Tillbaka till menyerna

v.41 min vesion

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.6 gram

Fett: 85 gram

Protein: 78.5 gram

Energi: 1397.9 kcal

  • Måndag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Måndag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Tisdag frukost 355 Kcal

    Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    Mättande och god frukost som du kan förbereda kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen.
    • Låt stå i kylen 1 timme eller över natten.
    • Lägg hallon i en skål och lägg på chiafrögröten.
    • Toppa med frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Tisdag lunch 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Tisdag middag 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv
  • Onsdag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Onsdag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Onsdag middag 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor
  • Torsdag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Torsdag lunch 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Torsdag middag 602 Kcal

    Hamburgare med råkost och örtdressing

    Fräsch råkostsallad till burgaren!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först hamburgerdressingen genom att skala och riva vitlök och hacka de färska örterna och blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och strimla moroten tunt. Strimla rödkålen tunt. Skär avokadon i skivor. Hacka basilikan.  Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar samt örtagårdskrydda.
    • Lägg salladen på tallrikar och fördela burgaren över. Toppa med hamburgerdressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Fredag lunch 602 Kcal

    Hamburgare med råkost och örtdressing

    Fräsch råkostsallad till burgaren!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först hamburgerdressingen genom att skala och riva vitlök och hacka de färska örterna och blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och strimla moroten tunt. Strimla rödkålen tunt. Skär avokadon i skivor. Hacka basilikan.  Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar samt örtagårdskrydda.
    • Lägg salladen på tallrikar och fördela burgaren över. Toppa med hamburgerdressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 400 g rödkål
    • 0.5 st avokado
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 krm örtagårdskrydda
    • 2 msk basilika
    • 1 tsk smör
    • 300 g högrevsburgare
    Hamburgerdressing
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil
  • Lördag frukost 255 Kcal

    Bananpannkaka med ananas och blåbär

    Frukost som också passar bra i matlådan eller till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver. Vispa till en slät smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pannkakan 2 min på varje sida.
    • Tärna ananasen. Lägg upp på en tallrik och lägg på keso, blåbär och ananasbitar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Lördag lunch 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Lördag middag 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Lördag dessert 298 Kcal

    Pekannötpaj

    En härlig dessertpaj med pekannötter som smakar kaffe, kakao och vanilj. Serveras gärna med vispad grädde!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 125 g smör
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin
    • 0.5 dl kaffe
    • 1 dl kakao
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    Till formen
    • 1 msk mandelmjöl
    Topping
    • 50 g smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 msk grädde
    • 2 dl pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
    • Vispa ägg och sukrin fluffigt i en bunke och tillsätt smör och kaffe.
    • Blanda de torra ingredienser och vänd ner i bunken.
    • Smörj en ugnsfast pajform, ca 30 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
    • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
    • Låt smör, sukrin och grädde koka ihop i en kastrull i några minuter.
    • Rör ner pekannötterna och fördela smeten över pajen.
    • Låt stå kallt en stund innan servering.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 125 g smör
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin
    • 0.5 dl kaffe
    • 1 dl kakao
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    Till formen
    • 1 msk mandelmjöl
    Topping
    • 50 g smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 msk grädde
    • 2 dl pekannötter
  • Söndag frukost 255 Kcal

    Bananpannkaka med ananas och blåbär

    Frukost som också passar bra i matlådan eller till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver. Vispa till en slät smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pannkakan 2 min på varje sida.
    • Tärna ananasen. Lägg upp på en tallrik och lägg på keso, blåbär och ananasbitar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Söndag middag 1048 Kcal

    Saftiga, glaserade ribs serverade med en färgstark coleslaw gjord på strimlad rödkål. Den lila salladen ger en livlig kontrast till de mörkt karamelliserade revbensspjällen på tallriken.

    Ribs med coleslaw

    Smakrika revben som serveras med coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 70 gram

    Energi: 1048 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g marinerade revbensspjäll
    • 150 g rödkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1.5 st äpple
    Dressing
    • 0.25 dl tahini
    • 0.25 dl majonäs
    • 1 msk soja
    • 0.5 msk honung
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl vatten
    Topping
    • 2 kvistar färsk persilja
    • 1 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Tillaga revbensspjällen enligt instruktionerna på förpackningen.
    • Strimla rödkålen fint.
    • Skala och skär rödlök i skivor.
    • Skala och hyvla morot och ett äpple till tunna skivor.
    • Skala och riv vitlök.
    • Pressa ut limejuice.
    • Ta fram en skål och blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
    • Häll ner alla grönsaker och äpplet och rör om väl.
    • Häll upp coleslaw i skålar.
    • Strimla resten av äpplet som topping och dekorera med hackad persilja.
    • Servera tillsammans med revbensspjäll toppat med furikake.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g marinerade revbensspjäll
    • 150 g rödkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1.5 st äpple
    Dressing
    • 0.25 dl tahini
    • 0.25 dl majonäs
    • 1 msk soja
    • 0.5 msk honung
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl vatten
    Topping
    • 2 kvistar färsk persilja
    • 1 tsk furikake fröblandning
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 600 g nötfärs
  • 350 g prinskorv med hög kötthalt
  • 4 st prinskorv
  • 150 g räkor
  • 300 g högrevsburgare
  • 600 g stekfläsk
  • 500 g marinerade revbensspjäll
Mejeri
  • 4 msk grädde
  • 180 tsk smör
  • 5 msk gräddfil
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl riven ost
  • 2 msk keso
Frukt/grönt
  • 0.5 st rött äpple
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 6 dl vitkål
  • 1.75 st rödlök
  • 6 st morot
  • 1 st citronklyfta
  • 10 st hallon
  • 250 g champinjon
  • 2 st gul lök
  • 2 dl purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 3 st äpple
  • 0.5 st citron
  • 1 dl ärter
  • 0.25 st gurka
  • 14 st salladsblad
  • 5 st små plommontomater
  • 550 g rödkål
  • 0.5 st avokado
  • 1 st spetspaprika
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 50 g färsk ananas
  • 1 st sötpotatis
  • 200 g bladspenat
  • 0.5 st lime
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk ajvar relish
  • 3 msk persilja
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 tsk kycklingfond
  • 1 tsk dill
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 3 msk basilika
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.25 dl tahini
  • 1 msk soja
  • 2 kvistar färsk persilja
  • 1 tsk furikake fröblandning
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk linfrö, bruna
  • 1 tsk linfrö, gula
  • 1.5 msk solrosfrön
  • 1.5 msk pumpafrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl majs
  • 50 g torkade äppelbitar
  • 1 dl russin
  • 1 dl sukrin
  • 0.5 dl kaffe
  • 1 dl kakao
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 0.5 dl sukrin gold
  • 2 dl pekannötter
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 400 g kikärter
  • 2 bröd low carb tortilla
  • 2 msk tacosås
  • 0.25 dl majonäs
  • 0.5 msk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.