Tillbaka till menyerna

V 36

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1685 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Avokado med skinka

    • Lunch - 513 Kcal

      Varmrökt lax med avokado

    • Middag - 686 Kcal

      Köttfärslimpa från medelhavet

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1146 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 686 Kcal

      Köttfärslimpa från medelhavet

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 767 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 221 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    • Middag - 323 Kcal

      Torsk med ägg och spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 740 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1182 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag - 408 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1664 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 510 Kcal

      Korvomelett

    • Middag - 1154 Kcal

      Laxpizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 723 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 392 Kcal

      Italiensk smörgåstårta med chark

    • Middag - 331 Kcal

      Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38 gram

Fett: 74.6 gram

Protein: 79.1 gram

Energi: 1129.5 kcal

  • Måndag frukost 487 Kcal

    Avokado med skinka

    Önskar du äta vegetariskt? Byt ut rökt skinka mot vegoskinka som märket Pärsons säljer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 st avokado
    • 50 g rökt skinka
    • 0 nypa flingsalt
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skär avokado i bitar och lägg på en tallrik.
    • Lägg skinka bredvid och toppa med salt,  sesamfrön och basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 st avokado
    • 50 g rökt skinka
    • 0 nypa flingsalt
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 0 basilikablad

    Måndag lunch 513 Kcal

    Varmrökt lax med avokado

    Laxsallad med avokado, paprika och oliver - ta med som picknick eller på en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g varmrökt lax
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0 st gul paprika
    • 0.5 st gurka
    • 5 st gröna oliver
    • 0.5 dl coleslaw

    Gör så här

    • Lägg lax på en tallrik med sallad.
    • Skiva avokado.
    • Skär paprika och gurka i skivor och lägg över salladen tillsammans med avokado.
    • Lägg på några oliver och servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g varmrökt lax
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0 st gul paprika
    • 0.5 st gurka
    • 5 st gröna oliver
    • 0.5 dl coleslaw

    Måndag middag 686 Kcal

    Köttfärslimpa från medelhavet

    Laga en stor köttfärslimpa från medelhavet med härliga grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 686 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 tsk smör
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 50 g tärnad bacon
    • 1 st paprika
    • 0.2 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Skär mozzarella i kuber och dela tomaterna och tryck ner i färsen.
    • Knaperstek bacon och strö över.
    • Skär paprika och squash i mindre bitar och skiva löken.
    • Lägg vid sidan om köttfärslimpan och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och strö basilikablad över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 tsk smör
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 50 g tärnad bacon
    • 1 st paprika
    • 0.2 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilikablad
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 686 Kcal

    Köttfärslimpa från medelhavet

    Laga en stor köttfärslimpa från medelhavet med härliga grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 686 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 tsk smör
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 50 g tärnad bacon
    • 1 st paprika
    • 0.2 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Skär mozzarella i kuber och dela tomaterna och tryck ner i färsen.
    • Knaperstek bacon och strö över.
    • Skär paprika och squash i mindre bitar och skiva löken.
    • Lägg vid sidan om köttfärslimpan och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och strö basilikablad över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 tsk smör
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 50 g tärnad bacon
    • 1 st paprika
    • 0.2 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilikablad

    Tisdag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Onsdag lunch 221 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    En enkel och god tomatsallad med två olika ostar, mozzarella och fetaost! Passar perfekt att lägga till parmaskinka om du vill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Dela tomaterna och lägg i en skål. Häll på olivolja, balsamico och kryddor. Blanda om.
    • Lägg spenat på ett fat. Skiva mozzarella och lägg på spenaten.
    • Lägg på tomatsallad över mozzarellan. Skär fetaosten i kuber och lägg över tomatsallad.
    • Lägg solrosfrön i en torr stekpanna och rosta någon minuter. Häll på honung och strö över salt och rosta ytterligare någon minut.
    • Strö över solrosfrön över salladen och toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Onsdag middag 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Torsdag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Fredag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Fredag middag 408 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Bjud dina nära och kära på en krämig laxmåltid med fetaost och ajvar. Servera laxen tillsammans med rostade rotfrukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk solrosfrön
  • Lördag lunch 510 Kcal

    Korvomelett

    Lättlagad korvomelett i ugn toppad med ost och broccoli på! Gott till mellanmål, frukost eller lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Finhacka lök.
    • Skär ut små buketter från broccolin.
    • Skiva korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök någon minut.
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och häll i äggsmeten.
    • Fördela korv, lök och broccoli över och strö på riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl riven ost

    Lördag middag 1154 Kcal

    Laxpizza

    En lyxig pizza med smak av pepparrot och rökt lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 99 gram

    Protein: 80 gram

    Energi: 1154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl riven mozzarella
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 2 msk färskost pepparrot
    • 1 st ägg
    • 5 g fiberhusk
    • 125 g färskost pepparrot
    • 50 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g sockerärtor
    • 75 g rökt lax
    • 1 tsk citronskal
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Blanda ihop ingredienserna till pizzabottnen och bred ut på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred över resten av pepparrotsosten.
    • Skiva löken och lägg över pizzan.
    • Skiva mozzarellan och lägg över.
    • Strimla sockerärtor och lägg över.
    • Strö på svartpeppar och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Lägg på laxskivor, citronzest och lite dill.
    • Pressa gärna citronsaft över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl riven mozzarella
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 2 msk färskost pepparrot
    • 1 st ägg
    • 5 g fiberhusk
    • 125 g färskost pepparrot
    • 50 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g sockerärtor
    • 75 g rökt lax
    • 1 tsk citronskal
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronklyfta
  • Söndag lunch 392 Kcal

    Italiensk smörgåstårta med chark

    En fantastisk god italiensk smörgåstårta med chark. Om du önskar göra denna glutenfri kan polarhjärtan bytas mot glutenfria polarkakor - receptet hittar du genom att söka i receptbanken på glutenfria polarkakor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök fint. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Gör föst fyllningarna genom att blanda ihop alla ingredienser  i två skålar.
    • Lägg en skiva polarhjärtan på ett fat och bred över fyllningen med soltorkade tomater.  Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på pestoröran spara lite till toppen.
    • Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Fäst solrosgroddar på kanterna och lägg på skinka och salami i en ring över tårtan.
    • Skär skivor av brieosten och lägg i mitten. Dela tomater och lägg över och toppa med kapris.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Söndag middag 331 Kcal

    Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    En fräsch rätt med knapriga grönsaker och mumsiga kycklingbullar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran och vitlöken
    • Blanda alla ingredienserna till bullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander, granatäpplekärnor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime
Frukt/grönt
  • 2.5 st avokado
  • 3 dl blandsallad
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st gurka
  • 1.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 17 st cocktailtomat
  • 1 st paprika
  • 0.7 st squash
  • 2.5 st rödlök
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 1.5 st lime
  • 0.5 st äpple
  • 500 g cocktailtomater
  • 50 g bladspenat
  • 250 g spenat
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 100 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 100 g pak choi
  • 0.5 st broccolistånd
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk citronskal
  • 1 st citronklyfta
  • 100 g solrosgroddar
  • basilika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 st polkabetor
  • 0.5 st granatäpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g rökt skinka
  • 150 g varmrökt lax
  • 300 g blandfärs
  • 8 st ägg
  • 50 g tärnad bacon
  • 300 g kycklingfilé
  • 300 g torskfile
  • 200 g lövbiff
  • 40 g bacon
  • 600 g laxfilé
  • 100 g korv med hög kötthalt
  • 75 g rökt lax
  • 200 g parmaskinka
  • 100 g salami
  • 250 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • flingsalt
  • basilikablad
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk färsk basilika
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk mynta
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk pepparrot
  • 1.5 msk gräslök
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk koriander
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 st dillkvistar
  • 0.5 dl grön pesto
  • 2 msk koriander
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
Torrvaror
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 3 dl kaffe
  • 3 tsk olivolja
  • 50 g cashewnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 5 g fiberhusk
Övrigt
  • 5 st gröna oliver
  • 0.5 dl coleslaw
  • 300 g polarhjärtan
  • 20 g cocktailkapris
  • 100 g soltorkade tomater i olja
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 8 tsk smör
  • 175 g mozarella
  • 1 dl havredryck
  • 325 g buffelmozzarella
  • 450 g fetaost
  • 1 dl havregrädde
  • 0.7 dl riven ost
  • 1.5 dl riven mozzarella
  • 127 msk färskost pepparrot
  • 250 g Brieost
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!