Tillbaka till menyerna

V1

HÀr skapar du ett kostschema som bygger pÄ 5:2. Grunden Àr att du har tvÄ fastedagar/vecka nÀr du Àter markant fÀrre kalorier Àn övriga dagar. Detta gör att kroppens förbrÀnning kickar igÄng och du dÀrmed gÄr ner i vikt.

    DÄ du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • MĂ„ndag - 2210 Kcal

    • Frukost - 1285 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Lunch - 372 Kcal

      Julköttbullar

    • Middag - 131 Kcal

      RotfruktsgratÀng med cheddar

    • MellanmĂ„l - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Dessert - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

  • Tisdag - 1612 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 178 Kcal

      Julbord - RÄgkorgar med skagenröra

    • Middag - 138 Kcal

      Ulrikas gröna julbord - TvÄ vegetariska julskinkor pÄ rotfrukter

    • MellanmĂ„l - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blÄbÀr

    • Dessert - 429 Kcal

      Apelsincarpaccio med pistageskrÀm

  • Onsdag - 1675 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      BananplÀttar

    • Lunch - 204 Kcal

      Äpple och currysill

    • Middag - 129 Kcal

      Julbord - Apelsinsallad med Àdelost

    • MellanmĂ„l - 415 Kcal

      Keso med kiwi, nötter och frön

    • Dessert - 647 Kcal

      NyÄrsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefÀra

  • Torsdag - 1187 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky MĂŒsli och blĂ„bĂ€r

    • Lunch - 366 Kcal

      Lax med parmesan

    • Middag - 82 Kcal

      NyÄrsmiddag - Parmachips

    • MellanmĂ„l - 318 Kcal

      Spenatomelett i ugn

    • Dessert - 125 Kcal

      Granola med Àppeljuice

  • Fredag - 1161 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Lunch - 652 Kcal

      Medelhavsgryta med kyckling

    • Middag - 94 Kcal

      NyÄrsmiddag - Rotfruktchips

    • MellanmĂ„l - 159 Kcal

      Ulrikas HĂ€lsobank

      Yoghurt med frukt

    • Dessert - 140 Kcal

      Hemgjord granola med Àpple

  • Lördag - 1896 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsÄs och rostade rotfrukter

    • MellanmĂ„l - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Dessert

  • Söndag - 1414 Kcal

    • Frukost - 309 Kcal

      Jordgubbssmoothie

    • Lunch - 585 Kcal

      Spenatpaj med Àdelost och timjan

    • Middag

    • MellanmĂ„l - 520 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Dessert

Genomsmittligt nÀringsvÀrde per dag

Kolhydrater: 79.9 gram

Fett: 113.1 gram

Protein: 85.4 gram

Energi: 1593.3 kcal

  • MĂ„ndag frukost 1285 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    LÀttlagad lunch som passar perfekt att ha som matlÄda!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 83 gram

    Protein: 97 gram

    Energi: 1285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra
    • 250 g fĂ€rdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnĂ€s
    • 2 dl grĂ€ddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st Ă€pple
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Vispa ihop Ă€gg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • LĂ€gg upp pĂ„ en tallrik.
    • LĂ„t svalna och lĂ€gg en av rörorna och lite sallad och grönsaker.
    • Rulla ihop och ta med som lunch.

    Kycklingröra

    • Strimla purjolöken, hacka persiljan och tĂ€rna Ă€pplet
    • Strimla kycklingköttet och blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra
    • 250 g fĂ€rdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnĂ€s
    • 2 dl grĂ€ddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st Ă€pple
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    MĂ„ndag lunch 372 Kcal

    Julköttbullar

    Julköttbullarna kryddar jag med kryddpeppar och serverar med en egengjord rödbetssallad och en god quinoasallad med saffran!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1000 g blandfĂ€rs
    • 1 dl vispgrĂ€dde
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl mjölk
    • 2 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 tsk svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st Ă€gg

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 225 grader. Börja med att blanda grĂ€dde, panko, mjölk, kryddpeppar, salt och svartpeppar i en bunke.
    • Skala och riv lök och vitlök grovt.
    • Blanda ner Ă€gg, vitlök, lök och blanda runt. LĂ€gg ner fĂ€rsen och blanda runt.
    • Forma till smĂ„ köttbullar och lĂ€gg pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper.
    • Tillaga i ugn 25 minuter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1000 g blandfĂ€rs
    • 1 dl vispgrĂ€dde
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl mjölk
    • 2 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 tsk svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st Ă€gg

    MĂ„ndag middag 131 Kcal

    RotfruktsgratÀng med cheddar

    RotfruktsgratÀng med cheddar passar bra till julskinkan men ocksÄ som tillbehör till en god köttbit nÀr som helst pÄ Äret!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkĂ„l
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 0.5 dl vispgrĂ€dde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratĂ€ngost
    • 2 msk hasselnötter

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Skala och hacka palsternacka, rödlök och morötter.
    • Dela brysselkĂ„l i fyra delar.
    • Skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olja och bryn alla grönsaker.
    • Krydda med salt, peppar och örtagĂ„rdskrydda.
    • TillsĂ€tt grĂ€dde och senap och lĂ„t koka 1 minut.
    • Smörj en ugnsfast form med olja
    • LĂ€gg i halva blandningen och lĂ€gg 3 skivor ost ovanpĂ„.
    • HĂ€ll pĂ„ resten av blandningen och toppa med gratĂ€ngost och hackade hasselnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugn.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkĂ„l
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 0.5 dl vispgrĂ€dde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratĂ€ngost
    • 2 msk hasselnötter

    MÄndag mellanmÄl 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lÀgg det i en sluten burk sÄ att du enkelt sparar tid pÄ morgonen!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st Ă€pple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör sÄ hÀr

    • Hacka fikon och Ă€pple.
    • LĂ€gg ner alla ingredienser i en kastrull och hĂ€ll pĂ„ 2 dl vatten.
    • LĂ„t koka ihop nĂ„gra minuter och lĂ€gg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st Ă€pple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    MĂ„ndag dessert 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd Àr ett otroligt gott och förvÄnansvÀrt lÀttlagat. Brödet fÄr en saftig karaktÀr av filmjölk och hÀrliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    InnehÄll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rĂ„gmjöl
    • 1 dl rĂ„gkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. LĂ„t stĂ„ och svĂ€lla i nĂ„gra minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 Âœ – 2 liter.
    • Fördela smeten jĂ€mnt i formen och strö över havregryn.
    • GrĂ€dda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. LĂ„t svalna pĂ„ galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    InnehÄll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rĂ„gmjöl
    • 1 dl rĂ„gkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn
  • Tisdag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar Àven som lunch!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st Ă€gg
    • 2 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör sÄ hÀr

    • Vispa ihop Ă€gg, grĂ€dde, salt och peppar i en skĂ„l.
    • Koka upp vatten i en kastrull och stĂ€ll en annan kastrull över sĂ„ att det blir ett vattenbad. LĂ€gg ner en klick smör och lĂ„t smĂ€lta.
    • HĂ€ll ner Ă€ggröran och rör om med en trĂ€gaffel tills Ă€ggröran Ă€r mjuk och krĂ€mig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i nĂ„gra minuter. Servera med Ă€ggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st Ă€gg
    • 2 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Tisdag lunch 178 Kcal

    Julbord - RÄgkorgar med skagenröra

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 dl majonnĂ€s
    • 1 msk stenbitsrom
    • 0.6 dl crĂšme fraiche
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk dill
    • 2 dl handskalade rĂ€kor i lag
    • 1 dl krĂ€ftstjĂ€rtar i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
    • 75 g Rye Crips Sourcream & Onion

    Gör sÄ hÀr

    • Blanda majonnĂ€s, rom och crĂšme fraiche i en skĂ„l.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Hacka dill, rĂ€kor och krĂ€ftstjĂ€rtar.
    • Blanda ner med majonnĂ€sen och crĂšme fraichen.
    • Smaka av med salt, peppar och citronzest.
    • LĂ€gg skagenröran i rĂ„gkorgarna

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 dl majonnĂ€s
    • 1 msk stenbitsrom
    • 0.6 dl crĂšme fraiche
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk dill
    • 2 dl handskalade rĂ€kor i lag
    • 1 dl krĂ€ftstjĂ€rtar i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
    • 75 g Rye Crips Sourcream & Onion

    Tisdag middag 138 Kcal

    Ulrikas gröna julbord - TvÄ vegetariska julskinkor pÄ rotfrukter

    Ljuvligt goda vegetariska julskinkor gjort pÄ kÄlrot och sellerirot!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st kĂ„lrot
    • 1 st sellerirot
    • 2 liter vatten
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 6 st vitpepparkorn
    • 2 st lagerblad
    • 2 msk lantbuljong
    • 1.5 tsk salt
    Griljering
    • 2 st Ă€gg
    • 3 msk grovkornig senap
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk flytande honung
    • 1.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 50 g fĂ€rsk grönkĂ„l
    • 1 st apelsin

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r bort skalet pĂ„ rotfrukterna med en kniv. HĂ€ll vatten i en stor kastrull och tillsĂ€tt alla ingredienser till buljongen.
    • Placera kĂ„lroten och selleriroten i kastrullen och sĂ€tt pĂ„ ett lock.
    • LĂ„t koka upp och sjud pĂ„ svag vĂ€rme i ca 40-60 min. LĂ„t svalna
    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Vispa ihop alla ingredienser till griljeringen.
    • StĂ€ll kĂ„lrot och sellerirot pĂ„ en plĂ„t. HĂ€ll pĂ„ eller gnid in griljeringen och toppa med lite extra ströbröd.
    • Dekorera med svarta sesamfrön.Griljera i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med fĂ€rsk grönkĂ„l och apelsinklyftor!

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st kĂ„lrot
    • 1 st sellerirot
    • 2 liter vatten
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 6 st vitpepparkorn
    • 2 st lagerblad
    • 2 msk lantbuljong
    • 1.5 tsk salt
    Griljering
    • 2 st Ă€gg
    • 3 msk grovkornig senap
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk flytande honung
    • 1.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 50 g fĂ€rsk grönkĂ„l
    • 1 st apelsin

    Tisdag mellanmÄl 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blÄbÀr

    Förbered morgonens frukost kvÀllen innan!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blĂ„bĂ€r
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör sÄ hÀr

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skĂ„l. Rör ner lite vaniljpulver och lĂ„t stĂ„ 30 min eller under natten i kylen.
    • SpĂ€d med mer mandelmjölk om det behövs.
    • SkĂ€r bort skalet pĂ„ apelsinen med en vass kniv och skĂ€r ut fina filĂ©er och blanda ner i gröten.
    • Spara nĂ„gra skivor till dekoration och toppa med blĂ„bĂ€r.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lĂ€gg fröna pĂ„ chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blĂ„bĂ€r
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Tisdag dessert 429 Kcal

    Apelsincarpaccio med pistageskrÀm

    En enkel dessert med en fantastisk kombination av apelsin och pistagekrÀm!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crĂšme fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekrĂ€m
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crĂšme fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r bort skalet pĂ„ apelsinerna och skiva tunt. LĂ€gg upp pĂ„ en tallrik.
    • Blanda ihop vaniljcrĂ©men i en skĂ„l.
    • Fördela vaniljcrĂ©men över apelsinskivorna.
    • Toppa med en klick pistagekrĂ€m.
    • Rosta pekannötterna i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över.
    • Strö över nötterna pĂ„ apelsincarpaccion och dekorera med fĂ€rsk mynta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crĂšme fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekrĂ€m
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crĂšme fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
  • Onsdag frukost 280 Kcal

    BananplÀttar

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st Ă€gg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (fĂ€rska)
    • 0.5 dl blĂ„bĂ€r

    Gör sÄ hÀr

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skĂ€r bort skalet pĂ„ apelsinen med en vass kniv och skĂ€r ut fina filĂ©er.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bĂ€r och apelsinskivorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st Ă€gg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (fĂ€rska)
    • 0.5 dl blĂ„bĂ€r

    Onsdag lunch 204 Kcal

    Äpple och currysill

    Fantastiskt god curry och Àppelsil till julbordet!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 204 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 0.3 st rödlök
    • 3 msk majonnĂ€s
    • 1 dl crĂšme fraiche
    • 4 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rött Ă€pple
    • 350 g 5 minuterssill
    Dekoration
    • 0.5 st rött Ă€pple
    • 0.1 st purjolök
    • 0.5 msk grĂ€slök

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och finhacka rödlök. Blanda ner lök i en skĂ„l tillsammans med majonnĂ€s och crĂ©me fraiche.
    • Krydda med curry, salt och peppar.
    • SkĂ€r Ă€pplet i smĂ„ tĂ€rningar och blanda ner.
    • HĂ€ll ut lagen/vĂ€tskan frĂ„n sillen och skölj av filĂ©erna. SkĂ€r sillen i mindre bitar och blanda ner.
    • Toppa med hackade Ă€ppelbitar, purjolök och grĂ€slök.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 0.3 st rödlök
    • 3 msk majonnĂ€s
    • 1 dl crĂšme fraiche
    • 4 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rött Ă€pple
    • 350 g 5 minuterssill
    Dekoration
    • 0.5 st rött Ă€pple
    • 0.1 st purjolök
    • 0.5 msk grĂ€slök

    Onsdag middag 129 Kcal

    Julbord - Apelsinsallad med Àdelost

    Apelsinsalladen med Àdelost passar bra med julskinkan pÄ julbordet!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g fĂ€rsk grönkĂ„l
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Ă€delost
    Dekoration
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 st granatĂ€pple

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg grönkĂ„l pĂ„ ett fat. SkĂ€r bort skalet pĂ„ apelsinen med en vass kniv, skĂ€r ut filĂ©er och pressa saften över grönkĂ„len.
    • LĂ€gg pĂ„ apelsinklyftor och tillsĂ€tt olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Smula över Ă€delost.
    • Hacka pistagenötter.
    • Dekorera salladen med pistage och granatĂ€pplekĂ€rnor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g fĂ€rsk grönkĂ„l
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Ă€delost
    Dekoration
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 st granatĂ€pple

    Onsdag mellanmÄl 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg keso i en skĂ„l.
    • Skala och skĂ€r kiwi i mindre bitar och lĂ€gg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Onsdag dessert 647 Kcal

    NyÄrsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefÀra

    God dessert till nyÄrsmiddagen - en spÀnnande smakkombination med citron och ingefÀra!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st Ă€gg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 1 st citron
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis

    Gör sÄ hÀr

    • SmĂ€lt smör i en kastrull. Smula kexen i en pĂ„se och hĂ€ll ner smöret.
    • Tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    • Separera Ă€ggvitor och Ă€ggulor i 2 bunkar. Vispa ihop Ă€ggulor och sukrin melis och blanda ner osten.
    • Vispa Ă€ggvitan fast.
    • Vispa grĂ€dde fast.
    • Blanda ner Ă€ggvita och grĂ€dde i skĂ„len med de andra ingredienserna till en jĂ€mn smet.
    • Riv citronskal och ingefĂ€ra med ett zestjĂ€rn och blanda ner.
    • HĂ€ll smeten över kakan.
    • StĂ€ll in i frysen i ca 3-4 timmar innan servering.
    • LĂ€gg pĂ„ frukten och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st Ă€gg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 1 st citron
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis
  • Torsdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky MĂŒsli och blĂ„bĂ€r

    Denna mĂŒslin av Clean Eating Ă€r den bĂ€sta pĂ„ hyllan men ocksĂ„ dyr. Den rostas för hand och innehĂ„ller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som Ă€r ett sötningsmedel frĂ„n vĂ€xtriket. 100 g innehĂ„ller 12 g kolhydrater! Vill du istĂ€llet göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blĂ„bĂ€r
    • 25 g Chunky MĂŒsli (Clean Eating)

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg grekisk youghurt i en skĂ„l och toppa med mĂŒsli och blĂ„bĂ€r.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blĂ„bĂ€r
    • 25 g Chunky MĂŒsli (Clean Eating)

    Torsdag lunch 366 Kcal

    Lax med parmesan

    Lax kan varieras pĂ„ sĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt – gör flera varianter och lĂ€gg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta matrĂ€tter och Ă€r gott att vĂ€rma dagen efter - sök pĂ„ Rostade rotfrukter i Ulrikas HĂ€lsobank för att se ett recept pĂ„ gott tillbehör till laxen!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilĂ©
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 – 200 grader. LĂ€gg laxskivorna i en ugnsform och skĂ€r ett snitt i varje filĂ©.
    • Fördela soltorkade tomater och den rivna parmesanosten i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pinjenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilĂ©
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Torsdag middag 82 Kcal

    NyÄrsmiddag - Parmachips

    Smarrigt snacks som passar lika bra till fredagsmyset som till nyÄrsminglet.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 82 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g parmaskinka

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader.
    • LĂ€gg parmaskinka pĂ„ ett bakplĂ„tspapper och sĂ€tt in i ugnen i ca 10 minuter eller tills de Ă€r hĂ„rda.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g parmaskinka

    Torsdag mellanmÄl 318 Kcal

    Spenatomelett i ugn

    En stadig frukost som sköter sig sjÀlv i ugnen!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st Ă€gg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Vispa ihop Ă€gg, salt och peppar i en skĂ„l.
    • HĂ€ll smeten i en liten pajform. Skala och skiva rödlök tunt och lĂ€gg över tillsammans med spenat.
    • Strö pĂ„ ost och sĂ€tt in i ugnen i 10 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st Ă€gg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Torsdag dessert 125 Kcal

    Granola med Àppeljuice

    Fantastiskt god granola med smak av Àpple!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 125 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl Ă€ppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade Ă€ppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön

    Gör sÄ hÀr

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut havregryn, linfrön och  solrosfrön på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung. Häll oljan över grynen. HĂ€ll på Ă€ppeljuice och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och  blanda ner kokos, torkade Ă€pplebitar, russin och pumpafrön. Förvara i en burk.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl Ă€ppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade Ă€ppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön
  • Fredag frukost 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    En tropisk och frÀsch frukost med mÀttande keso!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och skĂ€r mango och kiwi i bitar.
    • LĂ€gg pĂ„ en tallrik och toppa med keso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Fredag lunch 652 Kcal

    Medelhavsgryta med kyckling

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 112 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och skiva lök och finhacka vitlök. Strö pĂ„ salt och peppar pĂ„ kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta med olja och bryn kyckling, lök och vitlök nĂ„gra minuter.
    • Krydda med salt, peppar, cayenne, örtagĂ„rdskrydda och smula ner en hönsbuljongtĂ€rning.
    • HĂ€ll pĂ„ krossade tomater och lĂ„t koka upp och sjud pĂ„ svag vĂ€rme i ca: 1 timme.
    • SkĂ€r paprika i bitar och lĂ€gg ner efter 30 minuter.
    • Smaka av med kryddor och servera med kokt quinoa med smak av persilja och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Fredag middag 94 Kcal

    NyÄrsmiddag - Rotfruktchips

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 94 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st gulbeta
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 nypa flingsalt

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. TvĂ€tta rotfrukterna och skĂ€r dem i skivor med en mandolin eller tunt med en vass kniv.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och hĂ€ll över olja. Blanda om och fördela pĂ„ tvĂ„ plĂ„tar.
    • Strö salt över och sĂ€tt in i ugnen i 15 minuter. Rör om dĂ„ och dĂ„. S
    • Ă€nk temperaturen till 100 grader och lĂ„t stĂ„ och rosta tills chipsen Ă€r knapriga.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st gulbeta
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 nypa flingsalt

    Fredag mellanmÄl 159 Kcal

    Ulrikas HĂ€lsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt hÀrlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st fĂ€rsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Gör sÄ hÀr

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. HÀll upp yoghurten i en skÄl och hÄll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st fĂ€rsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Fredag dessert 140 Kcal

    Hemgjord granola med Àpple

    Hemligheten Àr Àpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt Ă€pple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakĂ€rnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 nypa flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma

    Gör sÄ hÀr

    • KĂ€rna ur Ă€pplet och mixa det till purĂ© i en matberedare eller med stavmixer.
    • LĂ€gg resten av ingredienserna i en skĂ„l och krama in Ă€pplet i nĂ„gon min sĂ„ att allt blir fuktigt av Ă€ppelsaften.
    • Strö ut allt pĂ„ en bakpappersklĂ€dd plĂ„t.
    • GrĂ€dda i 140°, 70–75 min (tills det fĂ„tt fĂ€rg och Ă€r krispigt).
    • Rör om nĂ„gra gĂ„nger under grĂ€ddningen. Förvara torrt i burk.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt Ă€pple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakĂ€rnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 nypa flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
  • Lördag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    InnehÄll
    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 50 g böngroddar

    Gör sÄ hÀr

    • Vispa ihop Ă€gg, grĂ€dde, salt och peppar i en skĂ„l.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner nĂ„gra minuter. LĂ€gg Ă„t sidan.
    • HĂ€ll ner Ă€ggröran och vispa runt med en trĂ€gaffel.
    • Servera med granatĂ€pplekĂ€rnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    InnehÄll
    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 50 g böngroddar

    Lördag lunch 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skÄl med torskgryta med grönsaker i, gott att Àta till lunch eller middag!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkĂ„l
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grĂ€dde
    • 20 g bladspenat

    Gör sÄ hÀr

    • Tina fisken och skĂ€r i bitar. Strö pĂ„ salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt buljongtĂ€rning, vatten och grĂ€dde. LĂ„t koka upp och sĂ€nk vĂ€rmen.
    • LĂ€gg ner fisken och bladspenat och lĂ„t sjuda 3-4 minuter. Servera i en skĂ„l.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkĂ„l
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grĂ€dde
    • 20 g bladspenat

    Lördag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsÄs och rostade rotfrukter

    En god köttbit med grÀddig kantarellsÄs och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    KantarellsÄs
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    Topping
    • 0 msk fĂ€rsk timjan

    Gör sÄ hÀr

    Rostade rotfrukter

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Skala rotfrukterna och skĂ€r dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • LĂ€gg alltsammans pĂ„ en plĂ„t och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagĂ„rdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    KantarellsÄs

    • SkĂ€r kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i nĂ„gra minuter. TillsĂ€tt lök och vitlök och bryn ytterligare nĂ„gra minuter. Krydda med salt och peppar. HĂ€ll pĂ„ grĂ€dde och kalvfond och lĂ„t koka ihop. SpĂ€d med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote nĂ„gra minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsĂ„sen och rostade rotfrukter. Toppa med lite fĂ€rsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    KantarellsÄs
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grĂ€dde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    Topping
    • 0 msk fĂ€rsk timjan

    Lördag mellanmÄl 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st Ă€gg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör sÄ hÀr

    • Skiva champinjonerna och lĂ€gg i en stekpanna och stek nĂ„gra minuter.
    • Strimla skinkan och lĂ€gg ner i stekpannan nĂ€r vĂ€tskan frĂ„n champinjonerna har kokat in.
    • TillsĂ€tt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop Ă€gg, salt och peppar i en skĂ„l.
    • HĂ€ll ner smeten i stekpannan och stek pĂ„ lĂ„g vĂ€rme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st Ă€gg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad
  • Söndag frukost 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmÄl!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och skĂ€r apelsinen i bitar.
    • LĂ€gg ner alla ingredienser i en blender och hĂ€ll pĂ„ yoghurt.
    • Mixa till en jĂ€mn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Söndag lunch 585 Kcal

    Spenatpaj med Àdelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlÄdor eller bjud hela familjen!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st Ă€gg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st Ă€gg
    • 2 dl grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrĂ€dda i ugnen i 10 minuter.
    • LĂ€gg den frysta spenaten i botten pĂ„ pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa Ă€gg, grĂ€dde, salt och peppar i en skĂ„l.
    • HĂ€ll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter pĂ„ pajen och grĂ€dda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st Ă€gg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st Ă€gg
    • 2 dl grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Söndag mellanmÄl 520 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 520 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g fĂ€rdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1.5 msk majonnĂ€s
    • 1.5 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör sÄ hÀr

    • Bena ur kycklingen och skĂ€r köttet i mindre bitar.
    • LĂ€gg kycklingen i en skĂ„l och blanda ner hackad purjolök, majonnĂ€s, grĂ€ddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med röran i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g fĂ€rdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1.5 msk majonnĂ€s
    • 1.5 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
Kött/fisk/fÄgel/Àgg/vego
  • 26 st Ă€gg
  • 400 g fĂ€rdiggrillad kyckling
  • 1000 g blandfĂ€rs
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 1 msk stenbitsrom
  • 2 dl handskalade rĂ€kor i lag
  • 1 dl krĂ€ftstjĂ€rtar i lag
  • 350 g 5 minuterssill
  • 600 g laxfilĂ©
  • 200 g parmaskinka
  • 400 g kycklinglĂ„rfilĂ©
  • 40 g bacon
  • 220 g torskrygg
  • 350 g entrecote
  • 75 gram skinka
Mejeri
  • 160 g smör
  • 3.5 dl grĂ€ddfil
  • 1.5 dl vispgrĂ€dde
  • 1 dl mjölk
  • 60 g cheddarost
  • 1 dl havremjölk
  • 4 dl filmjölk
  • 9 msk grĂ€dde
  • 2.6 dl crĂšme fraiche
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 150 g Ă€delost
  • 127 g keso
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 msk riven ost
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 125 g st agur ost
Övrigt
  • 7.5 msk majonnĂ€s
  • 1 dl gratĂ€ngost
  • 2 msk ljus sirap
  • 90 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl Ă€ppeljuice
Kryddor/smaksÀttare
  • 0.5 msk malen curry
  • 3 msk persilja
  • 2 krm kryddpeppar
  • 7 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 4 tsk örtagĂ„rdskrydda
  • 1 msk julsenap
  • 3.5 tsk kanel
  • 2 msk dill
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk lantbuljong
  • 3 msk grovkornig senap
  • 3 msk sötstark senap
  • 1.75 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt
  • 1 st myntakvist
  • 4 tsk curry
  • 0.5 msk grĂ€slök
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 1.5 st hönsbuljongtĂ€rning
  • 2 msk bladpersilja
  • flingsalt
  • 0.5 msk kalvfond
  • fĂ€rsk timjan
  • 1 msk frysta provensalska örter
Frukt/grönt
  • 10.52 st purjolök
  • 0.75 st Ă€pple
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 3 st palsternacka
  • 3.05 st rödlök
  • 4 st morot
  • 200 g brysselkĂ„l
  • 2 styck tomat
  • 2.5 st citron
  • 1 st kĂ„lrot
  • 1 st sellerirot
  • 100 g fĂ€rsk grönkĂ„l
  • 7 st apelsin
  • 2.5 dl blĂ„bĂ€r
  • 1.5 st banan
  • 0.5 dl hallon (fĂ€rska)
  • 1 st rött Ă€pple
  • 0.75 st granatĂ€pple
  • 2 st kiwi
  • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
  • 0.5 st sharonfrukt
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st physalis
  • 50 g bladspenat
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st gulbeta
  • 1 st nektarin
  • 8 st fĂ€rsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1 st grönt Ă€pple
  • 8.75 st champinjoner
  • 50 g böngroddar
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st blomkĂ„l
  • 300 g kantareller
  • 250 g champinjon
  • blandad sallad
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 400 g fryst bladspenat
  • 4 blad romansallad
Torrvaror
  • 2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 6.25 tsk olivolja
  • 3 msk hasselnötter
  • 7.5 dl havregryn
  • 2 msk linfrön
  • 7.25 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rĂ„gmjöl
  • 1 dl rĂ„gkross
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 75 g Rye Crips Sourcream & Onion
  • 5 msk flytande honung
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sukrin melis
  • 2 msk pistagekrĂ€m
  • 12 st pekannötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 3.25 dl valnötter
  • 1.25 dl pumpafrön
  • 160 g glutenfria digestivekex
  • 25 g Chunky MĂŒsli (Clean Eating)
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 30 g torkade Ă€ppelringar
  • 1 dl russin
  • 200 g krossade tomater
  • 1.5 dl quinoa
  • 1 dl pumpakĂ€rnor
  • 1 msk kakaonibs 
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk

Prenumerera pÄ mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress hÀr bredvid sÄ fÄr du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hÀlsosam livsstil.
VĂ€lkommen!