Gör så här
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
- Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
- Låt vila någon minut.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
- Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
- Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
- Grädda i ca 10–12 minuter.
- Låt svalna och ta sedan bort pappret.
- Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
- Höj temperaturen till 225 grader.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
- Låt koka ihop ca: 5 minuter.
- Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumi i tunna skivor.
- Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
- Börja och avsluta med tomatsås.
- Strö över riven ost.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Servera med rucolasallad och tomater.