Tillbaka till menyerna

V2

HÀr skapar du ett kostschema som bygger pÄ 5:2. Grunden Àr att du har tvÄ fastedagar/vecka nÀr du Àter markant fÀrre kalorier Àn övriga dagar. Detta gör att kroppens förbrÀnning kickar igÄng och du dÀrmed gÄr ner i vikt.

    DÄ du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • MĂ„ndag - 1064 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populÀra kurs

      Keso med bÀr

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Tisdag - 687 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Onsdag - 1093 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populÀra kurs

      Keso med bÀr

    • Lunch - 405 Kcal

      Sesamlax med grÀslökssÄs

    • Middag - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Torsdag - 526 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag - 240 Kcal

      Kycklingsoppa med citrongrÀs och koriander

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Fredag - 1213 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefÀra

    • Lunch - 405 Kcal

      Sesamlax med grÀslökssÄs

    • Middag - 567 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Lördag - 1137 Kcal

    • Frukost - 350 Kcal

      Fifty Shades of Green Drink

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag - 507 Kcal

      GI – lasagne

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Söndag - 1179 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 507 Kcal

      GI – lasagne

    • Middag - 439 Kcal

      RödbetsgratÀng med kyckling och fetaost

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

Genomsmittligt nÀringsvÀrde per dag

Kolhydrater: 52.7 gram

Fett: 48.7 gram

Protein: 70.9 gram

Energi: 985.7 kcal

  • MĂ„ndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populÀra kurs

    Keso med bÀr

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Gör sÄ hÀr

    • HĂ€ll upp 1 dl keso naturell i en skĂ„l och strö över bĂ€r.
    • VĂ€lj tex blĂ„bĂ€r eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det gĂ„r utmĂ€rkt att blanda olika bĂ€r.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    MĂ„ndag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration frÄn det italienska köket! Gillar du inte kycklingfÀrs? DÄ kan du byta ut detta mot nötfÀrs eller högrevsfÀrs!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfĂ€rs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist fĂ€rsk persilja

    Gör sÄ hÀr

    • Blanda kycklingfĂ€rsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma fĂ€rsen till tvĂ„ biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i nĂ„gra minuter sĂ„ de fĂ„r fin fĂ€rg.
    • LĂ€gg över biffarna i en ugnsfast form och sĂ€tt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • SkĂ€r tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfĂ€rs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist fĂ€rsk persilja

    MĂ„ndag middag 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 pĂ„se Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 200 ml lĂ€tt kokosmjölk

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r kyckling i smĂ„ bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt krydda, vatten, hönsbuljongtĂ€rning och kokosmjölk.
    • LĂ„t koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 pĂ„se Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 200 ml lĂ€tt kokosmjölk
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör sÄ hÀr

    Kaffe eller te utan mjölk, berÀknat pÄ ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 pĂ„se Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 200 ml lĂ€tt kokosmjölk

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r kyckling i smĂ„ bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt krydda, vatten, hönsbuljongtĂ€rning och kokosmjölk.
    • LĂ„t koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 pĂ„se Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 200 ml lĂ€tt kokosmjölk

    Tisdag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, gÄr alldeles utmÀrkt att byta ut köttet mot rÀkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Skiva köttet tunt och lĂ€gg i en skĂ„l.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefĂ€ra och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • SkĂ€r alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lĂ€gg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med fĂ€rsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk fĂ€rsk koriander
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populÀra kurs

    Keso med bÀr

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Gör sÄ hÀr

    • HĂ€ll upp 1 dl keso naturell i en skĂ„l och strö över bĂ€r.
    • VĂ€lj tex blĂ„bĂ€r eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det gĂ„r utmĂ€rkt att blanda olika bĂ€r.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Onsdag lunch 405 Kcal

    Sesamlax med grÀslökssÄs

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en grÀslökssÄs och lite grönsaker!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilĂ©
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk grĂ€slök
    • 1 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk grĂ€slök
    • 0.25 st citron

    Gör sÄ hÀr

    • Gör först sĂ„sen genom att blanda ihop grĂ€ddfil, hackad grĂ€slök och pressad citron.
    • Strö pĂ„ salt och peppar pĂ„ fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerĂ€rtor och skĂ€r gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • LĂ€gg pĂ„ en tallrik och strö pĂ„ salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • LĂ€gg laxen bredvid och klicka pĂ„ lite grĂ€slökssĂ„s.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilĂ©
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk grĂ€slök
    • 1 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk grĂ€slök
    • 0.25 st citron

    Onsdag middag 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap gÄr lika bra till stadig frukost som till lunch eller pÄ picknicken. MÀttar lÀnge!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 0.2 dl grĂ€ddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 5 st smĂ„ plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st Ă€gg
    • 2.5 g smör

    Gör sÄ hÀr

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skĂ„l och riv i citronskal.
    • KnĂ€ck Ă€ggen i en skĂ„l och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten nĂ„gra minuter tills den stelnat.
    • LĂ„t svalna pĂ„ en tallrik.
    • LĂ€gg pĂ„ salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 0.2 dl grĂ€ddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 5 st smĂ„ plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st Ă€gg
    • 2.5 g smör
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör sÄ hÀr

    Kaffe eller te utan mjölk, berÀknat pÄ ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, gÄr alldeles utmÀrkt att byta ut köttet mot rÀkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Skiva köttet tunt och lĂ€gg i en skĂ„l.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefĂ€ra och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • SkĂ€r alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lĂ€gg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med fĂ€rsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk fĂ€rsk koriander

    Torsdag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongrÀs och koriander

    En vÀrmande soppa som trots den lÄga kalorimÀngden Àr en smakupplevelse som inger mÀttnadskÀnslor!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    InnehÄll
    • 1 st citrongrĂ€s
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksĂ„s
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 450 g kycklingfilĂ©
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Skiva citrongrĂ€s, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksĂ„s och pepparkorn i en kastrull.
    • LĂ€gg i citrongrĂ€s, vitlök, chili och ingefĂ€ra och lĂ„t koka i nĂ„gra minuter.
    • SkĂ€r kycklingen i mindre bitar, lĂ€gg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • SkĂ€r minimajs och sockerĂ€rter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    InnehÄll
    • 1 st citrongrĂ€s
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksĂ„s
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 450 g kycklingfilĂ©
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefÀra

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefÀra, det kan inte bli mycket frÀschare Àn sÄ hÀr!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist fĂ€rsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjĂ€lk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 4 dl vatten

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lĂ€gg ner.
    • SkĂ€r av skalet pĂ„ citronen med en vass kniv och tĂ€rna ner köttet i blendern.
    • TillsĂ€tt ananas, ingefĂ€ra och vatten.
    • Mixa till en jĂ€mn smoothie och hĂ€ll upp pĂ„ glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist fĂ€rsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjĂ€lk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 4 dl vatten

    Fredag lunch 405 Kcal

    Sesamlax med grÀslökssÄs

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en grÀslökssÄs och lite grönsaker!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilĂ©
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk grĂ€slök
    • 1 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk grĂ€slök
    • 0.25 st citron

    Gör sÄ hÀr

    • Gör först sĂ„sen genom att blanda ihop grĂ€ddfil, hackad grĂ€slök och pressad citron.
    • Strö pĂ„ salt och peppar pĂ„ fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerĂ€rtor och skĂ€r gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • LĂ€gg pĂ„ en tallrik och strö pĂ„ salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • LĂ€gg laxen bredvid och klicka pĂ„ lite grĂ€slökssĂ„s.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilĂ©
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk grĂ€slök
    • 1 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk grĂ€slök
    • 0.25 st citron

    Fredag middag 567 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Goda smaker och mÀttande rÀtt!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilĂ©
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbĂ€r
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader.
    • SkĂ€r laxen i 2 filĂ©er och gör ett snitt i varje filĂ©.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö pĂ„ rosmarin, salt och peppar.
    • SĂ€tt in i ugnen i ca 20 min.
    • SkĂ€r rödbetor i klyftor och lĂ€gg i en skĂ„l.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbĂ€r och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilĂ©
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbĂ€r
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron
  • Lördag frukost 350 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mÀttande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehÄller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med jÀrn och vitamin K. Kiwi Àr en kÀlla till fibrer och vitamin C och E. Njut av denna energiboost!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g Ă€rtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör sÄ hÀr

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lĂ€gg i en blender och mixa hastigt.
    • SkĂ€r gurka och broccoli i mindre bitar och lĂ€gg ner i blendern tillsammans med Ă€rtskott och banan.
    • TillsĂ€tt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jĂ€mn drink/smoothie.
    • SpĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • HĂ€ll upp pĂ„ glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g Ă€rtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Lördag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, gÄr alldeles utmÀrkt att byta ut köttet mot rÀkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Skiva köttet tunt och lĂ€gg i en skĂ„l.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefĂ€ra och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • SkĂ€r alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lĂ€gg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med fĂ€rsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk fĂ€rsk koriander

    Lördag middag 507 Kcal

    GI – lasagne

    Sugen pÄ en god och grÀddig lasagne? HÀr Àr ett recept för dig dÄ. Squashskivor pÄ varje lager, riktigt gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st squash
    • 1 krm salt
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfĂ€rs
    • 500 g krossade tomater
    • 1 st lagerblad
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 200 g mozarella

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 225 grader.
    • Skiva squashen pĂ„ lĂ€ngden.
    • LĂ€gg upp skivorna pĂ„ en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vĂ€tska.
    • Hacka lök och vitlök och frĂ€s i olivolja i en stekpanna i nĂ„gon minut.
    • LĂ€gg upp pĂ„ ett fat.
    • Bryn köttfĂ€rsen i olivolja. 
    • TillsĂ€tt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. 
    • Smaka av med salt och svartpeppar. 
    • LĂ„t koka i ca 10 minuter.
    • Smörj en ugnsfast form med smör och lĂ€gg ett lager med squashskivor pĂ„ botten. 
    • Varva med köttfĂ€rssĂ„s, ett lager squash, köttfĂ€rssĂ„s och ett sista lager squash pĂ„ toppen. 
    • HĂ€ll pĂ„ grĂ€dden.
    • Riv mozzarellan och strö över gratĂ€ngen.
    • Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratĂ€ngen fĂ„tt fin fĂ€rg. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st squash
    • 1 krm salt
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfĂ€rs
    • 500 g krossade tomater
    • 1 st lagerblad
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 200 g mozarella
  • Söndag frukost 234 Kcal

    Grön drink

    En riktigt frÀsch grön drink fyllt med nyttigheter!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 1 st lime
    • 0.5 dl fĂ€rsk mynta
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör sÄ hÀr

    • Ta bort skalet pĂ„ apelsin och mango och skĂ€r i bitar.
    • LĂ€gg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jĂ€mn smoothie.
    • SpĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • HĂ€ll upp i glas.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 1 st lime
    • 0.5 dl fĂ€rsk mynta
    • 1 dl mandelmjölk

    Söndag lunch 507 Kcal

    GI – lasagne

    Sugen pÄ en god och grÀddig lasagne? HÀr Àr ett recept för dig dÄ. Squashskivor pÄ varje lager, riktigt gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st squash
    • 1 krm salt
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfĂ€rs
    • 500 g krossade tomater
    • 1 st lagerblad
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 200 g mozarella

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 225 grader.
    • Skiva squashen pĂ„ lĂ€ngden.
    • LĂ€gg upp skivorna pĂ„ en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vĂ€tska.
    • Hacka lök och vitlök och frĂ€s i olivolja i en stekpanna i nĂ„gon minut.
    • LĂ€gg upp pĂ„ ett fat.
    • Bryn köttfĂ€rsen i olivolja. 
    • TillsĂ€tt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. 
    • Smaka av med salt och svartpeppar. 
    • LĂ„t koka i ca 10 minuter.
    • Smörj en ugnsfast form med smör och lĂ€gg ett lager med squashskivor pĂ„ botten. 
    • Varva med köttfĂ€rssĂ„s, ett lager squash, köttfĂ€rssĂ„s och ett sista lager squash pĂ„ toppen. 
    • HĂ€ll pĂ„ grĂ€dden.
    • Riv mozzarellan och strö över gratĂ€ngen.
    • Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratĂ€ngen fĂ„tt fin fĂ€rg. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st squash
    • 1 krm salt
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfĂ€rs
    • 500 g krossade tomater
    • 1 st lagerblad
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 200 g mozarella

    Söndag middag 439 Kcal

    RödbetsgratÀng med kyckling och fetaost

    En rÀtt som rÀcker till mÄnga och blir komplett med en grönsallad!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt pĂ„ ugnen pĂ„ 220 grader.
    • SkĂ€r rödbetor i klyftor och lĂ€gg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico. Pressa över citron.
    • HĂ€ll ut oljan frĂ„n den tĂ€rnade osten och lĂ€gg ost över rödbetorna. Spara lite ost som topping.
    • Skala och skĂ€r rödlök i tunna klyftor och lĂ€gg i formen.
    • Krydda med örtagĂ„rdskrydda, salt och svartpeppar och blanda runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör
    • Putsa kycklingen och bryn i pannan med riven vitlök och salt och svartpeppar.
    • LĂ€gg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • SĂ€tt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 150 g minimozzarella
  • 1.2 msk grĂ€ddfil
  • 7.5 g smör
  • 225 g fetaost
  • 5 dl mandelmjölk
  • 1.5 dl grĂ€dde
  • 200 g mozarella
Frukt/grönt
  • 2 dl blĂ„bĂ€r
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1.75 st rödlök
  • 3 st avokado
  • 100 g cocktailtomater
  • 2 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 10 cm purjolök
  • 1.5 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefĂ€ra
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st gul paprika
  • 150 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 100 g pak choi
  • 150 g sockerĂ€rtor
  • 2 st gurka
  • 3 st citron
  • 5 st smĂ„ plommontomater
  • 1 st salladsblad
  • 1 st citrongrĂ€s
  • 5 tsk ingefĂ€ra
  • 100 g minimajs
  • 4 st salladslök
  • 3 st lime
  • 100 g bladspenat
  • 1 st selleristjĂ€lk
  • 200 g ananas (fryst)
  • 1250 g förkokta rödbetor
  • 25 g rucola
  • 2 st kiwi
  • 2.5 st apelsin
  • 0.5 st banan
  • 5 g Ă€rtskott
  • 1 st squash
  • 50 g spenat
  • 0.5 st mango
Kött/fisk/fÄgel/Àgg/vego
  • 250 g kycklingfĂ€rs
  • 700 g kycklingfilĂ©
  • 200 g lövbiff
  • 375 g laxfilĂ©
  • 100 g tonfisk
  • 2 st Ă€gg
  • 500 g nötfĂ€rs
  • 500 g kycklinglĂ„rfilĂ©
Kryddor/smaksÀttare
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 msk grön pesto
  • 1 kvist fĂ€rsk persilja
  • 1 pĂ„se Asian Spices Paneng Red Curry
  • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk fĂ€rsk koriander
  • 2 msk grĂ€slök
  • 2 krm torkade franska örter
  • 1.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
  • 6 tsk fisksĂ„s
  • 4 st svartpepparkorn
  • 2 msk koriander
  • 2 msk rosmarin
  • 1.5 msk balsamico
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 krm salt
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 msk oregano
  • 0.5 dl fĂ€rsk mynta
Torrvaror
  • 7.5 tsk olivolja
  • 200 ml lĂ€tt kokosmjölk
  • 6 dl kaffe
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 tsk honung
  • 2 msk torkade tranbĂ€r
  • 500 g krossade tomater
Övrigt
  • 1 msk majonnĂ€s
  • 100 g gröna oliver

Prenumerera pÄ mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress hÀr bredvid sÄ fÄr du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hÀlsosam livsstil.
VĂ€lkommen!