Tillbaka till menyerna

V 34

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 835 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 338 Kcal

      Morotsbiffar med ärt- och äppelgranatsallad

    • Middag - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 782 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Middag - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 698 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Middag - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 624 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 338 Kcal

      Morotsbiffar med ärt- och äppelgranatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1016 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Middag - 604 Kcal

      Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.9 gram

Fett: 35.9 gram

Protein: 43.1 gram

Energi: 791.1 kcal

  • Måndag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 338 Kcal

    Morotsbiffar med ärt- och äppelgranatsallad

    Fräsch och vacker vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 dl kokta röda linser
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl havregryn
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm cayennepeppar
    • 2 tsk olivolja
    Ärt- och granatäppelsallad
    • 3 dl gröna ärtor
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk färsk persilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk citronzest

    Gör så här

    • Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Blanda de rivna morötterna, linser,  lök, persilja, havregryn och fiberhusk i en bunke. Salta och peppra. Forma till runda biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek på medeltemperatur i ca: 5 min på var sida.
    • Koka ärtorna i någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg ärtor i en skål. Dela granatäpplet i bitar. Pilla därefter försiktigt ur kärnorna och blanda med ärtor, persilja och citronsaft. Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Blanda yoghurt med citronsaft i en skål. Servera morotsbiffarna med ärt- och granatäppelsalladen och citronyoghurten

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 dl kokta röda linser
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl havregryn
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm cayennepeppar
    • 2 tsk olivolja
    Ärt- och granatäppelsallad
    • 3 dl gröna ärtor
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk färsk persilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk citronzest

    Måndag middag 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter
  • Tisdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Tisdag lunch 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Tisdag middag 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja
  • Onsdag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Onsdag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Onsdag middag 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost
  • Torsdag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Torsdag middag 338 Kcal

    Morotsbiffar med ärt- och äppelgranatsallad

    Fräsch och vacker vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 dl kokta röda linser
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl havregryn
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm cayennepeppar
    • 2 tsk olivolja
    Ärt- och granatäppelsallad
    • 3 dl gröna ärtor
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk färsk persilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk citronzest

    Gör så här

    • Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Blanda de rivna morötterna, linser,  lök, persilja, havregryn och fiberhusk i en bunke. Salta och peppra. Forma till runda biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek på medeltemperatur i ca: 5 min på var sida.
    • Koka ärtorna i någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg ärtor i en skål. Dela granatäpplet i bitar. Pilla därefter försiktigt ur kärnorna och blanda med ärtor, persilja och citronsaft. Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Blanda yoghurt med citronsaft i en skål. Servera morotsbiffarna med ärt- och granatäppelsalladen och citronyoghurten

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 dl kokta röda linser
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl havregryn
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm cayennepeppar
    • 2 tsk olivolja
    Ärt- och granatäppelsallad
    • 3 dl gröna ärtor
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk färsk persilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk citronzest
  • Fredag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Fredag middag 604 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås
Torrvaror
  • 6 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 1 dl kokta röda linser
  • 0.5 msk fiberhusk
  • 5 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 5 st risblad
  • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk kanel
  • 3 msk färsk persilja
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 2 msk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk malen curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 0.83 msk stark chilisås
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 1 tsk smör
  • 1 skiva ost
  • 50 g fetaost
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 2 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1.5 st granatäpple
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 0.5 tsk citronzest
  • 0.5 st rödlök
  • 3 dl isbergssallad
  • 2 dl rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 62.5 g sockerärtor
  • 100 g selleri
  • 0.5 dl vitkål
  • 0.5 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st mango
  • 0.25 st lime
  • 0.1 st röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 dl hallon (färska)
  • 250 g champinjon
  • 6.67 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 1 st liten sötpotatis
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 180 g tonfisk
  • 75 gram skinka
  • 5 st ägg
  • 250 g kycklingfärs
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 2 st saltgurka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!