Tillbaka till menyerna

v23

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 332 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1228 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 446 Kcal

      Laxsallad med pesto

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 820 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1061 Kcal

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Middag

    • Mellanmål - 168 Kcal

      Good Night Milky Drink

    • Dessert

  • Fredag - 1408 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Middag - 800 Kcal

      Lax med sparris och hollandaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1843 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Middag - 593 Kcal

      Hamburgare med chévre och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert - 195 Kcal

      Hallon och myntaglass

  • Söndag - 1191 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.8 gram

Fett: 71.8 gram

Protein: 63 gram

Energi: 1126.2 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär
  • Tisdag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Tisdag lunch 446 Kcal

    Laxsallad med pesto

    Släng ihop alla ingredienser, på med lite pesto och dekorera med lite citronklyftor så har du en fräsch sallad på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 kruka krispsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 2 st avokado
    • 1 st rödlök
    • 100 g champinjon
    • 5 msk grön pesto
    • 400 g varmrökt lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär salladen och lägg i en skål.
    • Skiva tomater, avokado och rödlök och lägg över salladen.
    • Skiva champinjonerna och blanda med pesto i en skål.
    • Fördela champinjonröran och laxen över salladen.
    • Strö på lite salt och peppar.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 kruka krispsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 2 st avokado
    • 1 st rödlök
    • 100 g champinjon
    • 5 msk grön pesto
    • 400 g varmrökt lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Tisdag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
  • Onsdag lunch 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Torsdag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Torsdag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Torsdag mellanmål 168 Kcal

    Good Night Milky Drink

    En drink att se fram emot att avsluta dagen med! En mandeldryck som är rik på vitamin D och E och innehåller mycket proteiner. Stärker hud, hår och naglar och gör att du somnar sött!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 168 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 tsk salt
    • 1.5 tsk malen kardemumma
    • 5 st dadlar (färska)
    • 1.5 tsk kanel
    • 1.5 tsk vaniljpulver
    • 7 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner dadlar och kryddor i en blender och mixa hastigt.
    • Häll ner mandelmjölken, lite i taget och mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 tsk salt
    • 1.5 tsk malen kardemumma
    • 5 st dadlar (färska)
    • 1.5 tsk kanel
    • 1.5 tsk vaniljpulver
    • 7 dl mandelmjölk
  • Fredag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Fredag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Fredag middag 800 Kcal

    Lax med sparris och hollandaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g haricots verts
    • 4 st morot
    • 100 g vit sparris
    • 100 g sparris
    • 250 g laxfilé
    • 1.5 dl hollandaisesås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Lägg hälften av hollandaise sås i botten på en ugnsfastform.
    • Spara resten till topping.
    • Dela haricots verts och lägg i formen.
    • Skala morötter och vit sparris.
    • Dela grön och vit sparris och lägg i formen tillsammans med morötter.
    • Tillsätt den hackade dillen och blanda runt tillsammans med grönsakerna.

       

    • Tärna laxen i större bitar och lägg på grönsakerna.
    • Strö över salt och vitpeppar.
    • Ringla över resten av hollandaisesåsen på laxen.
    • Sätt in i ugnen i 25 min och servera med citron och några dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g haricots verts
    • 4 st morot
    • 100 g vit sparris
    • 100 g sparris
    • 250 g laxfilé
    • 1.5 dl hollandaisesås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk dill
  • Lördag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Lördag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Lördag middag 593 Kcal

    Hamburgare med chévre och valnötter

    En mycket trevlig hamburgare med chévreost och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 593 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk smör
    • 60 g chevreost
    • 0.25 st gul lök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st salladsblad
    • 1 dl ruccolasallad
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren några minuter .
    • Vänd och lägg på chévreosten.
    • Strimla lök och lägg ner i stekpanna.
    • Stek löken hastigt och lägg över chévren.
    • Lägg upp salladsblad på en tallrik och lägg hamburgaren över.
    • Skölj ur stekpannan och rosta valnötterna någon minut.
    • Ringla över lite honung och strö på salt.
    • Toppa hamburgaren med valnötter och servera med cocktailtomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk smör
    • 60 g chevreost
    • 0.25 st gul lök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st salladsblad
    • 1 dl ruccolasallad
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag dessert 195 Kcal

    Hallon och myntaglass

    Somrig fräsch glass med smak av hallon och mynta! Toppa glassen med lime och färska myntablad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skölj limen ordentligt och riv skalet fint.
    • Dela limen och pressa ut saften i en skål.
    • Lägg de frusna hallonen i en matberedare tillsammans med agavesirap, limeskal, mynta och limesaft.
    • Mixa tills bären är finfördelade.
    • Tillsätt creme fraiche och mixa sorbeten slät.
    • Häll upp sorbeten i portionsskålar och strö på lime och myntablad.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Söndag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
Mejeri
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 200 g minimozzarella
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 2.5 msk smör
  • 7 dl mandelmjölk
  • 1 dl havredryck
  • 1 msk grädde
  • 60 g chevreost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 150 g färskost
  • 200 g halloumi
  • 2 dl riven ost
Övrigt
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 1 dl fryst bärmix
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 dl frukt och bär
  • 20 g mango-curry sås
  • 1.5 dl hollandaisesås
  • 200 g frusen spenat
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.25 st apelsin
  • 1 kruka krispsallad
  • 20 st små plommontomater
  • 5 st avokado
  • 2.5 st rödlök
  • 100 g champinjon
  • 1 st citron
  • 5 klyfta vitlök
  • 300 g cocktailtomater
  • 72 dl rucola
  • 1 st squash
  • 2.25 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • 6 st morot
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 2 st lime
  • 5 st dadlar (färska)
  • 0.5 st äpple
  • 50 g svartkål
  • 8 st färska champinjoner
  • 11 st cocktailtomat
  • 2 st citronklyfta
  • 75 g haricots verts
  • 100 g vit sparris
  • 100 g sparris
  • 3.75 st champinjoner
  • 0.25 st granatäpple
  • 50 g böngroddar
  • 0.5 st grön paprika
  • 1 st salladsblad
  • 1 dl ruccolasallad
  • 250 gram hallon (frysta)
Torrvaror
  • 1.5 msk valnötter
  • 7 tsk olivolja
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 5 st valnöt
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 msk fiberhusk
  • 400 g krossade tomater
  • 6 msk pumpakärnor
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 msk kalvfond
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 4 msk koriander
  • 4.2 tsk salt
  • 3.5 tsk vaniljpulver
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 2.5 tsk kanel
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk dill
  • 100 g tikka masala sås
  • 1 msk mynta
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g varmrökt lax
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 500 g lammfärs
  • 11 st ägg
  • 150 g kycklingfilé
  • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
  • 250 g laxfilé
  • 40 g bacon
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 110 g hamburgare

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!