Tillbaka till menyerna

V1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1124 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.5 gram

Fett: 71.3 gram

Protein: 68.5 gram

Energi: 1124.2 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 451 Kcal

    Paprika med fetaost

    Snabb vegetarisk rätt med grekiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st spetspaprika
    • 75 g fetaost
    • 6 st oliver utan kärna
    • 2 msk valnötter
    • 25 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhuset.
    • Dela halvorna så att det blir fyra bitar.
    • Fördela osten i alla halvorna.
    • Skär oliverna i skivor och lägg på osten.
    • Strö på färsk timjan och valnötter.
    • Gratinera i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st spetspaprika
    • 75 g fetaost
    • 6 st oliver utan kärna
    • 2 msk valnötter
    • 25 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Måndag middag 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 75 g fetaost
  • 1.5 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 2 st spetspaprika
  • 25 g grönsallad
  • 200 g blomkål
  • 200 g broccoli
  • 2 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
Torrvaror
  • 6 st oliver utan kärna
  • 2 msk valnötter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk gräslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.