Tillbaka till menyerna

v.8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 690 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 517 Kcal

      Grillad kyckling med kantarellsås och varma grönsaker

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 880 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Middag - 357 Kcal

      Hjortfärsbiffar med brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 444 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 357 Kcal

      Hjortfärsbiffar med brysselkålsgratäng

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 523 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 906 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 478 Kcal

      Entrecote med pepparsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1056 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 947 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Middag - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.6 gram

Fett: 52.2 gram

Protein: 57.2 gram

Energi: 778 kcal

  • Måndag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 517 Kcal

    Grillad kyckling med kantarellsås och varma grönsaker

    God grillad kyckling med mustig kantarellsås och snabbtillagade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g Andalusian Style frysta grönsaker
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    Kantarellsås
    • 2 dl kantareller
    • 2 tsk smör
    • 1 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl grädde
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
    • Lägg ut de frysta grönsakerna på en plåt och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda (0,5 tsk).
    • Blanda kycklingen med riven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda (0,5 tsk)  i en skål.
    • Stek kycklingen hastigt i lite olja någon minut per sida.
    • Lägg upp på en ugnsplåt och sätt in i ugnen.
    • Sätt in de frysta grönsakerna samtidigt.

     

    • Gör kantarellsåsen först genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner kantarellerna några minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och låt steka en stund.
    • Häll på grädde och tillsätt ketjap manis, timjan, salt och peppar.
    • Låt småkoka lite och späd med vatten om den blir för tjock.

     

    • Lägg upp kycklingen på ett fat och ringla lite av såsen över.
    • Dekorera med färsk timjan och servera med grönsakerna och kantarellsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g Andalusian Style frysta grönsaker
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    Kantarellsås
    • 2 dl kantareller
    • 2 tsk smör
    • 1 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl grädde
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Tisdag lunch 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Tisdag middag 357 Kcal

    Hjortfärsbiffar med brysselkålsgratäng

    Biffar gjorda på hjortfärs som serveras med en krämig brysselkålsgratäng och en klick senapscréme till. Gratängen hittar du genom att söka i recepten på "Brysselkålsgratäng".

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortfärs
    • 2 krm torkad timjan
    • 4 msk grädde
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.2 st rödlök

    Gör så här

    • Gör först senapscrémen genom att blanda alla ingredienser.
    • Ställ  kallt.
    • Värm brysselkålgratängen på 150 grader i 20 minuter.
    • Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna, ca 5 minuter per sida.
    • Skala och skiva rödlöken och stek dem i lite smör i några minuter.
    • Servera biffarna med stekt lök, färsk timjan med en klick senapscréme och gratängen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortfärs
    • 2 krm torkad timjan
    • 4 msk grädde
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.2 st rödlök
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag lunch 357 Kcal

    Hjortfärsbiffar med brysselkålsgratäng

    Biffar gjorda på hjortfärs som serveras med en krämig brysselkålsgratäng och en klick senapscréme till. Gratängen hittar du genom att söka i recepten på "Brysselkålsgratäng".

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortfärs
    • 2 krm torkad timjan
    • 4 msk grädde
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.2 st rödlök

    Gör så här

    • Gör först senapscrémen genom att blanda alla ingredienser.
    • Ställ  kallt.
    • Värm brysselkålgratängen på 150 grader i 20 minuter.
    • Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna, ca 5 minuter per sida.
    • Skala och skiva rödlöken och stek dem i lite smör i några minuter.
    • Servera biffarna med stekt lök, färsk timjan med en klick senapscréme och gratängen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortfärs
    • 2 krm torkad timjan
    • 4 msk grädde
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.2 st rödlök
  • Torsdag lunch 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Fredag middag 478 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Det går snabbt och enkelt att tillaga denna god rätt som passar perfekt en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt
  • Lördag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Lördag middag 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås
  • Söndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Söndag lunch 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Söndag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter
Torrvaror
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 3 tsk olivolja
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 6 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk ketjap manis
  • 3 msk färsk timjan
  • 4 tsk torkad basilika
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 0.33 msk röd currypaste
  • 0.25 kruka färsk koriander
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 9.5 tsk smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 msk siracha sås
  • 125 g keso
Övrigt
  • 300 g Andalusian Style frysta grönsaker
  • 100 g gröna oliver
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 5 msk senap
  • 0.5 st krabba
  • 4 msk majonnäs
  • 100 gram Blandade bär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 800 g fläskkarré
  • 600 g hjortfärs
  • 1 st uppvispat ägg
  • 3 st ägg
  • 425 g entrecote
  • 600 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 dl kantareller
  • 2.5 st gul lök
  • 6 st kvisttomat
  • 2.2 st rödlök
  • 200 g grönsallad
  • 1 st avokado
  • 2 st salladsblad
  • 2 st citronskiva
  • 5 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 2 dl vitkål
  • 4 msk purjolök
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 11 st sockerärter
  • 0.5 st lime
  • 100 g minimajs
  • 50 g broccoli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!