Tillbaka till menyerna

v22

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1222 Kcal

    • Frukost - 418 Kcal

      Bacon och äggmuffins

    • Lunch - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 755 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 127 Kcal

      Ratatouille

    • Middag - 622 Kcal

      Fylld paprika med lammfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1303 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Middag - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 755 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 622 Kcal

      Fylld paprika med lammfärs

    • Middag - 127 Kcal

      Ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1376 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1466 Kcal

    • Frukost - 525 Kcal

      Smoothiebowl med choklad och bär

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 635 Kcal

      Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1027 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklinggryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.9 gram

Fett: 73.3 gram

Protein: 65.5 gram

Energi: 1128.9 kcal

  • Måndag frukost 418 Kcal

    Bacon och äggmuffins

    Frukostmuffins gjorda på ägg och bacon, toppa med färsk gräslök.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st muffinsformar
    • 20 g bacon
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna och knaperstek bacon.
    • Lägg bacon skivorna på ett papper och låt fettet rinna av.
    • Placera muffinsformar på en plåt och knäck två ägg i varje form.
    • Salta och peppra.
    • Lägg en baconskiva i varje muffins och sätt in plåten i ugnen i ca 20 min.
    • Toppa med färsk gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st muffinsformar
    • 20 g bacon
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök

    Måndag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Måndag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 127 Kcal

    Ratatouille

    Denna rätt är perfekt att ta till vid en kylskåpsrensning. Rätten går att variera med alla möjliga grönsaker, ta det du har hemma helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och skär rödlök, aubergine och squash i skivor.
    • Skär blomkål i buketter och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna några minuter.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar, häll på krossade tomater och låt puttra några minuter.
    • Toppa med två skivor skinka per portion och lite färsk persilja.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Tisdag middag 622 Kcal

    Fylld paprika med lammfärs

    Lammfärsfyllda paprikor med en rucolasallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 622 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl rucola
    • 1 st peperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhusen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt tomatpuré, örter, grädde och hälften av parmesanosten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Fördela färsblandningen i paprikorna och strö på den resterande osten.
    • Ugnsgratinera i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och peperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl rucola
    • 1 st peperoni
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Onsdag lunch 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Onsdag middag 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 622 Kcal

    Fylld paprika med lammfärs

    Lammfärsfyllda paprikor med en rucolasallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 622 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl rucola
    • 1 st peperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhusen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt tomatpuré, örter, grädde och hälften av parmesanosten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Fördela färsblandningen i paprikorna och strö på den resterande osten.
    • Ugnsgratinera i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och peperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 250 g lammfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 krm torkade franska örter
    • 1 dl grädde
    • 1 dl parmesan
    Tillbehör
    • 2 dl rucola
    • 1 st peperoni

    Torsdag middag 127 Kcal

    Ratatouille

    Denna rätt är perfekt att ta till vid en kylskåpsrensning. Rätten går att variera med alla möjliga grönsaker, ta det du har hemma helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och skär rödlök, aubergine och squash i skivor.
    • Skär blomkål i buketter och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna några minuter.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar, häll på krossade tomater och låt puttra några minuter.
    • Toppa med två skivor skinka per portion och lite färsk persilja.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja
  • Fredag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mättande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, Crème fraîche eller gräddfil! Lägg till valfritt pålägg, tex. smör, bröd och en paprikaskiva.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • Smält smöret och tillsätt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa äggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • Häll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • Täck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Fredag lunch 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Lördag frukost 525 Kcal

    Smoothiebowl med choklad och bär

    Fräsch krämig smoothiebowl med smak av blåbär. Toppa bowlen med musli, bär, chiafrön och kakaonibs! Går bra att byta ut blåbären till tex, vinbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Lägg banan, bär, kakao och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med müsli, bär, chiafrön och kakaonibs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Lördag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Lördag middag 635 Kcal

    Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    Snabblagad och god maträtt som passar både till lunch eller middag. Gör en extra portion och spar i kylen och ät dagen efter till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Skär av ändarna på sparrisen och skala bort skalet.
    • Koka i lättsaltat vatten i 7 minuter.
    • Häll av vattnet och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Bryn köttet 3 minuter per sida i smör och servera med sparris, bearnaisesås och lite rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • Söndag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Söndag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Söndag middag 381 Kcal

    Kycklinggryta med apelsin

    En härlig kycklinggryta för den som gillar smaken av apelsin i mat. Går hem som fredagsmiddag eller i lunchlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Dela kycklinglårfiléerna.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn kyckling, purjolök, ingefära och chili några minuter.
    • Riv skalet med ett zestjärn på ena halvan av apelsinen och blanda ner i grytan, pressa i saften från samma halva.
    • Skala och filéa den andra halvan av apelsinen och spara apelsinklyftorna i en skål.
    • Pressa den resterande saften över grytan.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde.
    • Skär broccoli i buketter och skiva zucchinin.
    • Blanda ner i grytan innan servering tillsammans med apelsinklyftor och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök
Övrigt
  • 2 st muffinsformar
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 2 st peperoni
  • 30 g havremusli
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 0.5 dl Bär
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 40 g bacon
  • 14 st ägg
  • 37.5 g rökt skinka
  • 500 g lammfärs
  • 475 g nötfärs
  • 95 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 150 g ryggbiff
  • 300 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk gräslök
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 krm torkade franska örter
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 4 tsk brödkryddor
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm grillkrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
Torrvaror
  • 200 g bönpasta
  • 5.5 tsk olivolja
  • 3 dl havremjöl
  • 3 dl kaffe
  • 200 g krossade tomater
  • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 151 g valnötter
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 0.5 dl fiberhusk
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 100 g kokosmjölk
  • 0.5 dl Risenta granola müsli
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 msk kakaonibs 
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 0.75 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 4.75 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 2.75 st rödlök
  • 300 g körsbärstomater
  • 0.5 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 50 g champinjon
  • 4 st schalottenlök
  • 4 dl rucola
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 1 st äpple
  • 4 dl vitkål
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
  • 1.5 st banan
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 1 dl sojabönor
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 150 g broccoli
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st citronklyfta
  • 5 st vit sparris
  • 4 st rädisor
  • 1 dl blåbär
  • 1 st purjolök
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st apelsin
Mejeri
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 207 g smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 2 dl parmesan
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk gräddfil
  • 250 gram kesella
  • 1 st skiva ost
  • 125 g keso
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!