Tillbaka till menyerna

V 40

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 597 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 453 Kcal

      Äggröra med rökt lax

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 660 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 257 Kcal

      Kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 834 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 72 Kcal

      Tomatsoppa med selleri och halloumi

    • Middag - 530 Kcal

      Lax med fetaost och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 781 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 560 Kcal

      Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 560 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 560 Kcal

      Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.3 gram

Fett: 41.8 gram

Protein: 45.2 gram

Energi: 686.3 kcal

  • Måndag lunch 453 Kcal

    Äggröra med rökt lax

    Lättlagad frukost, lunch eller mellanmål! Servera äggröran med lax och färsk spenat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, gräslök, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i en stekpanna med smör.
    • Rör runt till en krämig äggröra och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med lax och lite färsk spenat.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Måndag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Tisdag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Tisdag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Tisdag middag 257 Kcal

    Kycklingsoppa med nudlar

    En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
    • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
    • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 72 Kcal

    Tomatsoppa med selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 530 Kcal

    Lax med fetaost och rödbetor

    Ugnsbakad lax tallrik med fetaost på och lite rödbetor vid sidan av. Laga en extra portion och ha till matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 20 min och skala.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och strö på lite örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, honung, balsamico, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenat på en tallrik och lägg på laxen.
    • Servera med rödbetor.
    • Toppa med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Torsdag lunch 560 Kcal

    Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    Enkel lättlagad äggröra med räkor och koriander - tips till lunch, frukost eller mellis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Skiva salladslöken och finhacka röd chili och röd paprika.
    • Hacka koriander.
    • Knäck äggen i en bunke.
    • Lägg ner räkor, salladslök, koriander, chili och
      paprika, salt och svartpeppar och vispa runt.
    • Strimla sockerärtor, avokado och paprika och lägg upp på en tallrik.
    • Strö över svarta sesamfrön på grönsakerna och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 30 sek eller tills äggröran har den konsistens du önskar.
    • Lägg upp äggröran på tallriken med salladen och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön
  • Fredag lunch 560 Kcal

    Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    Enkel lättlagad äggröra med räkor och koriander - tips till lunch, frukost eller mellis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Skiva salladslöken och finhacka röd chili och röd paprika.
    • Hacka koriander.
    • Knäck äggen i en bunke.
    • Lägg ner räkor, salladslök, koriander, chili och
      paprika, salt och svartpeppar och vispa runt.
    • Strimla sockerärtor, avokado och paprika och lägg upp på en tallrik.
    • Strö över svarta sesamfrön på grönsakerna och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 30 sek eller tills äggröran har den konsistens du önskar.
    • Lägg upp äggröran på tallriken med salladen och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 100 g rökt lax
  • 4 st kokt ägg
  • 200 g kycklingfilé
  • 1 msk kaviar
  • 300 g laxfilé
  • 2 dl handskalade räkor i lag
Mejeri
  • 1 msk grädde
  • 3 tsk smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 100 g halloumiost
  • 75 g fetaost
  • 1 dl naturell yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk gräslök
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk malen curry
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 3 msk bladpersilja
  • 0.33 msk basilika
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk balsamico
  • 2 st dillkvistar
  • 2 msk färsk koriander
Frukt/grönt
  • 550 g bladspenat
  • 1.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 st muskotnöt
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl färska blåbär
  • 0.75 dl färska björnbär
  • 1 st morot
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
  • 100.5 g cocktailtomater
  • 2 st selleristjälk
  • 4 st rödbetor
  • 30 g spenat
  • 2 st citronklyfta
  • 2 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 1 st röd paprika
  • 1 st lime
  • 1 st avokado
  • 20 st sockerärter
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk svarta sesamfrön
Övrigt
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 30 g havremusli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!