Tillbaka till menyerna

V 31

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1167 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Middag - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1250 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Middag - 565 Kcal

      Korv med rostad paprika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 565 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 565 Kcal

      Korv med rostad paprika

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 873 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.5 gram

Fett: 59.9 gram

Protein: 43.1 gram

Energi: 770.8 kcal

  • Måndag lunch 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Måndag middag 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
  • Tisdag lunch 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Tisdag middag 565 Kcal

    Korv med rostad paprika

    En snabblagad korvrätt med rostad paprika. Servera med en klick avokadocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Dela paprikorna i fyra bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt och häll över lite olja.
    • Rosta dem i ugnen i ca 15 minuter.
    • Lägg paprikorna i en plastpåse och förslut.
    • Dra bort skinnet på paprikorna (inte nödvändigt).
    • Gör avokadocrémen genom att dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Mosa avokadon i en skål och blanda med de övriga ingredienserna.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    • Fördela sallad och paprika på tallrikar.
    • Skär snitt i korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Lägg en korv på varje tallrik och toppa med lite avokadocréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 565 Kcal

    Korv med rostad paprika

    En snabblagad korvrätt med rostad paprika. Servera med en klick avokadocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Dela paprikorna i fyra bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt och häll över lite olja.
    • Rosta dem i ugnen i ca 15 minuter.
    • Lägg paprikorna i en plastpåse och förslut.
    • Dra bort skinnet på paprikorna (inte nödvändigt).
    • Gör avokadocrémen genom att dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Mosa avokadon i en skål och blanda med de övriga ingredienserna.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    • Fördela sallad och paprika på tallrikar.
    • Skär snitt i korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Lägg en korv på varje tallrik och toppa med lite avokadocréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag lunch 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Söndag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g nötfärs
  • 340 g bacon
  • 1200 g blandfärs
  • 4 st ägg
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm grillkrydda
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 4 tsk balsamvinäger
Mejeri
  • 11 g smör
  • 2 st skiva ost
  • 2 dl grädde
Frukt/grönt
  • 6 st lökring
  • 4 st salladsblad
  • 6 st schalottenlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 150.5 g rucola
  • 500 g färgglada tomater
  • 2 st cocktailtomat
Övrigt
  • 2 msk hamburgerdressing
  • 200 g svarta oliver med kärna
  • 0.5 msk senap
  • 0.5 msk majonnäs
Torrvaror
  • 2 msk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!