Tillbaka till menyerna

V 37

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1055 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch - 392 Kcal

      Italiensk smörgåstårta med chark

    • Middag - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 800 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 701 Kcal

    • Frukost - 321 Kcal

      Äggröra med bresaola

    • Lunch

    • Middag - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1015 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Middag - 629 Kcal

      Pinjenötslax med fetaost och ärter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 780 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 780 Kcal

      Biff med tomatsallad och persiljesmör

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.5 gram

Fett: 50.9 gram

Protein: 58.1 gram

Energi: 870 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Måndag lunch 392 Kcal

    Italiensk smörgåstårta med chark

    En fantastisk god italiensk smörgåstårta med chark. Om du önskar göra denna glutenfri kan polarhjärtan bytas mot glutenfria polarkakor - receptet hittar du genom att söka i receptbanken på glutenfria polarkakor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök fint. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Gör föst fyllningarna genom att blanda ihop alla ingredienser  i två skålar.
    • Lägg en skiva polarhjärtan på ett fat och bred över fyllningen med soltorkade tomater.  Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på pestoröran spara lite till toppen.
    • Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Fäst solrosgroddar på kanterna och lägg på skinka och salami i en ring över tårtan.
    • Skär skivor av brieosten och lägg i mitten. Dela tomater och lägg över och toppa med kapris.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Måndag middag 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Tisdag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar
  • Onsdag frukost 321 Kcal

    Äggröra med bresaola

    En tallrik fylld med lite allt möjligt - krämig äggröra, lite bresaola, paprika, grapefrukt och spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva Bresaola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grapefrukt
    • 1 dl babyspenat

    Gör så här

    • Börja med att skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken några minuter.
    • Lägg lök på en tallrik och fördela tärnad paprika bredvid.
    • Hetta upp en liten stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Rör under tiden äggen stelnar till en krämig äggröra och krydda med salt och peppar.
    • Fördela äggröran bredvid grönsakerna och klyfta grapefrukten.
    • Placera grapefrukt och spenat bredvid äggröran och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva Bresaola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grapefrukt
    • 1 dl babyspenat

    Onsdag middag 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Torsdag middag 629 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärter

    God pinjenötslax serveras tillsammans med en fetaost och ärtsallad. Perfekt måltid till en lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg laxen på en ugnsplåt och ringla över olivolja.
    • Strö över salt och svartpeppar,toppa med pinjenötter.
    • Stek i ugnen i 200°, ca 20 min.
    • Tina ärterna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i en skål.
    • Skär sockerärter i mindre bitar.
    • Blanda ner ärter, sockerärter, pressa över saften av citronen.
    • Strö den hackade dillen över.
    • Ringla över olivolja, blanda.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva
  • Söndag middag 780 Kcal

    Biff med tomatsallad och persiljesmör

    En riktigt saftig köttbit med en god tomatsallad och en klick persiljesmör till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 780 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först persiljesmöret genom att blanda smör med vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
    • Ställ i frysen.
    • Gör salladen genom att skiva tomater och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Skär fetaosten i tärningar.
    • Blanda ner rödlök, fetaost, pesto, olja, vinäger, salt och peppar i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffen några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp sallad på en tallrik och ställ en skål tomatsallad bredvid.
    • Lägg på biffen och häll på lite balsamico över salladen och biffen.
    • Servera med persiljesmöret.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 100 g solrosgroddar
  • 26 st cocktailtomat
  • basilika
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 1.75 st rödlök
  • 0.75 st purjolök
  • 1 st morot
  • 1 st gul morot
  • 0.5 st squash
  • 1 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grapefrukt
  • 1 dl babyspenat
  • 0.5 st gul lök
  • 6 st färska champinjoner
  • 27 dl rucola
  • 125 g frysta ärtor
  • 50 g sockerärtor
  • 4 st citronskiva
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 200 g parmaskinka
  • 100 g salami
  • 250 g tonfisk
  • 500 g torskrygg
  • 300 g kycklingfärs
  • 300 g laxfilé
  • 175 g entrecote
Mejeri
  • 36 msk smör
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 250 g Brieost
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 125 g fetaost
Övrigt
  • 300 g polarhjärtan
  • 20 g cocktailkapris
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • rester 400 kalorier
  • 3 msk majonnäs
  • 2 skiva Bresaola
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 dl grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk sötstark senap
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 4 msk dill
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 4 st dillkvistar
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk balsamvinäger
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 5 tsk olivolja
  • 5 st jalapenoring
  • 15 g pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!