Tillbaka till menyerna

V21U

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 200 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

      200 kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 527 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Linssallad med räkor och koriander

      527 kcal

      Linssallad med räkor och koriander

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 276 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Tomatsoppa med fetaost

      276 kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 540 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Lax med vitlöksost och purjolöksås

      540 kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.9 gram

Fett: 23.6 gram

Protein: 24.6 gram

Energi: 385.6 kcal

  • Måndag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
  • Tisdag middag 527 Kcal

    Linssallad med räkor och koriander

    En sallad gjord på bland annat linser, räkor och koriander.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk rapsolja
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.2 st purjolök
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 dl gräslök
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
    • 50 g ärtskott
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, cirka 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Tillsätt salt, peppar och olja.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Dela limen och pressa ur saften.
    • Tillsätt honung och sweet chilisås till salladen.
    • Strimla purjon och skiva gurkan.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med räkor.
    • Rosta nötter och frön i en torr panna och strö på toppen.
    • Dekorera med ärtskott och gröna salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk rapsolja
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.2 st purjolök
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 dl gräslök
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
    • 50 g ärtskott
    • 50 g grönsallad
  • Onsdag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag middag 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g torskrygg
  • 150 g handskalade räkor
Frukt/grönt
  • 0.25 st squash
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st lime
  • 0.2 st purjolök
  • 0.2 st gurka
  • 50 g ärtskott
  • 50 g grönsallad
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 1 dl svarta linser
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
Övrigt
  • 1 msk kapris
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 100 g fetaost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!