Tillbaka till menyerna

V1

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 908 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.8 gram

Fett: 49.8 gram

Protein: 46.3 gram

Energi: 908.1 kcal

  • Måndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Måndag lunch 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 2 msk grön pesto
Frukt/grönt
  • 0.5 st äpple
  • 2 st squash
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 250 g körsbärstomater
Mejeri
  • 1 dl havredryck
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozarella
Övrigt
  • 250 g soltorkade tomater i olja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g blandfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!