Tillbaka till menyerna

V.39

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 420 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 54 Kcal

      Tomat och mozzarellasallad

    • Middag - 360 Kcal

      Lax och svartkålsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1481 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Linfröfrallor med aprikoser

    • Lunch - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 620 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 360 Kcal

      Lax och svartkålsgryta

    • Middag - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1362 Kcal

    • Frukost - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Lunch - 463 Kcal

      Tonfisksallad med ägg

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1403 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Linfröfrallor med aprikoser

    • Lunch - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1678 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Middag - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 728 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 403 Kcal

      Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    • Middag - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.3 gram

Fett: 69.4 gram

Protein: 60.1 gram

Energi: 1098.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 54 Kcal

    Tomat och mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Dressing
    • 1 msk vatten
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  vatten, salladskrydda och flytande honung  i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ruccola och sedan resten på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Dressing
    • 1 msk vatten
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag middag 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Tisdag frukost 234 Kcal

    Linfröfrallor med aprikoser

    Baka dessa linfröfrallor och servera till frukost! Tips på pålägg - färskost med valfri grönsak. Även ett perfekt alternativ till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Finhacka aprikoserna och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Tisdag lunch 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Tisdag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Onsdag middag 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Torsdag frukost 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 463 Kcal

    Tonfisksallad med ägg

    Fräsch och mättande sallad som passar utmärkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Blanda ihop örtcrèmen i en skål.
    • Hacka persiljan. Lägg sallad i en skål och blanda ner persilja. Häll på dressingen och blanda om.
    • Skala och skiva rödlök tunt. Skiva paprikan och skär tomater i mindre klyftor.  Lägg grönsakerna på salladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.  Toppa med oliver och strö på salt och peppar. Dekorera med persilja.
    • Dela äggen och lägg runt om.
    • Servera med örtcrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • Fredag frukost 234 Kcal

    Linfröfrallor med aprikoser

    Baka dessa linfröfrallor och servera till frukost! Tips på pålägg - färskost med valfri grönsak. Även ett perfekt alternativ till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Finhacka aprikoserna och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Fredag lunch 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 403 Kcal

    Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och chili. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen. Tillsätt currypaste, limesaft och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs. Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy. Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Söndag middag 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 5.5 tsk flytande honung
  • 6.5 tsk olivolja
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk pofiber
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.75 dl sojamjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 2.5 msk fiberhusk
  • 3 msk sesamfrön
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk valnötter
  • 0.5 burk kokosmjölk
Frukt/grönt
  • 50 g rucola
  • 2.5 st rödlök
  • 337.5 g cocktailtomater
  • 100 g svartkål
  • 50 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
  • 4.25 klyfta vitlök
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st salladslök
  • 2.5 st gul lök
  • 4 dl isbergssallad
  • 2 st paprika
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 1.25 st röd chili
  • 1.5 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 7 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 1.5 st lime
  • 100 g broccoli
  • 100 gram blomkål
  • 10 st champinjoner
  • 1 st apelsin
  • 1 dl hallon (färska)
  • 5 dl grönsallad
  • 2 st kvisttomat
  • 2 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 1 styck tomat
  • 1 st avokado
  • 2 st kokta rödbetor
  • 175 g sockerärtor
  • 100 g pak choi
  • citrongräs
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
Mejeri
  • 125 g buffelmozzarella
  • 3.5 msk grädde
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g mandelmjöl
  • 27 g smör
  • 254.75 g crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 skiva ost
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g Brieost
  • 100 g halloumi
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1.5 msk salladskrydda
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2.5 msk färsk timjan
  • 2 krm salt
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk färsk koriander
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 krm Srirachasås
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk färsk persilja
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk grön pesto
  • 1 msk rosmarin
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk röd currypaste
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g laxfilé
  • 9 st ägg
  • 500 g nötfärs
  • 550 g kycklingfärs
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 220 g torskrygg
Övrigt
  • 5.5 msk majonnäs
  • 1 dl is
  • 25 g svarta oliver kärnfria
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!