Tillbaka till menyerna

V.5

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 554 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingbullar med nudlar och chilisås

      554 kcal

      Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 413 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Enkel men god köttfärssås

      413 kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 594 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

      594 kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 941 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Korvpytt med quinoa och halloumiost

      941 kcal

      Korvpytt med quinoa och halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.6 gram

Fett: 32.6 gram

Protein: 37.7 gram

Energi: 625.2 kcal

  • Måndag middag 554 Kcal

    Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    Chili, vitlök, färsk ingefära, sesam olja, lime och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka salladslök. Blanda ner i färsen med ketjap manis  och strö på salt och peppar. Forma färsen till bollar.
    • Gör chilisås genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skär broccoli i buketter. Hetta upp en stekpanna  med sesamolja. Bryn grönsakerna ett par minuter. Blanda ner nudlar och häll på ketjap manis och teriyakisås. Salta och peppra. Pressa över lime. Hacka koriander och chili fint och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingköttbullarna ett par minuter. Servera nudelsalladen med kycklingbullarna. Lägg på chilisås och dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta
  • Tisdag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Onsdag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Torsdag middag 941 Kcal

    Korvpytt med quinoa och halloumiost

    En färgglad maträtt som fungerar både till lunch och middag. Gör en extra stor sats så har du till matlåda, förvara resterna i kylen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 941 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 150 g chorizo
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 160 g majs
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skala och skär moroten i tärningar.
    • Skär paprika, ost och korv i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alltsammans i några minuter.
    • Lägg ner den kokta quinoan, pesto, majs och sockerärtor.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner lite hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 150 g chorizo
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 160 g majs
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk bladpersilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfärs
  • 250 g nötfärs
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 150 g chorizo
Frukt/grönt
  • 1.75 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 2.5 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 150 g broccoli
  • 0.25 st lime
  • 0.25 st röd chili
  • 2 st limeklyfta
  • 2 st selleristjälk
  • 1 st gul lök
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sockerärtor
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk färsk koriander
  • 0.5 tsk srirachasås
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 100 g tikka masala sås
  • 2 msk koriander
  • 3 msk grön pesto
  • 1 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 2.5 tsk olivolja
  • 100 g risnudlar
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
Mejeri
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl parmesan
  • 100 g halloumi
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 160 g majs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.