Tillbaka till menyerna

V 46

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.9 gram

Fett: 55.8 gram

Protein: 39.6 gram

Energi: 811.7 kcal

  • Måndag frukost 188 Kcal

    Good Night Milky Drink

    Drick den goda mjölkdrinken som ger lugnande effekt för en god natts sömn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st dadlar (färska)
    • 0.1 tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner dadlar och kryddor i en blender och mixa hastigt.
    • Häll ner mandelmjölken, lite i taget och mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st dadlar (färska)
    • 0.1 tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3.5 dl mandelmjölk

    Måndag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Tisdag middag 511 Kcal

    Falukorv med äpple och squash

    Gratinerad falukorv med skivor av äpplen och squash i. Servera korven med en grönkålssallad med äpple och selleri. Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skiva squash och äpple tunt och lägg ner en skiva i varje snitt tillsammans med en klick senap.
    • Strö på riven ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter.
    • Servera falukorven med grönkålssalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 511 Kcal

    Falukorv med äpple och squash

    Gratinerad falukorv med skivor av äpplen och squash i. Servera korven med en grönkålssallad med äpple och selleri. Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skiva squash och äpple tunt och lägg ner en skiva i varje snitt tillsammans med en klick senap.
    • Strö på riven ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter.
    • Servera falukorven med grönkålssalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Onsdag middag 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Torsdag middag 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon
  • Fredag frukost 188 Kcal

    Good Night Milky Drink

    Drick den goda mjölkdrinken som ger lugnande effekt för en god natts sömn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st dadlar (färska)
    • 0.1 tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner dadlar och kryddor i en blender och mixa hastigt.
    • Häll ner mandelmjölken, lite i taget och mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st dadlar (färska)
    • 0.1 tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3.5 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Fredag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 3 st dadlar (färska)
  • 0.5 st gul lök
  • 1.75 klyfta vitlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 1.5 st mini squash
  • 1 st äpple
  • 3 dl grönkål
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st selleristjälk
  • 2.5 st rödlök
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st röd paprika
  • 150 g rucola
  • 1 dl blåbär
  • 75 g grönsallad
  • 4 st färska fikon
  • 10 cm purjolök
Kryddor/smaksättare
  • 0.8 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
Mejeri
  • 3.5 dl mandelmjölk
  • 100 g halloumi
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 1 dl keso, 4%
  • 150 g chevreost
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 3 dl kaffe
  • 0.2 dl rostade pekannötter
  • 4.5 msk pinjenötter
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g laxfilé
  • 9 st ägg
  • 1 st hel kyckling
Övrigt
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk färsk dragon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!