Tillbaka till menyerna

V17U

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 222 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1065 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Lyxig GI-gröt

    • Lunch - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Middag - 611 Kcal

      Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 338 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 338 Kcal

      Räk- och laxsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 478 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 478 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.5 gram

Fett: 30.2 gram

Protein: 43.8 gram

Energi: 525.5 kcal

  • Måndag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
  • Tisdag frukost 233 Kcal

    Lyxig GI-gröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser. Hacka äppelbitar och aprikoser och lägg ner i blandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Tillagning:

    • Lägg 1 ½ dl grynblandning i en kastrull med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med havremjölk.

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Tisdag middag 611 Kcal

    Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    Laga en kryddig köttfärslimpa med sesamfrön och en gurk- och morotssallad till. Ett tips är att hälla av det mesta av vätskan när du öppnar kokosmjölksburken och behåll den "tjockare" vätskan till köttfärslimpan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till limpan i en skål och forma till en eller två avlånga limpor på en ugnsplåt.
    • Strö på sesamfrön och ugnsbaka i ca 25 minuter.
    • Gör salladen genom att hyvla gurka och morötter med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtorna.
    • Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner sesamfrön, limesaft, olja, salt och peppar.
    • Servera köttfärslimpan med salladen runt om och dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag middag 338 Kcal

    Räk- och laxsallad

    Fräsch räk- och laxsallad med en currydressing till, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på räkor och laxskivor.
    • Strimla sockerärtor och dela sparris och lägg på salladen.
    • Dela tomaterna och lägg vi sidan om tillsammans med några gurkskivor.
    • Servera med currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g färska räkor
    • 3 skiva kallrökt lax
    • 25 g sockerärtor
    • 25 g sparris
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 15 g Lallerstedts currydressing
  • Torsdag middag 478 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 280 g torskfile
  • 600 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 50 g färska räkor
  • 3 skiva kallrökt lax
  • 600 g kycklingfilé
Mejeri
  • 2 msk riven parmesanost
  • 12 tsk smör
  • 1 dl havremjölk
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grädde
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk örtkryddor provencale
  • 4 tsk kanel
  • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk timjan
Frukt/grönt
  • 150 g kantareller
  • 1.25 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 klyfta vitlök
  • 1.25 st gurka
  • 2 st morot
  • 125 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 2 dl blandsallad
  • 25 g sparris
  • 5 st små plommontomater
  • 400 g trattkantareller
  • 1 st gul lök
Torrvaror
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 1.25 msk pumpakärnor
  • 20 g kokosskivor
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 0.5 dl torkade blåbär
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk sesamfrön
Övrigt
  • 15 g Lallerstedts currydressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!