Tillbaka till menyerna

V.43 2021

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 423 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 972 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Middag - 385 Kcal

      Tortilla med kyckling och papaya

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 571 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 343 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1050 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 473 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 343 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.9 gram

Fett: 37.8 gram

Protein: 47.4 gram

Energi: 697.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Måndag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Tisdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Tisdag lunch 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk hackad dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Tisdag middag 385 Kcal

    Tortilla med kyckling och papaya

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 385 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krussallad
    • 0.5 st papaya
    • 1 dl frysta ärtor
    • 3 msk gräslök
    • 6 msk pistagenötter
    • 500 g kycklingfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 st citron
    Apelsindressing
    • 1 st apelsin
    • 2 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Glutenfri tortilla – 8 st
    • 400 g vatten
    • 0.33 msk bakpulver
    • 50 g rismjöl
    • 1 tsk salt
    • 30 g psylliumhusk

    Gör så här

    • Gör först tortillabrödet.
    • Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
    • Låt stå och svälla i 15 minuter.
    • Dela upp degen i 8 bitar och kavla ut tunt i på ett mjölat underlag med majsmjöl.
    • Stek tortillabröden i en torr stekpanna någon minut på bägge sidor.
    • Lägg ovan på varandra och täck med en bakduk för att inte torka ut.
    • Gör dressingen genom att riva skalet på en apelsin.
    • Häll yoghurt i en skål och blanda ner apelsinskal, salt, peppar och lite honung.
    • Gör i ordning alla tillbehör till din tortilla genom att skära papayan i skivor.
    • Skär bort resten av skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Lägg ärtorna i en skål och hacka pistagenötter och lägg i en skål.
    • Skär kyckling i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om.
    • Strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Pressa över citronsaft.
    • Stek kycklingen på svag värme i ca 10 min.
    • Lägg på sallad på tortillabrödet.
    • Lägg på papaya, apelsinklyftor, kyckling och gröna ärtor.
    • Toppa med en klick apelsindressing, hackade pistagenötter och persilja.
    • Rulla ihop och ät som en wrap.
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Onsdag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 0.33 msk msk smör
    • 50 g ruccola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Onsdag middag 343 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.
  • Torsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Torsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Torsdag middag 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk hackad dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Fredag lunch 343 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3.5 msk olivolja
  • 2 tsk olivolja
  • 6 msk pistagenötter
  • 1 tsk honung
  • 0.33 msk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 30 g psylliumhusk
  • 1 dl havregryn
  • 3 st gul lök
Frukt/grönt
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st aubergine
  • 2 st morot
  • 20 st st cocktailtomat
  • 100 g grönsallad
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 0.5 st squash
  • 6 styck tomat
  • 4 msk hackad dill
  • 1 kruka krussallad
  • 0.5 st papaya
  • 3 msk gräslök
  • 0.5 st citron
  • 1 st apelsin
  • 10 cm cm purjolök
  • 50 g ruccola
  • 2 st röd paprika
  • 2 st gul paprika
  • 2 st grön paprika
  • 1 kruka färsk basilika
  • Bladpersilja
  • 1.5 st äpple
  • 1 dl blåbär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g nötfärs
  • 600 g torskfile
  • 500 g kycklingfilé
  • 6 st ägg
  • 250 gram skinka
  • 600 g kalvfärs
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk ajvar relish
  • 4 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 tsk fiskfond
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk torkade örter
  • 1.5 tsk salt
  • 0.2 msk salladskrydda
  • tsk balsamvinäger
  • 1 tsk kanel
Mejeri
  • 500 g ricottaost
  • 200 g fetaost
  • 2.5 dl keso dl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0.33 msk msk smör
  • 4 msk grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl havredryck
Övrigt
  • 2 dl dl vatten
  • 20 st gröna oliver
  • 1 dl frysta ärtor
  • 400 g vatten
  • 2 msk sweet chilisås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!