Tillbaka till menyerna

V 46

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 387 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 387 Kcal

      Renskavsgryta med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 531 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 851 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 725 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 725 Kcal

      Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.8 gram

Fett: 44.5 gram

Protein: 34.1 gram

Energi: 623.5 kcal

  • Måndag middag 387 Kcal

    Renskavsgryta med kantareller

    En god renskavsgryta med kantareller och lingon, strö över med persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Tina kantareller något.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kantarellerna några minuter.
    • Skala och hacka lök och skär palsternackan i tärningar.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och lägg ner lök, palsternacka, vitlök och renskav.
    • Blanda om och stek några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt buljong och ost samt ketjap manis.
    • Låt koka ihop och lägg ner lingon.
    • Strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja
  • Tisdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Onsdag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan
  • Torsdag middag 725 Kcal

    Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    Mycket trevliga biffar med en blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor - en enkel men god vardagsmiddag att bjuda familjen på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 725 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka rödbetorna och skala.
    • Skär i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till salladen.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på bägge sidor någon minut- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Gör blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Riv ner färsk tryffel.
    • Servera biffarna med en klick aioli, rödbetor och blomkålsmos.

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar
Övrigt
  • 150 gram kantareller (frysta)
  • riven tryffel
  • 2 msk majonnäs
Torrvaror
  • 2.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 2 st palsternacka
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 dl frysta lingon
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 300 g kantareller
  • 2 st morot
  • 3 st rödbetor
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 5 st ramslöksblad
Mejeri
  • 4.5 tsk smör
  • 3 msk philadelphiaost
  • 7.5 msk grädde
  • 0.5 dl mjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 240 g renskav
  • 250 g nötfärs
  • 350 g entrecote
  • 300 g lammfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 5 msk bladpersilja
  • 0.5 msk kalvfond
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • färsk timjan
  • 0.5 msk balsamico

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!