcal

      Apelsinsallad med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 747 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 150 Kcal

      Asiatiska kalkonbullar med sweet chiligrönsaker

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 777 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 290 Kcal

      Apelsinsallad med räkor

    • Middag - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 756 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1147 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert - 108 Kcal

      Snickers

  • Söndag - 1338 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert - 108 Kcal

      Snickers

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.9 gram

Fett: 53 gram

Protein: 56.3 gram

Energi: 879.5 kcal

  • Måndag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Måndag middag 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander
  • Tisdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Tisdag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Tisdag middag 290 Kcal

    Apelsinsallad med räkor

    Gör en snabb och god sallad direkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 50 gram kräftstjärtar i lag
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en matlåda.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina klyftor och lägg över salladen.
    • Häll av lagen från räkor och kräftstjärtar.
    • Lägg räkor och kräftstjärtar över salladen och toppa med granatäpplekärnor.
    • Servera, gärna med en dressing t ex Lallerstedts currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 50 gram kräftstjärtar i lag
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing
  • Onsdag lunch 150 Kcal

    Asiatiska kalkonbullar med sweet chiligrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kalkonfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 4 st polkabetor
    • 1 st gul lök
    • 100 g sockerärtor
    • 3 tsk sesamolja
    • 3 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 1 msk vitvinsvinäger

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienserna till kalkonbullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Heta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander och granatäpplekärnor och en klyfta lime.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kalkonfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 4 st polkabetor
    • 1 st gul lök
    • 100 g sockerärtor
    • 3 tsk sesamolja
    • 3 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 1 msk vitvinsvinäger

    Onsdag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Torsdag lunch 290 Kcal

    Apelsinsallad med räkor

    Gör en snabb och god sallad direkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 50 gram kräftstjärtar i lag
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en matlåda.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina klyftor och lägg över salladen.
    • Häll av lagen från räkor och kräftstjärtar.
    • Lägg räkor och kräftstjärtar över salladen och toppa med granatäpplekärnor.
    • Servera, gärna med en dressing t ex Lallerstedts currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 50 gram kräftstjärtar i lag
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Torsdag middag 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond
  • Fredag lunch 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Fredag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Lördag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Lördag dessert 108 Kcal

    Snickers

    Är du sugen på snickers med apelsinsmak? Lägg till rivet apelsinskal innan den smälta chokladen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 108 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad

    Gör så här

    • Värm jordnötssmöret i en kastrull. Lägg i nötterna och blanda om.
    • Bred nötblandningen på en bakplåtsklädd plåt och forma till en fyrkant. Ställ kallt.
    • Smält chokladen i vattenbad och bred den på nötblandningen. Låt stelna i kylen i ca en timme och skär sedan kakan i 20 jämnstora fyrkanter.
    • Förvara i kylen eller frys in resterna.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad
  • Söndag lunch 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Söndag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Söndag dessert 108 Kcal

    Snickers

    Är du sugen på snickers med apelsinsmak? Lägg till rivet apelsinskal innan den smälta chokladen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 108 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad

    Gör så här

    • Värm jordnötssmöret i en kastrull. Lägg i nötterna och blanda om.
    • Bred nötblandningen på en bakplåtsklädd plåt och forma till en fyrkant. Ställ kallt.
    • Smält chokladen i vattenbad och bred den på nötblandningen. Låt stelna i kylen i ca en timme och skär sedan kakan i 20 jämnstora fyrkanter.
    • Förvara i kylen eller frys in resterna.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13 st ägg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 1 msk kaviar
  • 200 g räkor
  • 100 gram kräftstjärtar i lag
  • 500 g kalkonfärs
  • 800 g kycklingfilé
  • 200 g fläskfärs
Mejeri
  • 300 g färskost
  • 475 g halloumi
  • 4 dl riven ost
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g Brieost
Kryddor/smaksättare
  • 6 krm salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 8 krm torkad timjan
  • 2 msk lantbuljong
  • 1.25 kruka färsk koriander
  • 5 msk sweet chilisås
  • 3 msk koriander
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk japansk soja
  • örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 2 msk grön pesto
  • 1 msk rosmarin
Torrvaror
  • 5.5 msk fiberhusk
  • 6.5 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 tsk flytande honung
  • 12 msk pumpakärnor
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 1 tsk rapsolja
  • 4 st risblad
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk valnötter
Frukt/grönt
  • 4 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 140 g rucola
  • 300 g cocktailtomater
  • 100 g broccoli
  • 200 g spenat
  • 3 dl isbergssallad
  • 1 st apelsin
  • 0.5 st granatäpple
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st polkabetor
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st lime
  • 200 g frysta grönsaker
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladsblad
  • 0.25 st gurka
  • 2 st salladslök
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 2 st kokta rödbetor
Övrigt
  • 400 g frusen spenat
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!