Tillbaka till menyerna

V2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55.4 gram

Fett: 46.9 gram

Protein: 59 gram

Energi: 891.6 kcal

  • Måndag frukost 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    En tropisk och fräsch frukost med mättande keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Måndag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Måndag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Måndag mellanmål 120 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk
  • Tisdag frukost 113 Kcal

    Mango- och jordgubbssmoothie

    Fräscht som frukost men fungerar också som mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skär mango i bitar. Skala och skär apelsin i bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med jordgubbar och myntablad.
    • Mixa och späd med vatten till en fin konsistens.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Tisdag lunch 164 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar

    En riktig lågkalorirätt med goda smaker och grönsaker att tugga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Dela de stora svamparna.
    • Skala och hacka vitlök, chili och salladslök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svamp, vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten, ketjap manis och fisksås.
    • Dela citrongrässtjälken och lägg ner i soppan.
    • Skiva pak choi, minimajs och sockerärter och lägg ner i grytan.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över färsk koriander och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Tisdag middag 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Onsdag lunch 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Onsdag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Torsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Fredag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Fredag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Fredag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Fredag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Lördag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Lördag lunch 308 Kcal

    Ägg i paprika

    Är du trött på att äta äggröra eller stekt ägg? Gör denna roliga och goda rätt med ägg i paprika för lite variation. Denna passar perfekt som både frukost eller lunch och går snabbt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g tärnad bacon
    • 0.25 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner paprikaskivorna.
    • Knäck försiktigt ner ett ägg i varje paprika.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg bacon vid sidan om och knaperstek.
    • När äggen har stelnat, lägg upp på en tallrik och toppa med bacon och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g tärnad bacon
    • 0.25 kvist färsk persilja

    Lördag middag 655 Kcal

    Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    En färgglad tallrik med grillad fläskkarré och grönsaker. Välj gärna blomkål i olika färger om det finns annars går det bra med vit blomkål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttet i en skål och blanda ner riven vitlök, bbqsås, salt, peppar och örter. Låt marinera 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter på längden och lägg på en plåt.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg bredvid. Skär blomkålen i buketter och lägg på plåten.
    • Ringla olivolja över och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Grilla köttet runt om i ca 7 minuter och lägg på ett fat. Strimla salladslök och lägg över köttet.
    • Strö på stekt halloumi på blomkålen, fetaost på rödbetorna och parmesan på morötterna.
    • Toppa med hackad persilja.
    • Servera med grillad fläskkarré.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 238 Kcal

    Bär med vit chokladkräm

    Härliga smaker av fräsch kiwi och söt vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss

    Gör så här

    • Skär chokladen i bitar och lägg ner i en skål. Smält chokladen i mikron och blanda ner Philadelphiaost.
    • Skala och skär kiwin i bitar. Spar några skivor till dekoration. Lägg tillsammans med hallon på ett fat och klicka på vit chokladcréme. Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss
  • Söndag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Söndag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter
Frukt/grönt
  • 125.5 st mango
  • 1 st kiwi
  • 4.5 st mini squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 st små plommontomater
  • 0.75 st rödlök
  • 65 g rucola
  • 16 cm purjolök
  • 1 st apelsin
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 50 g shiitakesvamp
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 st salladslök
  • 1 st citrongräs
  • 125 g pak choi
  • 175 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 5 dl blandsallad
  • 0.75 st paprika
  • 10 st pärltomater
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 0.5 st äpple
  • 1.5 st gul lök
  • 3 st morot
  • 1 st selleristjälk
  • 175 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 st zucchini
  • 1 kruka krispsallad
  • 225 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 1 st citronklyfta
  • 1 dl blåbär
  • 3 dl hallon
  • 3 st rödbetor
  • 200 g blomkål
  • 2 st gul kiwi
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 11 st sockerärter
  • 0.5 st lime
Mejeri
  • 2 msk keso
  • 250 g mozzarella
  • 110 g smör
  • 2.5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl havredryck
  • 250 g ricottaost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
  • 50 g halloumi
  • 25 g fetaost
  • 25 g riven parmesanost
  • 3 msk philadelphiaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1100 g kycklingfilé
  • 1 st hel kyckling
  • 5 st ägg
  • 200 g varmrökt lax
  • 300 g nötfärs
  • 1 st kokt ägg
  • 100 g parmaskinka
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom
  • 25 g tärnad bacon
  • 300 g fläskkarré
Torrvaror
  • 7 msk olivolja
  • 55 msk pinjenötter
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 7 tsk rapsolja
  • 100 g sjögräsnudlar
  • 1 dl havregryn
  • 200 g krossade tomater
  • 100 g glutenfri spagetti
  • 1 msk bbq sås
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1.2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk grön pesto
  • 1.2 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 10 blad myntablad, färska
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ketjap manis
  • 2.25 msk färsk koriander
  • 2 msk basilika
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 1.5 msk gräslök
  • 1.25 kvist färsk persilja
  • 5 blad citronmeliss
  • 0.33 msk röd currypaste
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 3 dl bär (frysta)
  • 2 msk rhode islandsås
  • 40 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.