Tillbaka till menyerna

V 38

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.8 gram

Fett: 56.3 gram

Protein: 63.3 gram

Energi: 984.7 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Måndag middag 464 Kcal

    En mexikansk hamburgare utan bröd, serverad på krispiga salladsblad ovanpå en vit tallrik. Hamburgaren är toppad med smält ost, skivor av jalapeño, avokado och färgstark salsa, vilket ger en fräsch och färgstark presentation.

    Mexikansk kycklingburgare med mangosalsa

    En spännande hamburgare som serveras med fräsch salsa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 100 g savojkål
    Mangosalsa
    • 1 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 platta burgare.
    • Skala och skär avokado och mango i bitar.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Finhacka chili och koriander.
    • Blanda allt i en skål och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingburgarna 3-4 min på varje sida.
    • Salta och peppra.
    • Lägg ostskivorna över två av burgarna och låt smälta.
    • Lägg ett stort savojkålsblad på respektive tallrik och placera hamburgarna över.
    • Toppa med salsa och dekorera med koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 100 g savojkål
    Mangosalsa
    • 1 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
  • Tisdag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Tisdag middag 517 Kcal

    Lövbiffsgryta med rostad palsternacka

    En härlig gryta som serveras med rostad palsternacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g lövbiff
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 1 msk färsk persilja
    Topping
    • 2 tsk grovkornig senap
    • 40 g rucola
    • 0.2 st rödlök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär palsternacka i bitar.
    • Lägg palsternacka på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
    • Strö på salt och peppar och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Strimla lövbiff.
    • Skala och finhacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hacka persilja.
    • Skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek lövbiff och löken tills den är genomstekt.
    • Häll på vatten och grädde.
    • Blanda ner senap och hälften av persiljan och låt puttra ihop.
    • Späd med mjölk och låt koka ihop.
    • Lägg upp den rostade palsternackan på tallrikar och servera med grytan bredvid.
    • Toppa med en klick senap, rucolasallad och rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g lövbiff
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 1 msk färsk persilja
    Topping
    • 2 tsk grovkornig senap
    • 40 g rucola
    • 0.2 st rödlök
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 464 Kcal

    En mexikansk hamburgare utan bröd, serverad på krispiga salladsblad ovanpå en vit tallrik. Hamburgaren är toppad med smält ost, skivor av jalapeño, avokado och färgstark salsa, vilket ger en fräsch och färgstark presentation.

    Mexikansk kycklingburgare med mangosalsa

    En spännande hamburgare som serveras med fräsch salsa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 100 g savojkål
    Mangosalsa
    • 1 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 platta burgare.
    • Skala och skär avokado och mango i bitar.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Finhacka chili och koriander.
    • Blanda allt i en skål och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingburgarna 3-4 min på varje sida.
    • Salta och peppra.
    • Lägg ostskivorna över två av burgarna och låt smälta.
    • Lägg ett stort savojkålsblad på respektive tallrik och placera hamburgarna över.
    • Toppa med salsa och dekorera med koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 100 g savojkål
    Mangosalsa
    • 1 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Onsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
  • Torsdag frukost 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Torsdag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Torsdag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
  • Fredag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Fredag lunch 464 Kcal

    En mexikansk hamburgare utan bröd, serverad på krispiga salladsblad ovanpå en vit tallrik. Hamburgaren är toppad med smält ost, skivor av jalapeño, avokado och färgstark salsa, vilket ger en fräsch och färgstark presentation.

    Mexikansk kycklingburgare med mangosalsa

    En spännande hamburgare som serveras med fräsch salsa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 100 g savojkål
    Mangosalsa
    • 1 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 platta burgare.
    • Skala och skär avokado och mango i bitar.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Finhacka chili och koriander.
    • Blanda allt i en skål och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingburgarna 3-4 min på varje sida.
    • Salta och peppra.
    • Lägg ostskivorna över två av burgarna och låt smälta.
    • Lägg ett stort savojkålsblad på respektive tallrik och placera hamburgarna över.
    • Toppa med salsa och dekorera med koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 100 g savojkål
    Mangosalsa
    • 1 st avokado
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Fredag middag 402 Kcal

    Stekt lax med spenat- och blomkålsmos

    En vacker laxrätt som serveras med grönt mos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Spenat- och blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 25 g bladspenat
    • 6 st cocktailtomater
    • 1 kvist färsk persilja
    • 2 stycken citronklyftor

    Gör så här

    • Gör spenat-och blomkålsmoset genom att skära blomkål i mindre buketter.
    • Koka upp vatten och lite salt i en kastrull.
    • Lägg i blomkål och låt koka till den börjar mjukna.
    • Häll av vattnet och tillsätt spenat och grädde i kastrullen.
    • Mixa blandningen slät och smaksätt med salt, peppar och pressa i citronjuice.
    • Håll varmt.
    • Dela laxfilén och strö på salt och peppar på båda sidorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek lax i några minuter på varje sida tills den är genomstekt.
    • Lägg spenat på tallrikar.
    • Lägg på blomkålsmos och laxfilé.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av.
    • Dekorera med persiljekvist och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Spenat- och blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 25 g bladspenat
    • 6 st cocktailtomater
    • 1 kvist färsk persilja
    • 2 stycken citronklyftor
  • Lördag frukost 214 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag lunch 599 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Söndag frukost 345 Kcal

    Kesoplättar med bär och yoghurt

    Gör frukosten till en fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och keso i en skål.
    • Tillsätt  havregryn, mandelmjöl och salt.
    • Vispa ihop till en smet.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar på medelvärme några minuter på varje sida tills de får en fin färg.
    • Lägg upp kesoplättar på tallrikar och toppa med grekisk yoghurt, halverade jordgubbar, blåbär och hackade valnötter.
    • Ringa över honung.
    • Dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Söndag lunch 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Söndag middag 500 Kcal

    Fläskkarré med bearnaisesås

    Kött och Bea!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsallad med bönor
    • 5 st champinjoner
    • 5 cm purjolök
    • 0.5 st paprika
    • 150 g konserverade vita bönor, avrunnen vikt
    Vinegrätt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 5 st salviablad
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk torkad dragon
    Tillbehör
    • 2 msk bearnaisesås
    • 20 g bladspenat
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Strimla purjolök.
    • Skär paprika  i strimlor.
    • Skölj bönorna.
    • Lägg grönsaker och bönor i en skål.
    • Finhacka salvia.
    • Skala och riv vitlök.
    • Blanda salvia och vitlök tillsammans med olivolja, citronjuice och dragon i en skål.
    • Häll vinegrätten över salladen och rör om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek fläskkarré 2-3 min på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp fläskkarré på fat tillsammans med champinjonsallad.
    • Servera med bearnaisesås och bladspenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsallad med bönor
    • 5 st champinjoner
    • 5 cm purjolök
    • 0.5 st paprika
    • 150 g konserverade vita bönor, avrunnen vikt
    Vinegrätt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 5 st salviablad
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk torkad dragon
    Tillbehör
    • 2 msk bearnaisesås
    • 20 g bladspenat
    • 2 kvistar färsk persilja
Frukt/grönt
  • 10 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 tsk riven ingefära
  • 400 g fryst bladspenat
  • 4.2 st rödlök
  • 7.75 klyfta vitlök
  • 300 g savojkål
  • 3 st avokado
  • 1.5 st mango
  • 0.75 st röd chili
  • 1.5 st lime
  • 2.5 st squash
  • 6 st morot
  • 400 g champinjon
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 207 g cocktailtomater
  • 1 st palsternacka
  • 1.5 st gul lök
  • 40 g rucola
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 0.75 st paprika
  • 10 st champinjoner
  • 2 st selleristjälk
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 70 g bladspenat
  • 0.25 st citron
  • 2 stycken citronklyftor
  • 3 st cocktailtomat
  • 5.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 4 st jordgubbar
  • 0.5 dl blåbär
Mejeri
  • 127 g smör
  • 125 g st agur ost
  • 6 dl grädde
  • 6 st cheddarost, skiva
  • 1.5 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 60 g fetaost
  • 1.5 dl mjölk
  • 150 g pepparrotsost
  • 125 g mozzarella
  • 125 g keso
Torrvaror
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 4.5 msk valnötter
  • 12.5 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 200 g glutenfri spagetti
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 150 g konserverade vita bönor, avrunnen vikt
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 krm salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 6 msk färsk koriander
  • örtagårdskrydda
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 st basilikakvist
  • 1 msk sötstark senap
  • 2.5 msk grovkornig senap
  • 5 msk färsk persilja
  • 0.5 msk dill
  • 1 msk persilja
  • 1 msk stark chilisås
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 st myntakvistar
  • 5 st salviablad
  • 0.5 tsk torkad dragon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13 st ägg
  • 900 g kycklingfärs
  • 300 g lövbiff
  • 200 g torskfile
  • 600 g nötfärs
  • 300 g laxfilé
  • 2 skivor skinka
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g fläskkarré
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 2 msk saffransaioli
  • 2 msk bearnaisesås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.