Tillbaka till menyerna

V 44

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1783 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Glutenfria frallor med solrosfrön och aprikos

    • Lunch - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    • Middag - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål - 362 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Dessert - 187 Kcal

      Filmjölkslimpa med aprikoser

  • Tisdag - 1753 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Chiapudding

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacolax

    • Middag - 623 Kcal

      Lammstek med fetaostkräm

    • Mellanmål - 311 Kcal

      Red Blueberry Dream Smoothie

    • Dessert - 66 Kcal

      Ljusa rawfoodbollar

  • Onsdag - 1105 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Grön Smoothie

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Mellanmål - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Dessert - 202 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Torsdag - 940 Kcal

    • Frukost - 133 Kcal

      Fruktsmoothie med gurkmeja

    • Lunch - 234 Kcal

      Squashtagliatelle med räkor

    • Middag - 225 Kcal

      Portabellosvamp med spenat och parmesan

    • Mellanmål - 146 Kcal

      Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    • Dessert - 202 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Fredag - 1953 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Lunch - 670 Kcal

      Biff med sötpotatis och baconlindad sparris

    • Middag - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Mellanmål - 63 Kcal

      Bärsorbet

    • Dessert - 374 Kcal

      Glutenfri mascarponetårta med bär

  • Lördag - 1330 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 242 Kcal

      Kolja med sparris och saffranscréme

    • Middag - 481 Kcal

      Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    • Mellanmål - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Dessert - 199 Kcal

      Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

  • Söndag - 1338 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 299 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 341 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor

    • Mellanmål - 368 Kcal

      Omelett med ost och grönsaker

    • Dessert - 207 Kcal

      Äppletarte med romrussincréme

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 96.8 gram

Fett: 76 gram

Protein: 82.9 gram

Energi: 1457.6 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Glutenfria frallor med solrosfrön och aprikos

    Baka din egna frukostfrallor på glutenfria mjöler. Frys in och plocka fram vid behov. Så gott med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 38 grader och häll på vatten.
    • Låt jästen lösa sig och tillsätt honung, salt, aprikoser och solrosfrön.
    • Blanda ner havremjöl, durramjöl och nyponskalsmjöl. Nu är degen lös.
    • Tillsätt psylliumhusk och blanda om. Låt stå och svälla 10 min.
    • Blöt händerna och forma degen till bullar.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på lite havemjöl och solroskärnor.
    • Låt jäsa under duk i 1,5 timme.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Måndag lunch 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Måndag middag 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Måndag mellanmål 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Måndag dessert 187 Kcal

    Filmjölkslimpa med aprikoser

    Ett gott hemlagad bröd som går utmärkt att skiva och frysa in. Variera mellan goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Hacka aprikoserna. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Häll olivolja i en brödform, 1 ½ – 2 liter och strö på havregryn. Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.
    • 1 limpa = 12 skivor

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön
  • Tisdag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Tisdag lunch 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk gräddfil
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 623 Kcal

    Lammstek med fetaostkräm

    En härlig lammstek tillsammans med en grönkålssallad och en god fetaostkräm - bjud familjen på en mysig fredagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °.
    • Lägg steken på en ugnsplåt.
    • Blanda ketjap manis och soja i en skål.
    • Blanda ner örtkryddor och riv ner en vitlöksklyfta i marinaden.
    • Häll över marinaden på köttet och sätt in i ugnen i ca 45 min-1 timme.
    • Köttet ska ha en innetemperatur runt 55-60 grader.
    • Grovhacka grönkål och skala och strimla löken.
    • Tina sojabönorna.
    • Lägg grönkål och lök i en skål och ringla över olivolja och pressa saft från en halv citron.
    • Krydda med salt och peppar och massera in olja och citron med grönsakerna.
    • Vänd ner sojabönor och blanda runt.
    • Smula ner fetaost i en skål.
    • Tillsätt crème fraiche, rosmarin och kryddor och pressa i lite citron.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Skär lammsteken i skivor och servera tillsammans med grönkålssallad och fetaostkräm.
    • Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Tisdag mellanmål 311 Kcal

    Red Blueberry Dream Smoothie

    En smoothie fylld med nyttigheter! Häll på flaska och ta med dig på väg till jobbet, gymmet eller på utflykten.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.25 dl blåbär (frysta)
    • 1 st rödbetor
    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska och drick till frukost eller under förmiddagen då detta är en stor portion.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.25 dl blåbär (frysta)
    • 1 st rödbetor
    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 5 dl vatten

    Tisdag dessert 66 Kcal

    Ljusa rawfoodbollar

    Goda lågkalori-rawfoodbollar med nötter, frukter och kokos i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 66 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl cashewnötter
    • 5 st aprikos
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1.5 msk lucuma
    • 2 msk varmt vatten
    • 0.75 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg cashewnötter i en matberedare tillsammans med aprikoser, kokosflingor, vanilj och lucuma.
    • Mixa ihop det och tillsätt vattnet, lite i taget, till en massa som fortfarande är lite crunchig.
    • Forma till bollar och rulla bollarna i kokosflingor.
    • Förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl cashewnötter
    • 5 st aprikos
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1.5 msk lucuma
    • 2 msk varmt vatten
    • 0.75 dl kokosflingor
  • Onsdag frukost 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Onsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Onsdag middag 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Onsdag mellanmål 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Onsdag dessert 202 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor
  • Torsdag frukost 133 Kcal

    Fruktsmoothie med gurkmeja

    En frisk fruktsmoothie som toppas med gurkmeja. God och sätter igång förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g galiamelon
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st banan
    • 50 g ananas (fryst)
    • 0.6 tsk gurkmeja
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Skär melon och gurka i bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g galiamelon
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st banan
    • 50 g ananas (fryst)
    • 0.6 tsk gurkmeja
    • 0.2 st gurka

    Torsdag lunch 234 Kcal

    Squashtagliatelle med räkor

    En trevlig lunch eller middags måltid som består av tagliatelle gjord på squash, serveras tillsammans med räkor. Toppa maten med citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hyvla tagliatelle av squashen med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök och räkor några minuter.
    • Tillsätt chili, smaka av hur starkt du vill ha.
    • Pressa citron över.
    • Lägg ner squashtagliatellen i stekpannan och blanda runt och strö på mycket persilja.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Torsdag middag 225 Kcal

    Portabellosvamp med spenat och parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 100 g spenat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk riven parmesanost
    Tillbehör
    • 1.5 dl babyspenat
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gröp ur svampen något och hacka inkråmet.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek inkråmet, spenat, vitlök och gräslök några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner hälften av osten och lägg blandningen i svampen.
    • Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med spenat och cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 100 g spenat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk riven parmesanost
    Tillbehör
    • 1.5 dl babyspenat
    • 4 st cocktailtomat

    Torsdag mellanmål 146 Kcal

    Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till müsli i en skål och hacka valnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta de hackade valnötterna.
    • Ringla på honung och låt allt bli varmt en stund. Strö på nötterna på müslin.

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung

    Torsdag dessert 202 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor
  • Fredag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Fredag lunch 670 Kcal

    Biff med sötpotatis och baconlindad sparris

    Tillbaka i tiden till det goda tillbehöret baconlindad sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 670 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttet ett par minuter. Tillsätt salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skala och skär sötpotatis i stavar och lägg i en skål. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
    • Lägg köttet och sötpotatis tillsammans på en plåt. Linda in sparris i bacon. Lägg på plåten. Ugnsbaka sötpotatis i ca 20 min men ta ut de baconlindade sparrisarna lite tidigare.
    • Ta ut köttet vid 55 grader och skiva upp.
    • Servera på ett fat tillsammans med sötpotatis, baconlindad sparris och bearnaisesås. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Fredag middag 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Fredag mellanmål 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Fredag dessert 374 Kcal

    Glutenfri mascarponetårta med bär

    En krämig god mascarponetårta med bär topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl sötströ
    • 250 gram frysta bär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 st uppvispat ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut smördegen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Blanda ihop mascarpone, vaniljpulver och sötströ i en skål och bred ut på mitten av smördegen.
    • Lägg på bär och vik upp kanterna runt om.
    • Riv chokladen och lägg över.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera ljummen eller kall.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl sötströ
    • 250 gram frysta bär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 st uppvispat ägg
  • Lördag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Lördag lunch 242 Kcal

    Kolja med sparris och saffranscréme

    Julig maträtt att servera sina nära och kära på. Går utmärkt att byta ut koljan till torsk om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g kolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 4 dl vatten
    • 400 g sparris
    • 0 örter
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    Saffranscréme
    • 1 dl kesella
    • 0.25 dl kesella
    • 2 tsk honung
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tsk salt

    Gör så här

    • Gör först saffranscrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål och ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken och lägg i en kastrull.
    • Häll på vatten och låt sjuda 5 minuter.
    • Koka sparris och lägg på ett fat.
    • Lägg fisken ovanpå och strö på salt, peppar, örter och granatäpplekärnor.
    • Servera med saffranscrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g kolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 4 dl vatten
    • 400 g sparris
    • 0 örter
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    Saffranscréme
    • 1 dl kesella
    • 0.25 dl kesella
    • 2 tsk honung
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tsk salt

    Lördag middag 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Lördag mellanmål 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Lördag dessert 199 Kcal

    Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

    Somrig fräsch efterrätt att bjuda sina vänner på - serveras med vitchoklad och mandeltopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Häll på flädersaft, limesaft och strö på mynta.
    • Blanda om.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och strö över fruktsalladen.
    •  Riv chokladen över och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Söndag lunch 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Värm upp en kastrull med olja och fräs hackad lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, hackad basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Söndag middag 341 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor

    Smakrika wraps med vegetariska tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra hummus genom att hälla av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av.
    • Mixa ärterna i en matberedare med olivolja, citron, vitlök, kryddor och persilja. Häll upp kikärtsröran i en skål.
    • Skala och strimla alla grönsaker tunt.
    • Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten i en skål så att det mjuknar, ca 1/2 min.
    • Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
    • Gör en wrap i taget.
    • Fördela lite av grönsakerna mitt på varje wrap och lägg en klick hummus och rulla ihop.
    • Stick in en kvist persilja och lägg på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Strö över rullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Söndag mellanmål 368 Kcal

    Omelett med ost och grönsaker

    Ett recept du måste testa till frukost - en god omelett med ost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g västerbottenost
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Skär den ena tomaten i små tärningar.
    • Skiva den andra.
    • Finhacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Lägg på tärnad tomat, lök, persilja och ost och låt steka till en fast omelett, ca 4 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med skivad tomat och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g västerbottenost
    • 2 msk bladpersilja

    Söndag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin
Mejeri
  • 25 g färsk jäst
  • 23 g smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 4 dl filmjölk
  • 2 dl sojamjölk
  • 2.3 msk gräddfil
  • 100 g fetaost
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 150 g chevreost
  • 2 dl sojayoghurt
  • 500 g mascarponeost
  • 2 dl keso, 4%
  • 1.25 dl kesella
  • 125 g keso
  • 125 g mozzarella
  • 30 g västerbottenost
Torrvaror
  • 4.5 msk flytande honung
  • 20 st torkade aprikoser
  • 2 dl solrosfrön
  • 5 dl havremjöl
  • 3 dl durramjöl
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 4 msk psylliumhusk
  • 50 g sojabönor
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 9 tsk olivolja
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 msk pumpafrön
  • 4 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl cashewnötter
  • 1.75 dl kokosflingor
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 4 tsk kokossocker
  • 5 dl quinoapuffar
  • 2 dl mandel
  • 2.5 msk pistagenötter
  • 5 msk gula russin
  • 0.5 dl frystorkade blåbär
  • 7 msk valnötter
  • 50 g pinjenötter
  • 4 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl sötströ
  • 3 msk hasselnötter
  • 51 dl mandelspån
  • 400 g krossade tomater
  • 8 st risblad
  • 1 paket kikärtor
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 4 msk russin
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk salt
  • 1 msk basilika
  • 6 msk grön pesto
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk ketjap manis
  • 6 tsk vaniljpulver
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk teriyakisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk gräslök
  • 0.6 tsk gurkmeja
  • 4 msk persilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • örter
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk färsk basilika
  • 0.5 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk romarom
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g torskrygg
  • 300 g kycklingfärs
  • 6 st ägg
  • 750 g laxfilé
  • 800 g lammstek
  • 150 g nötfärs
  • 300 g torskfile
  • 125 g färska räkor
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 300 g oxfilé
  • 2 skiva bacon
  • 1 st uppvispat ägg
  • 700 g kolja
Frukt/grönt
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 2.25 st rödlök
  • 150 g kantareller
  • 2.5 st gul lök
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2.5 st banan
  • 1.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
  • 2.5 dl babyspenat
  • 5 st små plommontomater
  • 1.45 st gurka
  • 0.5 st gul paprika
  • 5.25 klyfta vitlök
  • 2.5 st citron
  • 100 g frysta sojabönor
  • 200 g färsk grönkål
  • 2.25 dl blåbär (frysta)
  • 1 st rödbetor
  • 2.5 st apelsin
  • 5 st aprikos
  • 70 g bladspenat
  • 1 st palsternacka
  • 3 st morot
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1.5 tsk limesaft
  • 2.5 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 1.25 st lime
  • 2.5 dl hallon (frysta)
  • 2 dl hallon (färska)
  • 100 g galiamelon
  • 50 g ananas (fryst)
  • 0.5 st squash
  • 2 st portabellosvamp
  • 100 g spenat
  • 10 st cocktailtomat
  • 51 dl rucola
  • 0.25 st paprika
  • 1 st sötpotatis
  • 125 g grön sparris
  • 2 dl färska blåbär
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 400 g sparris
  • 1.25 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 25 g ärtskott
  • 4 st nektarin
  • 0.5 st persika
  • 20 cm purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 2 styck tomat
  • 4 st äpple
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl Bär
  • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
  • 1.5 msk lucuma
  • 2 msk varmt vatten
  • 1 dl is
  • 1 dl frukt och bär
  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl frystorkade hallon
  • 10 st lavendelblommor
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 500 gram Blandade bär
  • 3 msk honung
  • 2 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 250 gram frysta bär
  • 100 g vit choklad (1 ruta)
  • 8 st jordgubbe färsk
  • 2 msk flädersaft

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!