Tillbaka till menyerna

V 3

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1105 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 289 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 530 Kcal

      Lax med fetaost och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 471 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 471 Kcal

      Nötgryta med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1082 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 471 Kcal

      Nötgryta med sötpotatis

    • Middag - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 565 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 970 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 288 Kcal

      Yoghurt med granola med tropiska smaker

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.5 gram

Fett: 46.7 gram

Protein: 52.2 gram

Energi: 838.5 kcal

  • Måndag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Måndag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Måndag middag 530 Kcal

    Lax med fetaost och rödbetor

    Ugnsbakad lax tallrik med fetaost på och lite rödbetor vid sidan av. Laga en extra portion och ha till matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 20 min och skala.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och strö på lite örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, honung, balsamico, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenat på en tallrik och lägg på laxen.
    • Servera med rödbetor.
    • Toppa med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta
  • Tisdag middag 471 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag lunch 471 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter
  • Torsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Torsdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 288 Kcal

    Yoghurt med granola med tropiska smaker

    Supergod frukost med den hemgjorda granolan med tropiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål tillsammans granola.
    • 1 portion granola med tropiska smaker = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Fredag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Fredag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 50 g halloumiost
  • 75 g fetaost
  • 1.33 tsk smör
  • 1 skiva ost
  • 2.1 dl gräddfil
  • 0.5 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 3 st hallon
  • 0.5 dl blåbär
  • 2 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 st morot
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st rödbetor
  • 30 g spenat
  • 2 st citronklyfta
  • 0.25 st sötpotatis
  • 1 st blomkålshuvud
  • 0.25 styck tomat
  • 0.75 st rödlök
  • 3 dl isbergssallad
  • 2 dl rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st palsternacka
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st gurka
Torrvaror
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 portion granola med tropiska smaker
  • 0.5 dl majs
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 2 st dillkvistar
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 st lagerblad
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 3 msk persilja
  • 3 kvist färsk persilja
  • 2 msk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • bladpersilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
  • 600 g högrev
  • 1 skivor skinka
  • 180 g tonfisk
  • 300 g nötfärs
  • 500 g kycklingfilé
Övrigt
  • 2 dl rödvin
  • 100 g inlagda rödbetor
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk senap
  • 1 msk tacosås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!