Tillbaka till menyerna

V1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 673 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Middag - 131 Kcal

      Rotfruktsgratäng med cheddar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.9 gram

Fett: 41 gram

Protein: 30.7 gram

Energi: 673.3 kcal

  • Måndag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Måndag middag 131 Kcal

    Rotfruktsgratäng med cheddar

    Rotfruktsgratäng med cheddar passar bra till julskinkan men också som tillbehör till en god köttbit när som helst på året!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka palsternacka, rödlök och morötter.
    • Dela brysselkål i fyra delar.
    • Skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olja och bryn alla grönsaker.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt grädde och senap och låt koka 1 minut.
    • Smörj en ugnsfast form med olja
    • Lägg i halva blandningen och lägg 3 skivor ost ovanpå.
    • Häll på resten av blandningen och toppa med gratängost och hackade hasselnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugn.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk hasselnötter
Frukt/grönt
  • 0.25 st äpple
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st morot
  • 200 g brysselkål
  • 1 klyfta vitlök
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk julsenap
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 60 g cheddarost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
Övrigt
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1 dl gratängost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!